FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pretty Little Liars
Quiz about Pretty Little Liars

The Ultimate Pretty Little Liars Quiz | Authors


This quiz is about the "Pretty Little Liars" series by Sara Shepard. Questions contain information from books 1-9. SPOILERS!

A multiple-choice quiz by smileyfacegirl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Sara Shepard

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,061
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
668
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who is Emily's friend that moves into Ali's old house? Hint


Question 2 of 10
2. After the "Jenna Thing", what did Ali give to Aria, Spencer, Emily, and Hanna to gain their trust? Hint


Question 3 of 10
3. Hanna got hit by a SUV in "Perfect". Who was driving it? Hint


Question 4 of 10
4. How did Mona/A know so much about Aria, Spencer, Emily, and Hanna? Hint


Question 5 of 10
5. Who was accused of killing Ali, but then escaped from jail? Hint


Question 6 of 10
6. When there was a fire in the woods behind Spencer's house, who did Aria save? Hint


Question 7 of 10
7. Ali had a twin sister.


Question 8 of 10
8. Where did Ali take Spencer, Aria, Emily and Hanna after the Valentine's Day Dance in "Wanted"? Hint


Question 9 of 10
9. In "Twisted", where did Spencer, Aria, Emily, Hanna, Mike, and Noel go for spring break? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the girl Spencer, Aria, Emily, and Hanna killed in Jamaica? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is Emily's friend that moves into Ali's old house?

Answer: Maya

Emily first meets Maya in "Pretty Little Liars", while delivering a welcome basket. They become very close friends.
2. After the "Jenna Thing", what did Ali give to Aria, Spencer, Emily, and Hanna to gain their trust?

Answer: friendship bracelets

Ali gave each of them a bracelet, making them promise they would never tell anyone about what happened. Not long after that, Ali went missing.
3. Hanna got hit by a SUV in "Perfect". Who was driving it?

Answer: Mona

Mona was Hanna's best friend, but she was also A, the mystery person who sent texts to Aria, Hanna, Spencer, and Emily. Hanna knew that A was Mona and was going to tell Aria, Spencer, and Emily. Since Hanna knew too much, Mona/A tried to kill her.
4. How did Mona/A know so much about Aria, Spencer, Emily, and Hanna?

Answer: She found Ali's diary

When Maya's family moved into Ali's old house, they threw all of Ali's stuff away. Mona found Ali's diary on the sidewalk. We learn this in "Perfect".
5. Who was accused of killing Ali, but then escaped from jail?

Answer: Ian

Ian was dating Spencer's older sister Melissa, but was cheating on her with Ali. Ali wanted Ian to dump Melissa, but Ian didn't want to. Ian escaped from jail in "Wanted".
6. When there was a fire in the woods behind Spencer's house, who did Aria save?

Answer: Ali

Aria didn't know who the person was until she got to safety with Spencer, Hanna, and Emily, when they saw that the person was Ali. Ali's body was found months earlier and, because she was gone when the girls woke up, no one believed them. This happened in "Heartless".
7. Ali had a twin sister.

Answer: true

Ali had a twin sister, Courtney, who was in a mental hospital. Nobody knew about her. Courtney later told Spencer, Aria, Hanna, and Emily that she is Ali and, because she and Courtney were identical, they got switched. We find out about Courtney/Ali in "Wanted".
8. Where did Ali take Spencer, Aria, Emily and Hanna after the Valentine's Day Dance in "Wanted"?

Answer: Her house in the Poconos

Ali was actually A. She tried to kill Spencer, Aria, Emily, Hanna, and Melissa. The girls learned that the Ali who was their friend in 7th grade was actually Courtney (who was pretending to be Ali). Courtney died because the real Ali (who was pretending to be Courtney) killed her, wanting her own life back.
9. In "Twisted", where did Spencer, Aria, Emily, Hanna, Mike, and Noel go for spring break?

Answer: Jamaica

They wanted to relax and forget about everything that happened with Ali.
10. What was the name of the girl Spencer, Aria, Emily, and Hanna killed in Jamaica?

Answer: Tabitha

They thought Tabitha was Ali, and that she was going to hurt them. Aria pushed Tabitha and she fell off the roof. Her body was found about a year later.
Source: Author smileyfacegirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us