Quiz about The Works of Lewis Carroll
Quiz about The Works of Lewis Carroll

The Works of Lewis Carroll Trivia Quiz


Some questions about the wacky work of Alice's friend.

A multiple-choice quiz by quogequox. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C
  8. »
  9. Lewis Carroll

Author
quogequox
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
52,508
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1060
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these does not appear in the poem 'Jabberwocky'? Hint

Mock Turtle
Tum Tum Tree
Jub Jub Bird
Bandersnatch

2. The Walrus says 'its time to talk of many things', what's not one of them? Hint

Kings
Cabbages
Oysters
Sealing Wax

3. What was the Bellman hunting for? Hint

a Jabberwock
the Cheshire Cat
a white rabbit
a Snark

4. How many hats did the Mad Hatter own? Hint

8
144
0
12

5. Flamingos were used as mallets but what were used as the balls in croquet? Hint

Squirrels
Hamsters
Hedgehogs
Rabbits

6. Why did Tweedledum and Tweedledee forget their quarrel? Hint

Alice interrupted them
frightened away by a crow
they found another rattle
it was time for tea

7. Who wasn't at the Tea Party? Hint

March Hare
Cheshire Cat
Mad Hatter
Dormouse

8. What prize did Alice win in the Caucus race? Hint

a rattle
a slice of cake
a thimble
a hankerchief

9. Which of the following was not a member of the crew hunting for the snark? Hint

a bobby
a beaver
a banker
a barrister

10. How much would the hat the Mad Hatter was wearing cost you? Hint

10'6
9'2
some oysters
a pipe full of tobacco


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these does not appear in the poem 'Jabberwocky'?

Answer: Mock Turtle

2. The Walrus says 'its time to talk of many things', what's not one of them?

Answer: Oysters

3. What was the Bellman hunting for?

Answer: a Snark

4. How many hats did the Mad Hatter own?

Answer: 0

He didn't own any hats he just kept them until they were sold.
5. Flamingos were used as mallets but what were used as the balls in croquet?

Answer: Hedgehogs

No animals were injured in the making of the book.
6. Why did Tweedledum and Tweedledee forget their quarrel?

Answer: frightened away by a crow

7. Who wasn't at the Tea Party?

Answer: Cheshire Cat

8. What prize did Alice win in the Caucus race?

Answer: a thimble

9. Which of the following was not a member of the crew hunting for the snark?

Answer: a bobby

10. How much would the hat the Mad Hatter was wearing cost you?

Answer: 10'6

Ten shillings and sixpence
Source: Author quogequox

This quiz was reviewed by FunTrivia editor nerthus before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us