FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enders Game by Orson Scott Card Part 2
Quiz about Enders Game by Orson Scott Card Part 2

Ender's Game, by Orson Scott Card Part 2 Quiz


My second quiz about this very long book.

A multiple-choice quiz by ron4468. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Orson Scott Card

Author
ron4468
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
226,734
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
990
- -
Question 1 of 15
1. Who trains Ender in the battleroom because his commander won't? Hint


Question 2 of 15
2. What does Ender start doing that Bonzo doesn't like? Hint


Question 3 of 15
3. What happens in Ender's first battle because Bonzo told him not to draw his gun? Hint


Question 4 of 15
4. Bonzo transferred Ender to which army? Hint


Question 5 of 15
5. What was the name of the toon leader Ender was under command of in Rat army? Hint


Question 6 of 15
6. What happened when the older boys came to the battleroom and taunted Ender during his extra training session? Hint


Question 7 of 15
7. For which army does Ender become the commander? Hint


Question 8 of 15
8. What was the name of the youngest and best boy in the army? Hint


Question 9 of 15
9. What fake name do Peter and Valentine use to become well-known worldwide? Hint


Question 10 of 15
10. What was strange about the battle schedule? Hint


Question 11 of 15
11. Who wanted to kill Ender at Battle School? Hint


Question 12 of 15
12. Where was Ender sent to after Battle School? Hint


Question 13 of 15
13. Who became Ender's teacher and enemy? Hint


Question 14 of 15
14. What did Ender realize after destroying the holographic Bugger planet? Hint


Question 15 of 15
15. Who did Ender take to help him find a place to lay the Bugger queen's egg? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who trains Ender in the battleroom because his commander won't?

Answer: Petra

She is the top marksman of the group.
2. What does Ender start doing that Bonzo doesn't like?

Answer: Having extra practice with his launchy friends.

He does it during free time so Bonzo can't do anything about it.
3. What happens in Ender's first battle because Bonzo told him not to draw his gun?

Answer: He could have frozen one of the enemy and made it a draw, but he didn't.

Ender thought Bonzo would change that rule because of that, but he told him that it did not make a difference.
4. Bonzo transferred Ender to which army?

Answer: Rat

The commander is the opposite of Bonzo, laid-back and doesn't care much for anything, where as Bonzo had to have everything perfect.
5. What was the name of the toon leader Ender was under command of in Rat army?

Answer: Dink

He trained his toon separately from the rest of the army.
6. What happened when the older boys came to the battleroom and taunted Ender during his extra training session?

Answer: They got into a hand-to-hand fight, which Ender won.

Not only did the Launchies get away unscathed, but they beat the older boys senseless.
7. For which army does Ender become the commander?

Answer: Dragon

Most of the boys were very young, and even the veterans were inexperienced.
8. What was the name of the youngest and best boy in the army?

Answer: Bean

Ender works to move him to the top of the army.
9. What fake name do Peter and Valentine use to become well-known worldwide?

Answer: Demosthenes and Locke

Their plan works, and they become famous. They are quoted all over the world.
10. What was strange about the battle schedule?

Answer: Instead of spread out between weeks, he had a battle every day, sometimes two.

They were doing this to put Ender to the ultimate challenge.
11. Who wanted to kill Ender at Battle School?

Answer: Bonzo

Ender ended up killing him, when he only meant to really hurt him.
12. Where was Ender sent to after Battle School?

Answer: Command School

The transfer was very abrupt.
13. Who became Ender's teacher and enemy?

Answer: Mazer Rackham

He was the great man who had defeated the Buggers 80 years ago.
14. What did Ender realize after destroying the holographic Bugger planet?

Answer: The games were actual battles and he had defeated the Buggers.

He stood up, went to his room, and went to sleep.
15. Who did Ender take to help him find a place to lay the Bugger queen's egg?

Answer: Valentine

They realized that the Buggers had intended to leave them alone and not to invade Earth again.
Source: Author ron4468

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us