FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enders Shadow
Quiz about Enders Shadow

Ender's Shadow Multiple Choice Quiz | Authors


This is a basic quiz on the novel "Ender's Shadow" by Orson Scott Card.

A multiple-choice quiz by YugiObsessive. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Orson Scott Card

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,409
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
853
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the boy who acts as Poke's second-in-command? Hint


Question 2 of 10
2. Why didn't Achilles take Poke's bread? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the child who wanted to kill Achilles? Hint


Question 4 of 10
4. What did Poke say to Achilles before he killed her? Hint


Question 5 of 10
5. Achilles killed 7 people because they... Hint


Question 6 of 10
6. Who isolated Bean on the shuttle? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the surgeon Achilles killed? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the girl Bean put in Ender's army? Hint


Question 9 of 10
9. What did Bean call Ender at first? Hint


Question 10 of 10
10. How many children helped Bean to capture Achilles? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 02 2024 : Guest 75: 6/10
Mar 01 2024 : Guest 209: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the boy who acts as Poke's second-in-command?

Answer: Sergeant

Sergeant believes that he is Poke's second-in-command, though she doesn't really have one.
2. Why didn't Achilles take Poke's bread?

Answer: She humiliated him

Achilles didn't take any of Poke's bread, as a sort of subtle insult/warning to her for humiliated him.
3. Who was the child who wanted to kill Achilles?

Answer: Ulysses

Since Achilles put him in the hospital and ruined his reputation, Ulysses wanted to kill him.
4. What did Poke say to Achilles before he killed her?

Answer: "You promised"

Bean believed that Achilles had promised not to kill him.
5. Achilles killed 7 people because they...

Answer: humiliated him

Every time someone humiliated him, he killed them.
6. Who isolated Bean on the shuttle?

Answer: Dimak

Dimak told everyone that Bean was the best and smartest to isolate him. (Graff did the same to Ender.)
7. Who was the surgeon Achilles killed?

Answer: Vivian Delamar

He killed her because she saw him drugged out.
8. Who was the girl Bean put in Ender's army?

Answer: Wu

Bean had two spaces left, so he put in Wu and Nikolai.
9. What did Bean call Ender at first?

Answer: Wiggin

He said that because he didn't want it to seem as though he was close to Ender.
10. How many children helped Bean to capture Achilles?

Answer: 4

It was Bean and 4 other boys;one was Crazy Tom.
Source: Author YugiObsessive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us