FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies with a Common Bond 4
Quiz about Movies with a Common Bond 4

Movies with a Common Bond #4 Trivia Quiz


All of these movies share something in common. See if you can't figure out what that is by the end of the quiz!

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
skunkee
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,077
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1973
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 12 (9/10), miranda101 (10/10), Guest 68 (10/10).
Question 1 of 10
1. (2000) Trapped in a loveless marriage, Oz is working hard to clear up some debts so that he can get a divorce. When his new next door neighbour turns out to be Jimmy the Tulip, a mob hit man with a price on his head, Oz's wife forces him to go to Chicago to try to collect the reward. In the meantime she rats him out to Jimmy, in the hopes that he will bump Oz off and she can live comfortably on the insurance money. Hint


Question 2 of 10
2. (1997) Upset over the killing of his brother, a Russian mobster takes out a contract on the director of the FBI, hiring the Jackal to fulfill the contract. Only one man alive can identify the Jackal, and he is an IRA sniper who is released from prison to try and find the Jackal before he can complete the assassination.

Answer: (Two Words - first one The)
Question 3 of 10
3. (2002) A fisherman pulls a wounded man out of the water and nurses him back to health. Unfortunately he has absolutely no memory of who he is, and has only the number of a Swiss bank account, implanted in his hip, to help him figure out why people are trying to kill him. Hint


Question 4 of 10
4. (1997) Martin Blank takes on a contract which coincidentally has to happen in his old neighbourhood, at the time of his high school's tenth reunion. Once there he hooks up with the girlfriend he abandoned on prom night, and decides that he's really in the market for a change in employment. Unfortunately he's got one last job to finish first, two Feds breathing down his neck, some European assassin trying to kill him and another assassin trying to talk him into joining a union. Things get really interesting when he finds that his last hit is supposed to be his girlfriend's father. Hint


Question 5 of 10
5. (2003) She was a member of the elite Deadly Viper Assassination Squad, until she got pregnant, and decided she wanted a more normal life. Unfortunately the rest of her group descended on her wedding day, killing her guests and leaving her in a coma, where she lay for four long years. Now she's back, and she wants revenge.

Answer: (Two Words)
Question 6 of 10
6. (1991) On November 22, 1963, in the city of Dallas, someone assassinated President Kennedy. While most of the world bought the story of the pristine bullet, and accepted that Lee Harvey Oswald acted alone, District Attorney Jim Garrison believed differently. He and his staff dug up evidence of a conspiracy, and laid charges against a New Orleans businessman, the only man ever to be brought to trial for Kennedy's assassination. Hint


Question 7 of 10
7. (1962) Returning from Korea as a decorated hero, Raymond Shaw has no memory of having been brainwashed while being held in a prisoner of war camp with his whole platoon. Turned into a killing machine who is handled by his own mother, he is put in position to kill the president of the United States who is campaigning for reelection. This timely death will allow for the communist controlled vice presidential candidate to step in and take the presidency on the sympathy vote. Fortunately some of the other soldiers from his platoon are beginning to remember what really happened in Korea. Hint


Question 8 of 10
8. (1985) They met at a wedding, and fell in love. They soon found that they had a lot of things in common, including a shared profession, which worked out rather nicely, since not everyone can accept the fact that their partner kills people for a living. However life got a little complicated when they were hired to bump each other off. Hint


Question 9 of 10
9. (1993) Frank Horrigan is a Secret Service Agent who was there the day that Kennedy was killed. Mitch Leary is a former CIA assassin who feels betrayed by the organization and the country that taught him to be a killer. Mitch plans to seek his revenge by killing the US President, and finds the game so much more interesting when he gets to play cat and mouse with Horrigan. Horrigan is determined not to lose another president, but is having trouble making the other agents believe that he isn't just cracking up. Hint


Question 10 of 10
10. What profession is featured prominently in "The Bourne Supremacy", "The Day of the Jackal", "The Whole Ten Yards", and all of these other wonderful movies. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 04 2024 : Guest 12: 9/10
Feb 01 2024 : miranda101: 10/10
Jan 15 2024 : Guest 68: 10/10
Jan 15 2024 : evilmoderate: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. (2000) Trapped in a loveless marriage, Oz is working hard to clear up some debts so that he can get a divorce. When his new next door neighbour turns out to be Jimmy the Tulip, a mob hit man with a price on his head, Oz's wife forces him to go to Chicago to try to collect the reward. In the meantime she rats him out to Jimmy, in the hopes that he will bump Oz off and she can live comfortably on the insurance money.

