FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Hated that Subject in College
Quiz about I Hated that Subject in College

I Hated that Subject in College Quiz


These are 10 questions from various disciplines you may have heard about while you were ditching class.

A multiple-choice quiz by DougMa. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Varied Liberal Arts

Author
DougMa
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,671
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2932
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), Guest 175 (5/10), Guest 151 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Your first class is art history. Which French artist was known for his sculptures and drawings of young dancers? Hint


Question 2 of 10
2. The next class is American History. This man, the fourth Chief Justice of the U.S. Supreme Court, also served in the House of Representatives, was a minister to France, and was also Secretary of State. Who was he? Hint


Question 3 of 10
3. Your third class is computer science. It's common knowledge that Bill Gates founded Microsoft. With whom did Gates partner while at Harvard to create a BASIC interpreter for the Altair 8800 that eventually resulted in the creation of Microsoft? Hint


Question 4 of 10
4. Time for a mental break as you head to Physical Education class. Ballroom dance competitions are judged on several categories. Which of the following is not a typical criterion? Hint


Question 5 of 10
5. Back to the books and it's on to Ancient Greek. The capital form of which letter typically stands for the difference operator in a mathematics equation or the word "defendant" in legal shorthand? Hint


Question 6 of 10
6. Back to the hard sciences and Biology. Watson and Crick discovered the form of DNA in 1953, but they owe their thanks to which monk, the father of modern genetics? Hint


Question 7 of 10
7. On to Literature and the classics. This British noble foresaw his own death by drowning in one of Shakespeare's histories. Name him. Hint


Question 8 of 10
8. Your eighth class is US Constitutional Law. In 1819, the Supreme Court handed down a decision invalidating a state law that altered a famous college's charter by essentially turning the private college into a public institution. Name the college. Hint


Question 9 of 10
9. The ninth class is International Relations. By the 1870s, which once great empire was referred to as "the Sick Old Man of Europe"? Hint


Question 10 of 10
10. Your last class is detective fiction. Which American author is famous for creating detectives such as Sunny Randall, Jesse Stone, and Spenser? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 03 2024 : Guest 174: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 175: 5/10
May 27 2024 : Guest 151: 10/10
May 24 2024 : 173Kraut: 5/10
May 24 2024 : desertloca: 6/10
May 23 2024 : Guest 108: 6/10
May 23 2024 : PurpleComet: 7/10
May 15 2024 : Guest 68: 0/10
May 14 2024 : PosterMeerkat: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Your first class is art history. Which French artist was known for his sculptures and drawings of young dancers?

Answer: Edgar Degas

Degas' first piece of this kind, "La Petite Danseuse de Quatorze Ans," was first displayed in 1881. The sculpture, made of wax, was of a 14 year-old dance student.
2. The next class is American History. This man, the fourth Chief Justice of the U.S. Supreme Court, also served in the House of Representatives, was a minister to France, and was also Secretary of State. Who was he?

Answer: John Marshall

Marshall served as Chief Justice from 1801-1835. Marshall presided over such important cases as "Marbury vs. Madison" and the treason trial of former Vice President Aaron Burr.
3. Your third class is computer science. It's common knowledge that Bill Gates founded Microsoft. With whom did Gates partner while at Harvard to create a BASIC interpreter for the Altair 8800 that eventually resulted in the creation of Microsoft?

Answer: Paul Allen

Gates and Allen dropped out of Harvard to pursue computer programming interests in the 1970s. They later formed Microsoft along with Steve Ballmer. The two remaining Steves (Jobs and Wozniak) started rival Apple.
4. Time for a mental break as you head to Physical Education class. Ballroom dance competitions are judged on several categories. Which of the following is not a typical criterion?

Answer: dipage

USA Dance, the overseeing body for American ballroom dance, classifies dancers based on skill and eligibility. In addition to the above criteria, scores are also adjudged based on poise, ability to hold the frame, timing, and body alignment.
5. Back to the books and it's on to Ancient Greek. The capital form of which letter typically stands for the difference operator in a mathematics equation or the word "defendant" in legal shorthand?

Answer: Delta

Delta is the fourth letter of the 24-letter ancient Greek alphabet. Delta also stands for any delta particle in particle physics.
6. Back to the hard sciences and Biology. Watson and Crick discovered the form of DNA in 1953, but they owe their thanks to which monk, the father of modern genetics?

Answer: Gregor Mendel

Mendel experimented with flower colors in the 1850s, determining that some colors were dominant and others recessive. Haas developed PEZ candy.
7. On to Literature and the classics. This British noble foresaw his own death by drowning in one of Shakespeare's histories. Name him.

Answer: George, Duke of Clarence

George (aka, Clarence), the brother of kings Richard III and Edward IV, dreamed about being drowned in a vat of Malmsey wine on his brother's orders in "Richard III."
8. Your eighth class is US Constitutional Law. In 1819, the Supreme Court handed down a decision invalidating a state law that altered a famous college's charter by essentially turning the private college into a public institution. Name the college.

Answer: Dartmouth

Dartmouth College alum, and future U.S. Senator and Secretary of State, Daniel Webster made such an impassioned presentation to the Supreme Court, that it brought tears to his own eyes. Dartmouth College's status as a private institution was saved from the state of New Hampshire.
9. The ninth class is International Relations. By the 1870s, which once great empire was referred to as "the Sick Old Man of Europe"?

Answer: Turkey

The Ottoman Empire (a predecessor of modern-day Turkey) once stretched into continental Europe. The Turkish Empire was replaced by the Republic of Turkey in 1923.
10. Your last class is detective fiction. Which American author is famous for creating detectives such as Sunny Randall, Jesse Stone, and Spenser?

Answer: Robert B. Parker

Spenser made his first appearance in 1974 in Parker's "The Godwulf Manuscript." Parker, who has a Ph.D. in English Literature from Boston University, finished Raymond Chandler's last novel, "Poodle Springs," in 1989.
Source: Author DougMa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us