Quiz about Art And Music 1
Quiz about Art And Music 1

Art And Music 1 Trivia Quiz


Lets try this one for a change of pace.

A multiple-choice quiz by steiny1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varied Liberal Arts

Author
steiny1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,587
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5209
Last 3 plays: Guest 159 (7/10), Guest 175 (6/10), Guest 94 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who painted 'The Last Supper'? Hint

Leonardo
El Greco
Picasso
Gainsborough

2. Who painted 'Blue Boy'? Hint

Whistler
El Greco
Wood
Gainsborough

3. What famous artist is said to have founded the Cubist movement? Hint

Winslow Homer
Pablo Picasso
James Whistler
Salvador Dali

4. In music what does 'forte' mean? Hint

Soft
Loud
Fast
Slow

5. What composer wrote the opera 'The Magic Flute'? Hint

Handel
Bach
Rossini
Mozart

6. Which artist was famous for his portrayal of the music halls and cafes of Montmartre? Hint

Dylan Thomas
Appi Longstocking
Manet
Toulouse Lautrec

7. What nationality was Bela Bartok? Hint

Russian
German
Hungarian
English

8. How many semitones are there in an octave? Hint

14
10
12
16

9. What type of singing voice is Jon Vickers known for? Hint

Bass
Tenor
Baritone
Soprano

10. Who painted 'American Gothic'? Hint

Raphael
Rembrandt
Renoir
Wood


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who painted 'The Last Supper'?

Answer: Leonardo

Leonardo da Vinci was a Florentine artist who painted the portrait around 1495-1497.
2. Who painted 'Blue Boy'?

Answer: Gainsborough

He was a English painter. It is now in the Huntington collection.
3. What famous artist is said to have founded the Cubist movement?

Answer: Pablo Picasso

He was a Spanish painter whose style of painting was described as being made of little cubes.
4. In music what does 'forte' mean?

Answer: Loud

5. What composer wrote the opera 'The Magic Flute'?

Answer: Mozart

He was Austrian and an accomplished clavier, violin aand organ player.
6. Which artist was famous for his portrayal of the music halls and cafes of Montmartre?

Answer: Toulouse Lautrec

7. What nationality was Bela Bartok?

Answer: Hungarian

1881-1945
8. How many semitones are there in an octave?

Answer: 12

An octave actually contains 12 pitches a semitone apart.
9. What type of singing voice is Jon Vickers known for?

Answer: Tenor

10. Who painted 'American Gothic'?

Answer: Wood

He was an American painter 1892-1942. It was painted in 1930.
Source: Author steiny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 06 2023 : Guest 159: 7/10
Feb 03 2023 : Guest 175: 6/10
Jan 27 2023 : Guest 94: 4/10
Jan 26 2023 : Guest 174: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 131: 2/10
Jan 17 2023 : Guest 189: 7/10
Jan 15 2023 : Guest 42: 7/10
Jan 12 2023 : Guest 120: 9/10
Jan 07 2023 : Guest 197: 0/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us