FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enders Game by Orson Scott Card Quiz
Quiz about Enders Game by Orson Scott Card Quiz

"Ender's Game" by Orson Scott Card Quiz


I have already done a quiz on "Ender's Shadow" by Orson Scott Card, and I have decided to do one on "Ender's Game". Good luck!

A multiple-choice quiz by YugiObsessive. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Orson Scott Card

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,252
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1478
- -
Question 1 of 10
1. Why did Ender kill Stilson, even though Stilson was already defeated? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the officer that came to take Ender? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Ender's second friend in Battle School? Hint


Question 4 of 10
4. Who taught Ender to shoot correctly? Hint


Question 5 of 10
5. How did Ender beat the Giant's Drink? Hint


Question 6 of 10
6. Who was Locke? Hint


Question 7 of 10
7. The Wiggin who wrote Demosthenes hated it. Which Wiggin supported Demosthenes? Hint


Question 8 of 10
8. What army did Ender (as commander of Dragon Army) battle second? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the commander of C toon? Hint


Question 10 of 10
10. What was the (official) name of the weapon Ender used on the Bugger's home planet? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Why did Ender kill Stilson, even though Stilson was already defeated?

Answer: He needed to win all the other fights.

Ender decided that by "throughly defeating" Stilson, the other boys would leave him alone.
2. Who was the officer that came to take Ender?

Answer: Graff

Graff visited Ender in his home to ask him to come to Battle School and Ender agreed to go.
3. Who was Ender's second friend in Battle School?

Answer: Alai

Alai became Ender's friend when the launchy group first visited the Battle Room.
4. Who taught Ender to shoot correctly?

Answer: Petra

Petra offered to teach Ender how to shoot straight.
5. How did Ender beat the Giant's Drink?

Answer: He clawed out the Giant's Eye.

He burrowed into the Eye when he got sick of being killed fairly.
6. Who was Locke?

Answer: Peter

Valentine was Demosthenes.
7. The Wiggin who wrote Demosthenes hated it. Which Wiggin supported Demosthenes?

Answer: The father

Valentine disliked being forced to write as the "bad guy", especially since her father, John, supported him so ardently.
8. What army did Ender (as commander of Dragon Army) battle second?

Answer: Phoenix

It was Petra's army.
9. Who was the commander of C toon?

Answer: Crazy Tom

Hot Soup and Fly Molo also had toons; Bean had a special toon.
10. What was the (official) name of the weapon Ender used on the Bugger's home planet?

Answer: M.D. Device

It is called the Molecular Disruption Device, but commonly called the Little Doctor.
Source: Author YugiObsessive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us