Quiz about My Cuppa Tea
Quiz about My Cuppa Tea

My Cuppa Tea Trivia Quiz


People around the world could be eating the same food but prepared differently. Some might even find such preparations bizarre.

A multiple-choice quiz by Regenshirm. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Beverages (Non-Alcoholic)
  8. »
  9. Tea

Author
Regenshirm
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,725
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1048
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Teh Tarik" is another form of tea drinking created by the Indian Muslims from Singapore and Malaysia, whereby air is introduced into a cup of milk tea to create foam on the surface. How is it done ? Hint

Pour tea into a cocktail shaker and shake it.
Pour the hot milk tea into the blender and blend it till foamy.
Using two mugs, pour a mug of milk tea into another mug and pour it back again.Continue till you see foam.
Use a egg whisk to 'beat' the milk tea.

2. Which Asian country enjoys their cuppa of tea with milk ? Hint

Malaysia/Singapore
Myanmar
All of these countries mentioned
Hong Kong

3. Which country has the culture of putting a cube of sugar in the mouth before sipping their hot tea ? Hint

Tibet
Sri Lanka
Japan
Iran

4. Adding milk to tea is never a popular custom in which of these countries? Hint

France
Vietnam
South Korea
none of these add milk to tea traditionally

5. Many Asian countries don't drink black tea alone. Chinese tea (semi-fermented tea leaves) is equally popular. What do you add into a pot of hot Chinese tea before drinking ? Hint

Ginger
Nothing
Milk
Honey

6. I am boiling my tea with cinnamon, cardamon, ginger powder and cloves. This special tea originated from which of these countries? Hint

Russia
Turkey
India
Israel

7. You are lactose-intolerant but you would like a cuppa of milk tea, which of these would do? Hint

Skimmed Milk
"Coffee-Mate"
Evaporated Milk
Condensed Milk

8. Which country has a habit of bringing a water cannister/flask of tea (with tea leaves in it, of course)to work every morning? Hint

Russia
Vietnam
China
Japan

9. Tea is drunk in many ways.In Asia, this country pours hot tea into their rice as a meal. Hint

Singapore/Malaysia
Japan
Turkey
South Korea

10. This community serves their tea by boiling butter and salt with their tea. Hint

Sri Lankans
Tibetans
Indians
Kenyans


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Teh Tarik" is another form of tea drinking created by the Indian Muslims from Singapore and Malaysia, whereby air is introduced into a cup of milk tea to create foam on the surface. How is it done ?

Answer: Using two mugs, pour a mug of milk tea into another mug and pour it back again.Continue till you see foam.

"Tarik" means to pull in Malay or Indonesian. A mug of milk tea is poured into an empty mug and poured back again. This requires skills from the person who prepares the tea as the mug of hot tea is lifted above the height of his shoulders and pour into an empty mug that is held below the height of his waist, without being scalded.

There are two purposes : To create a light tea and also to cool the tea sufficiently for drinking. Only tea dust is used to prepare such teas.
2. Which Asian country enjoys their cuppa of tea with milk ?

Answer: All of these countries mentioned

Interestingly, these countries were part of the British Empire. The locals took on tea-drinking habits from the British. There are variations with interesting names.In Hong Kong, you can "panty-hose milk tea" or in Singapore and Malaysia, you can find "pulled milk tea".

In Malaysia, some parts of India or Singapore, you may find rows of empty condensed milk tins on the shelf. They are not thrown away. Instead, they are reused to carry takeaways.
3. Which country has the culture of putting a cube of sugar in the mouth before sipping their hot tea ?

Answer: Iran

This is one tea-drinking culture that does not require a spoon. The Iranians have a sweet tooth too. Together with a pot of tea, dates are also served.
4. Adding milk to tea is never a popular custom in which of these countries?

Answer: none of these add milk to tea traditionally

Don't ask for milk to go with your tea in these countries. Honey, sugar or lemon are popular to go with a cup of hot tea in Central Europe. Black tea is not popular in South Korea at all. They drink green tea or Oolong tea.
5. Many Asian countries don't drink black tea alone. Chinese tea (semi-fermented tea leaves) is equally popular. What do you add into a pot of hot Chinese tea before drinking ?

Answer: Nothing

Chinese tea is served hot and drunk plain. Cold Chinese tea in canned or bottled form was introduced by the Japanese so that, like everything else, tea can also be available from a vending machine. Sugar is usually added in the canning process.
6. I am boiling my tea with cinnamon, cardamon, ginger powder and cloves. This special tea originated from which of these countries?

Answer: India

No country carries more spices than India! It's called Masala Tea. And yes, milk is boiled together with the tea over the stove.
7. You are lactose-intolerant but you would like a cuppa of milk tea, which of these would do?

Answer: "Coffee-Mate"

Nestle's "Coffee-Mate" is actually a non-dairy creamer and the best substitute to dairy milk because skimmed milk, evaporated milk and condensed milk all contain lactose.
8. Which country has a habit of bringing a water cannister/flask of tea (with tea leaves in it, of course)to work every morning?

Answer: China

Frankly, soaking tea leaves for more than 2 hours will cause them to turn toxic. While research in the West have shown that caffeine in the tea leaves can worsen dehydration, in China, it's a popular belief that tea can relieve body heat, remove toxins and help with digestion.

In some parts of Vietnam, tea is offered after a smoke (cigarette smoking) to remove the smell from the mouth and toxins in the body. In ancient China where opium dens were rampant, tea is served after a smoke. One other discovery, tea and tea leaves absorb all odors.
9. Tea is drunk in many ways.In Asia, this country pours hot tea into their rice as a meal.

Answer: Japan

This should never be found in restaurant. Like instant noodles, it's just a convenient way of heating up a bowl of cold, leftover rice. To add flavour to it, seaweed or toasted sesame seeds can be sprinkled on top of the rice.
10. This community serves their tea by boiling butter and salt with their tea.

Answer: Tibetans

Yep ! You would see a thin film of oil floating on top. I thought it would gimme diarrhoea but nooooooooooo. It didn't. It's salty tea with a smoky taste.It's not butter from the cow, but butter from the yak !
Source: Author Regenshirm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us