FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about SONIC  Americas DriveIn
Quiz about SONIC  Americas DriveIn

SONIC : America's Drive-In Trivia Quiz


SONIC is the largest chain of drive-in restaurants in America. As you take this quiz, you will learn what makes SONIC such a popular place to eat.

A multiple-choice quiz by jbooker8. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fast Food

Author
jbooker8
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,743
Updated
Sep 29 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
792
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Cyndyhh (8/10), Guest 174 (5/10), Guest 68 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who founded the fast food chain SONIC? Hint


Question 2 of 10
2. What was the original name of SONIC? Hint


Question 3 of 10
3. What slogan did SONIC use from its very inception (even before it became SONIC)? Hint


Question 4 of 10
4. Unlike most fast food chains, SONIC was a drive-in. On most occasions, the carhops wore what when delivering your order? Hint


Question 5 of 10
5. A tradition that Troy Smith started, anytime you purchase a drink, dessert, or meal you receive a free gift. What is this free gift? Hint


Question 6 of 10
6. What are some items you would find on a SONIC menu? Hint


Question 7 of 10
7. Do some SONIC locations have a outdoor playgrounds, batting cages, volleyball courts, and outdoor eating areas?


Question 8 of 10
8. What state are SONIC's headquarters located in? Hint


Question 9 of 10
9. What racing organization has SONIC been a sponsor for? Hint


Question 10 of 10
10. Since SONIC's existence, throughout the entire 20th century, all SONIC locations were located in what country or countries? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Cyndyhh: 8/10
May 31 2024 : Guest 174: 5/10
May 29 2024 : Guest 68: 2/10
May 03 2024 : Guest 69: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 25 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 25 2024 : Guest 166: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 75: 8/10
Apr 25 2024 : Guest 12: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who founded the fast food chain SONIC?

Answer: Troy N. Smith Sr

Smith started the company in 1953. SONIC had over 3,500 locations through out the nation by the time Mr. Smith passed away in 2009. Some credit a man named Charles Pappe for founding SONIC as well, but Smith's lone idea started the company. It wasn't until 1956 that they partnered up to build the first franchise in Oklahoma in 1958.
2. What was the original name of SONIC?

Answer: Top Hat

When Smith and Pappe learnt that the Top Hat name was trademarked, in 1959 they changed the name to Sonic. Since Top Hat's slogan was a much better match for the new name, it seemed to be a good fit.
3. What slogan did SONIC use from its very inception (even before it became SONIC)?

Answer: "Service at the Speed of Sound"

Top Hat's slogan was "Service at the Speed of Sound". Intercom systems, carhops, and fast service all contribute in making the slogan come to life.
4. Unlike most fast food chains, SONIC was a drive-in. On most occasions, the carhops wore what when delivering your order?

Answer: Rollerskates

Since the customer ordered by speaker, the use of rollerskates made it very convenient and fast to serve the customers who waited inside their vehicles.
5. A tradition that Troy Smith started, anytime you purchase a drink, dessert, or meal you receive a free gift. What is this free gift?

Answer: A Mint

This was a tradition started by Troy Smith Sr. to remind his customers that they were worth a free mint.
6. What are some items you would find on a SONIC menu?

Answer: Chili Cheese Coney, Chicken Club Toaster Sandwich, and Limeade

The other three choices are on the menu's of McDonald's, Burger King, and Wendy's. Sonic serves their entire menu any time of day. You want a burger for breakfast or sausage, egg, and cheese biscuit for dinner - no problem at SONIC.
7. Do some SONIC locations have a outdoor playgrounds, batting cages, volleyball courts, and outdoor eating areas?

Answer: Yes

Not all locations have these attractions, but most have at least one. The idea is to give teenagers and adults the chance to have a little more fun unlike the normal kids' areas at other fast food places where they are too big.
8. What state are SONIC's headquarters located in?

Answer: Oklahoma

Headquarters are located in Oklahoma City, Oklahoma. Founder Troy Smith's hometown was Seminole, OK, so Oklahoma is where SONIC started and still is today.
9. What racing organization has SONIC been a sponsor for?

Answer: NASCAR

SONIC sponsored NASCAR driver Kevin Harvick in 2002. SONIC also had sponsorship with driver Dale Earnhardt, but when he died Harvick took his place.
10. Since SONIC's existence, throughout the entire 20th century, all SONIC locations were located in what country or countries?

Answer: USA only

SONIC has remained in the United States since it was founded.
Source: Author jbooker8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us