FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Gone with the Wind
Quiz about Do You Know Gone with the Wind

Do You Know "Gone with the Wind"? Quiz


This quiz is about all the little details of the book and movie. We all know that most always it's all the little details bring together everything. It is a slightly difficult quiz. You really have to know "Gone with the Wind".

A multiple-choice quiz by GWTWlover. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Margaret Mitchell

Author
GWTWlover
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,345
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1471
- -
Question 1 of 10
1. What three items did Scarlett send Mammy to get while visiting Aunt Pittypat in Atlanta after seeing Rhett in jail? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Scarlett when she was informed of Melly's dying state? Hint


Question 3 of 10
3. On the night before Atlanta fell Rhett asked Scarlett a question; what was it? Hint


Question 4 of 10
4. Who was responsible for Gerald O'Hara's death? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the man whom Cathleen Calvert was forced to marry? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of the place that was run by Mr. Hilton and Jonas Wilkerson? Hint


Question 7 of 10
7. Who did Scarlett tell Frank, when she went to Atlanta to see Rhett, that Suellen was going to marry? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the only woman that Rhett thought to be a true lady? Hint


Question 9 of 10
9. What did Mammy try to get Scarlett to do with the Confederate money that was left at Tara? Hint


Question 10 of 10
10. Who did Fanny Elsing marry? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What three items did Scarlett send Mammy to get while visiting Aunt Pittypat in Atlanta after seeing Rhett in jail?

Answer: quince seed jelly, cologne, rouge

Mammy and Scarlett went to Atlanta, so that Scarlett could ask Rhett for $300.00 to pay the taxes on Tara. While they were there Scarlett sent Mammy to buy these three things, because she was to attend Fanny Elsing's wedding that night with Frank Kennedy.
2. Where was Scarlett when she was informed of Melly's dying state?

Answer: Marietta

Scarlett had left for a visit in Marietta, where she had taken Wade and Ella with her.
3. On the night before Atlanta fell Rhett asked Scarlett a question; what was it?

Answer: to be his mistress

He had stated earlier in the book that he was not a marrying man, but he wanted Scarlett. That night, though, she did refuse to be his mistress.
4. Who was responsible for Gerald O'Hara's death?

Answer: Suellen

Suellen couldn't stand to have no money, and she was tired of living in poverty. So she tried get her father to sign the Oath of Allegiance. He almost did but he came to his senses. While he raced home on a horse he jumped the fence, and fell off. His neck was broken and he was dead.
5. What was the name of the man whom Cathleen Calvert was forced to marry?

Answer: Mr. Hilton

After Cathleen's stepmother left with her children to go up North, Cathleen was forced to marry Mr. Hilton because she had nowhere else to go, and Cade was slowly dying.
6. What was the name of the place that was run by Mr. Hilton and Jonas Wilkerson?

Answer: Freedman's Bureau

They were the Yankees that ran the Freedman's Bureau. They kept track of the taxes and things owed, and also served as some sort of law enforcement.
7. Who did Scarlett tell Frank, when she went to Atlanta to see Rhett, that Suellen was going to marry?

Answer: Tony Fontaine

Scarlett lies to Frank and tells him that Suellen got tired of waiting on him and was planning to marry Tony Fontaine next month, because she knew that if he married Suellen, she wouldn't help pay the taxes on Tara.
8. Who is the only woman that Rhett thought to be a true lady?

Answer: Melanie Hamiltion

Melanie was the only woman that Rhett thought was truly kind. She didn't do lady-like things to save face, and she was the only person that was ever truly kind to people and never looked at the bad things. Most of all she accepted him when no one else would even speak with him.
9. What did Mammy try to get Scarlett to do with the Confederate money that was left at Tara?

Answer: to stuff the cracks in the roof of the attic that was Mammy's room

There had been a trunk full of 1,000 dollars in Confederate bills at Tara; it was worthless, though, because the Southern government had fallen.
10. Who did Fanny Elsing marry?

Answer: Tommy Wellburn

Scarlett and Frank attend the wedding together, after she arrives in Atlanta.
Source: Author GWTWlover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us