Quiz about Scoop
Quiz about Scoop

Scoop! Trivia Quiz


I'd like another scoop, please! This quiz is all about ice cream. (NOTE: Some of these ice cream flavors and brands are US biased)

A multiple-choice quiz by salami_swami. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Ice Cream

Author
salami_swami
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,471
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2558
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: KM31Bolor (4/10), Guest 198 (10/10), Guest 86 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "That was delicious! May I have another scoop of that green stuff?"

Which of these ice cream flavors is not usually green in color?
Hint

Pistachio
Green Tea
Butter Pecan
Mint Chocolate Chip

2. I love marshmallows. Which of these ice creams contains marshmallows? Hint

Rocky Road
Moosetracks
Chocolate Chip Cookie Dough
French Salted Caramel

3. Which flavor of ice cream contains chunks of waffle cone in it? (American brand) Hint

Guitarpick
Drumstick
Gongmallet
Pianokey

4. Which of these ice creams does not contain caramel in it? Hint

Dulce de Leche
Reese's
Butter Pecan
French Salted Caramel

5. Which of these is not something a flavor of classic Neapolitan ice cream comes from? Hint

Cacao pod
Leaves
Bean
Fruit

6. There is a flavor of ice cream that contains (American) Girl Scout cookies that are usually found in a green box. What flavor of ice cream is this? Hint

Samoa
Thin Mint
Tagalong
Dulce de Leche

7. What kind of cookie (milk's favorite) is often used in cookies and cream ice cream? Hint

Chips Ahoy
Snickerdoodles
Chocolate Chip Cookies
Oreos

8. Cake batter ice cream really does have cake batter mixed right in the ice cream. But what is excluded from the cake batter so people don't get sick? Hint

Flour
Eggs
Sugar
Milk

9. Sometimes added to ice cream is a brand of syrup that hardens when it hits the ice cream. What topping is this called? (This is an American brand) Hint

Brick Liq-uid
Hardening Sauce
Magic Shell
QuickSyrup

10. My favorite frozen treat is a flavor that is orange in color. What could it possibly be? Hint

Lemon Sherbet
Passionfruit Frozen Yogurt
Guava Gelato
Mango Sorbet


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "That was delicious! May I have another scoop of that green stuff?" Which of these ice cream flavors is not usually green in color?

Answer: Butter Pecan

While some mint chocolate chip ice creams are white in color, they are often given a green coloring so you know it is mint. Pistachio ice cream has pieces of pistachio in it and is usually green in color, and green tea ice cream is served in Chinese restaurants and is of a very bright green.

It can be very bitter, too, especially if the green tea used to make the ice cream was steeped too long. Butter pecan ice cream is usually a light cream color because of the caramel.
2. I love marshmallows. Which of these ice creams contains marshmallows?

Answer: Rocky Road

Rocky Road ice cream is made with chocolate ice cream, and it contains nuts and marshmallows in it. None of the other listed ice creams contain marshmallows, but S'mores ice cream definitely does!
3. Which flavor of ice cream contains chunks of waffle cone in it? (American brand)

Answer: Drumstick

Drumstick is a type of Nestl ice cream that is on a cone and covered in chocolate and sometimes nuts. Drumsticks also have a clump of chocolate at the bottom of the cone; arguably the best part of the drumstick. Drumstick ice cream is a flavor that contains chunks of waffle cone as well as chocolate and nuts in it, so it is like a crushed Drumstick in a bowl.
4. Which of these ice creams does not contain caramel in it?

Answer: Reese's

Reese's is a flavor of ice cream that contains Reese's peanut butter cups in it. The ice cream is peanut butter and chocolate, not caramel. Dulce de Leche is a caramel ice cream, and butter pecan contains a bit of caramel swirls in it. As the name suggests, French salted caramel ice cream is caramel swirled ice cream with chocolate covered salted caramels in it. Truly delicious!
5. Which of these is not something a flavor of classic Neapolitan ice cream comes from?

Answer: Leaves

Neapolitan contains chocolate, vanilla, and strawberry ice cream. The chocolate flavoring would come from the cacao pod, the vanilla flavoring comes from the vanilla bean, and the strawberry flavor obviously comes from the strawberry fruit. None of the flavors in Neapolitan ice cream come from leaves.
6. There is a flavor of ice cream that contains (American) Girl Scout cookies that are usually found in a green box. What flavor of ice cream is this?

Answer: Thin Mint

Thin Mint ice cream is mint ice cream with chunks of thin mint cookies in it. The cookies become soft because of the ice cream, which is much different from the classic snap of a thin mint. However, the ice cream tastes almost exactly like a fresh thin mint.
7. What kind of cookie (milk's favorite) is often used in cookies and cream ice cream?

Answer: Oreos

Oreo cookies are often used in some brands of cookies and cream ice cream. They crush the cookies into the ice cream, and the cookie part gives the ice cream a chocolaty flavor while the cream inside the Oreo supplies the cream part of "cookies and cream".
8. Cake batter ice cream really does have cake batter mixed right in the ice cream. But what is excluded from the cake batter so people don't get sick?

Answer: Eggs

Cake batter ice cream is made by mixing regular ice cream with cake batter. Coldstone, an ice cream company, served cake batter ice cream with eggs in it, but later removed the eggs from the flavor because people were getting sick. Since cake batter is uncooked, the eggs were raw, and thus causing salmonella and other sicknesses. Most cake batter ice creams contain no eggs for this very reason.
9. Sometimes added to ice cream is a brand of syrup that hardens when it hits the ice cream. What topping is this called? (This is an American brand)

Answer: Magic Shell

Magic Shell is a brand of syrup that hardens as it hits the ice cream. It hardens when in contact with cold, so NEVER put the Magic Shell in the refrigerator. If you make this mistake, you will learn that the entire bottle hardens; and it cannot be recovered.

Not even microwaving can reverse the effects of refrigeration of the Magic Shell. Magic Shell comes in many flavors, including turtle, Heath, Reese's, and cupcake (much better than it sounds).
10. My favorite frozen treat is a flavor that is orange in color. What could it possibly be?

Answer: Mango Sorbet

Since the mango is an orange fruit, it gives mango sorbet an orange color. Lemons are yellow, so lemon sherbet would also be yellow. Guava is a pink fruit with a green skin, but since the inside is used, the gelato would become pink. Passionfruit is a yellowish fruit that becomes pinkish or even purplish when it is ripe. Passionfruit frozen yogurt (which is quite tasty, by the way) would thus be pink or purple, and even a dark red, but not orange.
Source: Author salami_swami

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 28 2023 : KM31Bolor: 4/10
Mar 28 2023 : Guest 198: 10/10
Mar 21 2023 : Guest 86: 5/10
Mar 16 2023 : Guest 138: 10/10
Mar 15 2023 : Guest 73: 8/10
Mar 15 2023 : loriannie: 7/10
Mar 15 2023 : Guest 107: 9/10
Mar 12 2023 : Guest 99: 9/10
Mar 10 2023 : Guest 69: 9/10

Score Distribution

quiz
3/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us