FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Northanger Abbey
Quiz about Northanger Abbey

15 Questions: Northanger Abbey Multiple Choice Quiz | Literature


Northanger Abbey was first called 'Susan' and written by Jane Austen early in her life. It was, however, not published until after her death in 1817.

A multiple-choice quiz by janefan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Austen, Jane
  8. »
  9. Northanger Abbey

Author
janefan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,776
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1236
Last 3 plays: Guest 183 (14/15), Guest 157 (5/15), Guest 138 (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who is the novelist that Catherine Morland most admires? Hint


Question 2 of 15
2. Which of these books was written by the novelist Catherine most admires? Hint


Question 3 of 15
3. What is Henry Tilney's brother's name? Hint


Question 4 of 15
4. What Castle is Catherine tempted to visit before she remembers that the outing will clash with a walking engagement she made with Miss Tilney? Hint


Question 5 of 15
5. With whom is Catherine staying? Hint


Question 6 of 15
6. In which city does most of the action take place? Hint


Question 7 of 15
7. Why is Catherine dissapointed with Northanger Abbey? Hint


Question 8 of 15
8. What rank in the armed forces is Henry Tilney's father? Hint


Question 9 of 15
9. What are the christian names of the Thorpes? Hint


Question 10 of 15
10. Where does Catherine walk to with the Tilneys? Hint


Question 11 of 15
11. Name Catherine's brother who becomes engaged to Miss Thorpe? Hint


Question 12 of 15
12. What does Catherine think Henry's father has done with his wife? Hint


Question 13 of 15
13. The younger Thorpe sisters names are? Hint


Question 14 of 15
14. Where does Catherine first meet Henry Tilney? Hint


Question 15 of 15
15. Where is Catherine's family home located? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 183: 14/15
May 22 2024 : Guest 157: 5/15
May 13 2024 : Guest 138: 12/15
May 06 2024 : Guest 156: 13/15
May 03 2024 : Guest 76: 15/15
Apr 27 2024 : Guest 213: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the novelist that Catherine Morland most admires?

Answer: Ann Radcliffe

Her favourite novel is 'The Mysteries of Udolpho'
2. Which of these books was written by the novelist Catherine most admires?

Answer: The Mysteries of Udolopho

Another of her novels 'The Romance of the Forest' is read by Harriet Smith in Emma.
3. What is Henry Tilney's brother's name?

Answer: Frederick

He is an Army Captain
4. What Castle is Catherine tempted to visit before she remembers that the outing will clash with a walking engagement she made with Miss Tilney?

Answer: Blaize

It still exists as a perfect example of mock - gothic arcitecture
5. With whom is Catherine staying?

Answer: The Allens

Mrs Allen who has 'very little aquaintance in Bath'
6. In which city does most of the action take place?

Answer: Bath

7. Why is Catherine dissapointed with Northanger Abbey?

Answer: Because it is not a gothic as she would have hoped

8. What rank in the armed forces is Henry Tilney's father?

Answer: General

9. What are the christian names of the Thorpes?

Answer: John and Isabella

10. Where does Catherine walk to with the Tilneys?

Answer: Beechen Cliff

With a lovely view of the town
11. Name Catherine's brother who becomes engaged to Miss Thorpe?

Answer: James

12. What does Catherine think Henry's father has done with his wife?

Answer: Murdered her

The poor, fanciful creature!
13. The younger Thorpe sisters names are?

Answer: Anna and Maria

14. Where does Catherine first meet Henry Tilney?

Answer: The Lower Rooms

15. Where is Catherine's family home located?

Answer: Wiltshire

Source: Author janefan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us