FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Drinks and Art
Quiz about Drinks and Art

Drinks and Art Trivia Quiz


From water to whiskey, potable liquids find their way into the titles of great works of art. Take a swig of this quiz!

A multiple-choice quiz by WiseTao. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varied Liberal Arts

Author
WiseTao
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,498
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3010
Last 3 plays: Guest 175 (3/10), Guest 151 (10/10), 173Kraut (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. The real name of this 1732 Bach cantata is "Schweigt stille, plaudert nicht" What beverage is named in the common title of this cantata? Hint


Question 2 of 10
2. In this 1859 painting by Manet, an unshaven young man is in an alley. What is he drinking? Hint


Question 3 of 10
3. In this 1930 novel by Somerset Maugham, what drink does the title refer to? Hint


Question 4 of 10
4. What drink is featured in the title of the 1947 novel by Compton Mackenzie? Hint


Question 5 of 10
5. Robert Anderson's famous play about a sensitive teenager features what beverage? Hint


Question 6 of 10
6. Laurie Lee wrote this autobiographical account of his early years. What drink does it feature? Hint


Question 7 of 10
7. What beverage is named in the title of this famous 1962 Blake Edwards film? Hint


Question 8 of 10
8. Colin Wilson wrote "________ of the Damned," a collection of essays on classical music. Fill in the blank.

Answer: (One word Some alcoholic beverage)
Question 9 of 10
9. Wendy Cope wrote about making this beverage for Kingsley Amis. What's the drink? Hint


Question 10 of 10
10. Laura Esquivel combined what two drinks in the title of her novel? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 01 2024 : Guest 175: 3/10
May 27 2024 : Guest 151: 10/10
May 24 2024 : 173Kraut: 3/10
May 23 2024 : PurpleComet: 7/10
May 04 2024 : desertloca: 3/10
Apr 29 2024 : Guest 65: 6/10
Apr 29 2024 : Guest 73: 6/10
Apr 19 2024 : LadyNym: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The real name of this 1732 Bach cantata is "Schweigt stille, plaudert nicht" What beverage is named in the common title of this cantata?

Answer: Coffee

The real title translates to "Be still, stop chattering." The text was by Picander and refers to the craze for coffee in the 18th century. Even if there were no Starbucks.
2. In this 1859 painting by Manet, an unshaven young man is in an alley. What is he drinking?

Answer: Absinthe

Absinthe was a very popular drink in 19th century France. Its alcohol content is 68 percent. 'The Absinthe Drinker' was controversial,and was not hung in the 1859 Salon.
3. In this 1930 novel by Somerset Maugham, what drink does the title refer to?

Answer: Ale

"Cakes and Ale" satirizes the British literary establishment. The actual title comes from Shakespeare's "Twelfth Night."
4. What drink is featured in the title of the 1947 novel by Compton Mackenzie?

Answer: Whisky

The novel, "Whisky Galore" is based on the wreck of the S.S. Politician. It is a satire on Scottish culture. Fourteen bottles of whisky from the real wreck sold for over 12,000 pounds at an auction in 1993.
5. Robert Anderson's famous play about a sensitive teenager features what beverage?

Answer: Tea

In "Tea and Sympathy" the lad was accused of homosexuality at an elite New England boarding school. The tea and sympathy were supposed to be provided by the headmaster's wife.
6. Laurie Lee wrote this autobiographical account of his early years. What drink does it feature?

Answer: Cider

"Cider with Rosie" (1959) evokes the innocent life of his youth in Gloucestershire. Lee never told whether Rosie Burdock was a real person or not.
7. What beverage is named in the title of this famous 1962 Blake Edwards film?

Answer: Wine

"Days of Wine and Roses" starred Jack Lemmon and Lee Remick. The title comes from Ernest Dowson's poem, "Vitae Summa Brevis."
8. Colin Wilson wrote "________ of the Damned," a collection of essays on classical music. Fill in the blank.

Answer: Brandy

The title comes from Shaw's "Man and Superman," in which Don Juan says "Music is the brandy of the damned." Whatever that means.
9. Wendy Cope wrote about making this beverage for Kingsley Amis. What's the drink?

Answer: Cocoa

"Making Cocoa for Kingsley Amis" is a poetry collection (1986). In real life, novelist Amis was a notorious drinker, and not of cocoa.
10. Laura Esquivel combined what two drinks in the title of her novel?

Answer: Water and Chocolate

The 1990 novel was filmed as "Like Water for Chocolate" in 1991. The actual title of the book, however, was "Like Water for Hot Chocolate."
Source: Author WiseTao

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us