Quiz about The Day the Ice Cream Froze to Death
Quiz about The Day the Ice Cream Froze to Death

The Day the Ice Cream Froze to Death Quiz


This quiz is about the American Ice Cream Company, Ben & Jerry's.

A multiple-choice quiz by vabbity2. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Ice Cream

Author
vabbity2
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,268
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
334
Last 3 plays: notsosmart49 (9/10), Guest 172 (6/10), Buddy1 (9/10).
1. In which American State was Ben & Jerry's founded? Hint

Maryland
Massachusetts
Vermont
New York

2. What are the names of the two founders of Ben & Jerry's? Hint

Ben Greenfield and Jerry Cohen
Ben Cohen and Jerry Greenfield
Ben Summers and Jerry Garcia
Ben Garcia and Jerry Summers

3. In which part of Burlington were the headquarters of Ben & Jerry's established back in 1981? Hint

West Burlington
South Burlington
North Burlington
East Burlington

4. In 1984, Haagen-Dazs wanted to limit distribution of Ben & Jerry's in Boston, which prompted Ben and Jerry's to file a lawsuit against the parent company, Pillsbury. What was the name of the campaign? Hint

Cookie Dough Campaign
I Scream for Ice Cream
What's the Doughboy Afraid Of?
Ben & Jerry's Are The Best!

5. Ben and Jerry won the title of U.S. Small Business Persons Of The Year 1988 which was awarded by which U.S. President? Hint

Bill Clinton
Jimmy Carter
Ronald Reagan
George H.W.Bush

6. Which of these flavours was available in the United States in the 21st century? Hint

Dublin Mudslide
Tennessee Mud
Rainforest Crunch
Economic Crunch

7. What is the name of the day held every year between late March and early May and was first held in 1979? Hint

Free Scoop Day
Free Ice Cream Day
Free Cone Day
Free Carton Day

8. In 2010, Ben & Jerry's were told to stop naming their Frozen Yogurt as 'all natural' due to the company's use of which two ingredients? Hint

cocoa extract and milk enhancer
flavour enhancers and alkalised cocoa
corn syrup and stabilisers
corn syrup and alkalised cocoa

9. The Vermonster is a large ice cream sundae sold at Ben & Jerry's scoop shops and contains how many calories? Hint

20,000
4,000
8,000
14,000

10. Ben & Jerry's was the first brand name ice cream to be taken where? Hint

The Seabed
The Moon
Space Shuttle
Antarctica


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which American State was Ben & Jerry's founded?

Answer: Vermont

Ben & Jerry's was founded in Burlington, Vermont in 1978 where they opened an ice cream parlor in a renovated gas station.
2. What are the names of the two founders of Ben & Jerry's?

Answer: Ben Cohen and Jerry Greenfield

Ben Cohen and Jerry Greenfield were born only four days apart: Ben on March 18th 1951 and Jerry on March 14th 1951.
3. In which part of Burlington were the headquarters of Ben & Jerry's established back in 1981?

Answer: South Burlington

West Burlington is actually a town in Iowa which is 950 miles away from South Burlington in Vermont.
4. In 1984, Haagen-Dazs wanted to limit distribution of Ben & Jerry's in Boston, which prompted Ben and Jerry's to file a lawsuit against the parent company, Pillsbury. What was the name of the campaign?

Answer: What's the Doughboy Afraid Of?

Ben & Jerry's sued Pillsbury and settled out of court. An agreement was reached. Pillsbury would not punish distributors for carrying Ben & Jerry's ice cream and Ben & Jerry's would take the 1-800 number off their ice cream pints.
5. Ben and Jerry won the title of U.S. Small Business Persons Of The Year 1988 which was awarded by which U.S. President?

Answer: Ronald Reagan

This was also the year the first brownies were ordered from Greyston Bakery to develop the Chocolate Fudge Brownie Flavour.
6. Which of these flavours was available in the United States in the 21st century?

Answer: Dublin Mudslide

Tennessee Mud only managed to last a year from 1988 to 1989. Dublin Mudslide contains Irish Cream Liqueur Ice Cream with Chocolate Chocolate Chip Cookies and a Coffee Fudge Swirl.
7. What is the name of the day held every year between late March and early May and was first held in 1979?

Answer: Free Cone Day

The first ever free cone day was held on Saturday, May 5, 1979 by Ben and Jerry. Over one million free cones are given away each year which promotes the company's ad slogan, 'Be One In A Million.'
8. In 2010, Ben & Jerry's were told to stop naming their Frozen Yogurt as 'all natural' due to the company's use of which two ingredients?

Answer: corn syrup and alkalised cocoa

In September 2010, a consumer-advocacy group, The Center for the Science in the Public Interest, urged Ben & Jerry's to change the name and they agreed. Overall, 36 flavours contained artificial ingredients.
9. The Vermonster is a large ice cream sundae sold at Ben & Jerry's scoop shops and contains how many calories?

Answer: 14,000

The Vermonster consists of 20 scoops of ice cream, a fudge brownie, 4 bananas, 3 cookies, 4 toppings, 4 ladles of hot fudge, whipped cream, and marshmallows. It has 500 grams of fat and 14,000 calories.
10. Ben & Jerry's was the first brand name ice cream to be taken where?

Answer: Space Shuttle

Also, most of the cruise ships of the Royal Caribbean International have a Ben & Jerry's scoop shop available aboard.
Source: Author vabbity2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 08 2023 : notsosmart49: 9/10
Feb 08 2023 : Guest 172: 6/10
Feb 04 2023 : Buddy1: 9/10

Score Distribution

quiz
3/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us