FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enders Game part 1
Quiz about Enders Game part 1

"Ender's Game" part 1 Trivia Quiz


Take my quiz, on Orson Scott Card's novel.

A multiple-choice quiz by shaman_king. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Orson Scott Card

Author
shaman_king
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
232,850
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
716
- -
Question 1 of 10
1. What was the main character's first name? Hint


Question 2 of 10
2. What was the device that Ender had on his neck up until the age of six? Hint


Question 3 of 10
3. What did it mean to be "a third"? Hint


Question 4 of 10
4. Did Ender want to leave to go to the Battle School?


Question 5 of 10
5. Of his family, to whom did Ender most want to say goodbye? Hint


Question 6 of 10
6. On the flight to the Battle School, a boy kept pestering Ender and became his "first enemy". Who was it? Hint


Question 7 of 10
7. Once at the school, Bernard is the launch group's bully and harrasses a young boy about his bottom. Ender emails a message to the whole school. What does it say? Hint


Question 8 of 10
8. Who was Ender's first friend? Hint


Question 9 of 10
9. Ender became friends (or, at least, ceased being enemies) with Bernard.


Question 10 of 10
10. What was the first army that Ender was assigned to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the main character's first name?

Answer: Andrew

The book is called "Ender's Game" because as a child Andrew's sister could not pronounce his name so she called him Ender. Peter was Ender's brother, and Bonzo was Ender's first army commander.
2. What was the device that Ender had on his neck up until the age of six?

Answer: monitor

The government monitored Ender since he was a child to see if he was what they were looking for.
3. What did it mean to be "a third"?

Answer: You were the third child in a family and were frowned upon by most of society.

To be a third was something no child wanted to be. The government wanted families to have only one child, and would pay all of the expenses for the child. It was quite similar to China's single child policy.
4. Did Ender want to leave to go to the Battle School?

Answer: No

Ender did not want to leave, however he felt that he had to.
5. Of his family, to whom did Ender most want to say goodbye?

Answer: Valentine

Out of all of his family Ender loved his sister Valentine the most, and wanted to provide proper closure to their relationship.
6. On the flight to the Battle School, a boy kept pestering Ender and became his "first enemy". Who was it?

Answer: Bernard

Bernard kept thumping Ender on the head during the flight. Ender tried to grab his arm and bash him into his seat. However, due to null gravity Bernard hit the window and broke his arm.
7. Once at the school, Bernard is the launch group's bully and harrasses a young boy about his bottom. Ender emails a message to the whole school. What does it say?

Answer: Cover your butt, Bernard is watching - God

Ender was able to break the school's server security and created a student file titled God.
8. Who was Ender's first friend?

Answer: Shen

After Bernard harrassed Shen, Ender became friends with him and started a counter gang.
9. Ender became friends (or, at least, ceased being enemies) with Bernard.

Answer: True

Ender became friends with Alai, Bernard's friend and later became friends with Bernard.
10. What was the first army that Ender was assigned to?

Answer: Salamander

Please wait for the continuation of the Ender quizzes.
Source: Author shaman_king

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us