FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enders Game Enders Shadow
Quiz about Enders Game Enders Shadow

Ender's Game, Ender's Shadow Trivia Quiz


This is a quiz on the books "Ender's Game" and "Ender's Shadow" by Orson Scott Card.

A multiple-choice quiz by egyptmysteries. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Orson Scott Card

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,299
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1315
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of the captain who was in charge of Ender's Launchy group and took a special interest in Ender? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the captain who was in charge of Bean's Launchy group and took a special interest in Bean? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of Ender's best friend at battle school? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of Bean's first, and best, friend at battle school? Hint


Question 5 of 10
5. What is Ender's real first and last name? Hint


Question 6 of 10
6. What is Bean's real first and last name? Hint


Question 7 of 10
7. Ender got to go back to Earth after the Third Bugger War.


Question 8 of 10
8. Bean got to go back to Earth after the Third Bugger War.


Question 9 of 10
9. Which was the only army Ender ever commanded? Hint


Question 10 of 10
10. Which was the only army Bean ever commanded? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the captain who was in charge of Ender's Launchy group and took a special interest in Ender?

Answer: Dap

Graff was the one who picked Ender, but he was not in charge of the Launchies. We also find out more about Captain Dap in "Ender's Shadow".
2. What was the name of the captain who was in charge of Bean's Launchy group and took a special interest in Bean?

Answer: Dimak

He did the same things for Bean that Captain Dap did for Ender, but unlike Dap, Dimak didn't have Colonel Graff's support.
3. What was the name of Ender's best friend at battle school?

Answer: Alai

Alai was Ender's second friend at battle school and the one who whispered "Salaam".
4. What was the name of Bean's first, and best, friend at battle school?

Answer: Nikolai

We later find out that Nikolai is also Bean's twin brother.
5. What is Ender's real first and last name?

Answer: Andrew Wiggin

He's called Ender because when Valentine was little she couldn't pronounce his name right, and the nickname Ender stuck.
(Thanks to JediMasterAJ for that information.)
6. What is Bean's real first and last name?

Answer: Julian Delphiki

He is named after his father. On the streets he was called Bean because that's all he was worth.
7. Ender got to go back to Earth after the Third Bugger War.

Answer: False

Both armies on Earth wanted him, so it was decided that he should not return to Earth at all.
8. Bean got to go back to Earth after the Third Bugger War.

Answer: True

He went to go live in Greece, with Nikolai and their parents. His mom didn't know he existed, so it was a big surprise for her.
9. Which was the only army Ender ever commanded?

Answer: Dragon

This army was made especially for Ender, and, as we find out in "Ender's Shadow", it was put together by Bean.
10. Which was the only army Bean ever commanded?

Answer: Rabbit

He replaced Carn Carby after the Dragon Army split up.

Thanks for playing my quiz; hope you had fun!
Source: Author egyptmysteries

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us