FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Lying Game
Quiz about The Lying Game

The Lying Game Trivia Quiz


A short quiz about Sara Shepard's "The Lying Game" series. Questions will be fairly basic but contain spoilers. Have fun!

A multiple-choice quiz by pop_culture. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Sara Shepard

Author
pop_culture
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
355,168
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
179
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What is Emma's surname?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. What shocking fact does Emma learn in "The Lying Game", the night her foster mother kicks her out? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Sutton Mercer? Hint


Question 4 of 10
4. Where do the Mercers live? Hint


Question 5 of 10
5. Sutton was biologically related to the Mercers.


Question 6 of 10
6. Sutton owned a piece of jewellery that she referred to as her trademark, and about which she was very possessive. What was it? Hint


Question 7 of 10
7. From which book series did Becky read to Emma as a child? Hint


Question 8 of 10
8. Emma only kept in touch with one person from her past once she stepped into Sutton's life. What was her name? Hint


Question 9 of 10
9. Gabriella and Lilianna Fiorella go by which nickname? Hint


Question 10 of 10
10. Who killed Sutton? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Emma's surname?

Answer: Paxton

Emma is the main character in the books. In the first book of the series, "The Lying Game", she lives on the outskirts of Vegas with her foster mother and foster brother.
2. What shocking fact does Emma learn in "The Lying Game", the night her foster mother kicks her out?

Answer: She has a twin sister.

She sees a video online of a girl who looks exactly like her. After doing a little Facebook stalking, she finds out they have the same birthday and sends the girl a message.
3. Who was Sutton Mercer?

Answer: Emma's twin sister

Sutton was the girl in the video Emma saw in "The Lying Game", and she was indeed Emma's twin sister. Unfortunately for both girls, Sutton had been murdered just before Emma saw the video, and her spirit had been stuck to Emma ever since.
4. Where do the Mercers live?

Answer: Tucson, Arizona

Emma travels to Tucson to meet het long lost sister in "The Lying Game". Unbeknownst to her, the message "Sutton" sent her asking her to come was actually sent by Sutton's murderer, who threatens Emma into taking her place to hide the original crime.
5. Sutton was biologically related to the Mercers.

Answer: True

In Book 4, "Hide and Seek", we learn that the twin's real mother, Becky, was the daughter of the family who had raised Sutton. She was mentally unstable and left Sutton with her parents when she was a baby. Becky never informed them of the existence of a twin, and kept Emma until the age of five, when she left her daughter at a friend's house for a sleep-over and never came back.
6. Sutton owned a piece of jewellery that she referred to as her trademark, and about which she was very possessive. What was it?

Answer: A silver locket

Sutton had found the locket in her baby box and began wearing it, becoming so fond of it she once remarked that someone would have to "cut off her head" to get it.
7. From which book series did Becky read to Emma as a child?

Answer: the "Harry Potter" series

It was one of Emma's best memories of her mom. After Becky left, she would try to read it to herself, but she was too little to understand the big words and she missed the special voices her mom would do.
8. Emma only kept in touch with one person from her past once she stepped into Sutton's life. What was her name?

Answer: Alex

Alex was Emma's best friend from a few foster homes back. She knew that Emma had gone to live with the Mercers, but didn't know that Sutton was dead and that Emma had been living as her while trying to figure out who the murderer was.
9. Gabriella and Lilianna Fiorella go by which nickname?

Answer: The Twitter Twins

Their nickname, of course, comes from their mutual addiction to the social networking site. They are friends of Sutton's from school.
10. Who killed Sutton?

Answer: Ethan

In the stunning conclusion to the series, Sutton's body is finally discovered, leading to Emma's true identity being exposed. After being kicked out of the Mercer's home she goes to stay with her boyfriend Ethan, and in a heart breaking turn of events, she learns that he is in fact Sutton's murderer.

He was in love with Sutton and was enraged when she rejected him. His obsession with Sutton led him to look for her birth parents, resulting in his discovery of Emma's existence, which he used to cover his awful crime.
Source: Author pop_culture

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us