FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enders Game by Orson Scott Card Part 1
Quiz about Enders Game by Orson Scott Card Part 1

"Ender's Game", by Orson Scott Card: Part 1 Quiz


The quiz on the very long book by Orson Scott Card.

A multiple-choice quiz by ron4468. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Orson Scott Card

Author
ron4468
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
226,924
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
875
Last 3 plays: Guest 38 (9/10), DaMoopies (5/10), Guest 174 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. At what age did Ender have his monitor taken out? Hint


Question 2 of 10
2. What offensive name marched the perimeter of Ender's desk at school? Hint


Question 3 of 10
3. What is Ender's real name? Hint


Question 4 of 10
4. What was Bernard doing that made Ender break his arm on the shutte? Hint


Question 5 of 10
5. What are Ender's siblings' names? Hint


Question 6 of 10
6. Which bunk did the other Launchies leave for Ender? Hint


Question 7 of 10
7. Who did Ender meet and race in the null-G room? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name Ender used to send the message, "Watch your butt. Bernard is watching"? Hint


Question 9 of 10
9. What army is Ender transfered to from the launchies? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the Salamander army's commander? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 38: 9/10
Nov 29 2023 : DaMoopies: 5/10
Nov 10 2023 : Guest 174: 2/10
Oct 19 2023 : kstyle53: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At what age did Ender have his monitor taken out?

Answer: 6

This was unusual for a child, because most people had their's taken out at a much younger age.
2. What offensive name marched the perimeter of Ender's desk at school?

Answer: Third

Parents are only allowed to have two children, but the government requested a third child from Ender's parents.
3. What is Ender's real name?

Answer: Andrew

His mother doesn't like it when Graff calls Andrew by the name Ender.
4. What was Bernard doing that made Ender break his arm on the shutte?

Answer: Hitting him on the head from the seat behind him

Ender grabbed his hand during one of the hits and pulled, which, in null-gravity, sent him flying through the shuttle.
5. What are Ender's siblings' names?

Answer: Peter and Valentine

Peter is ruthless and Valentine is gentle.
6. Which bunk did the other Launchies leave for Ender?

Answer: Bottom bunk by the door

He pretended that it was an act of kindness.
7. Who did Ender meet and race in the null-G room?

Answer: Alai

They helped each other learn new null-G moves.
8. What was the name Ender used to send the message, "Watch your butt. Bernard is watching"?

Answer: God

Bernard knows that it is him even though he used the fake name.
9. What army is Ender transfered to from the launchies?

Answer: Salamander

"Ender Wiggin. Assigned Salamander Army. Commander Bonzo Madrid. Effective Immediately. Code Green Green Brown. No Possessions Transfered."
10. What is the name of the Salamander army's commander?

Answer: Bonzo

Bonzo doesn't like the fact that he traded one of his great toon leaders for a "little kid."
Source: Author ron4468

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/7/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us