Answer: The Whole Nine Yards

Jonathan Lynn directed this very funny movie that starred Bruce Willis, Matthew Perry, Rosanna Arquette, Michael Clarke Duncan, Amanda Peet and Kevin Pollack.
2. (1997) Upset over the killing of his brother, a Russian mobster takes out a contract on the director of the FBI, hiring the Jackal to fulfill the contract. Only one man alive can identify the Jackal, and he is an IRA sniper who is released from prison to try and find the Jackal before he can complete the assassination.

Answer: The Jackal

Bruce Willis, Richard Gere and Sidney Poitier starred, under Michael Caton-Jones' direction.
This is a remake of a 1973 film directed by Fred Zinnemenn, and starring Edward Fox as the Jackal. In the original it was the President of France who was the Jackal's prey.
3. (2002) A fisherman pulls a wounded man out of the water and nurses him back to health. Unfortunately he has absolutely no memory of who he is, and has only the number of a Swiss bank account, implanted in his hip, to help him figure out why people are trying to kill him.

Answer: The Bourne Identity

Matt Damon plays assassin Jason Bourne, the man who must unravel the clues and find out who he is before he's killed. Franka Potente, Chris Cooper and Brian Cox also star, under Doug Liman's direction.
4. (1997) Martin Blank takes on a contract which coincidentally has to happen in his old neighbourhood, at the time of his high school's tenth reunion. Once there he hooks up with the girlfriend he abandoned on prom night, and decides that he's really in the market for a change in employment. Unfortunately he's got one last job to finish first, two Feds breathing down his neck, some European assassin trying to kill him and another assassin trying to talk him into joining a union. Things get really interesting when he finds that his last hit is supposed to be his girlfriend's father.

Answer: Grosse Point Blank

John Cusack plays the conflicted Martin Blank to perfection in this very funny movie. Minnie Driver, Alan Arkin, Dan Aykroyd and Hank Azaria also star under George Armitage's direction.
5. (2003) She was a member of the elite Deadly Viper Assassination Squad, until she got pregnant, and decided she wanted a more normal life. Unfortunately the rest of her group descended on her wedding day, killing her guests and leaving her in a coma, where she lay for four long years. Now she's back, and she wants revenge.

Answer: Kill Bill

Uma Therman, Lucy Liu, Daryl Hannah, Vivica Fox, David Carradine and Michael Madsen starred in this first part of Quentin Tarantino's violent tale.
6. (1991) On November 22, 1963, in the city of Dallas, someone assassinated President Kennedy. While most of the world bought the story of the pristine bullet, and accepted that Lee Harvey Oswald acted alone, District Attorney Jim Garrison believed differently. He and his staff dug up evidence of a conspiracy, and laid charges against a New Orleans businessman, the only man ever to be brought to trial for Kennedy's assassination.

Answer: JFK

Oliver Stone's masterpiece examines the implausibility of the lone gunman theory, and the ludicrous Warren Commission, which asked us to believe it. Kevin Costner, Kevin Bacon, Tommy Lee Jones, Gary Oldman and Sissy Spacek star, to name but a few. The real Jim Garrison appears briefly as Chief Justice Warren.
7. (1962) Returning from Korea as a decorated hero, Raymond Shaw has no memory of having been brainwashed while being held in a prisoner of war camp with his whole platoon. Turned into a killing machine who is handled by his own mother, he is put in position to kill the president of the United States who is campaigning for reelection. This timely death will allow for the communist controlled vice presidential candidate to step in and take the presidency on the sympathy vote. Fortunately some of the other soldiers from his platoon are beginning to remember what really happened in Korea.

Answer: The Manchurian Candidate

John Frankenheimer directed this excellent film that starred Frank Sinatra, Laurence Harvey, Janet Leigh, Angela Lansbury, and James Gregory.
A 2004 remake, starring Denzel Washington, Meryl Streep and Liev Schreiber, was directed by Jonathan Demme.
8. (1985) They met at a wedding, and fell in love. They soon found that they had a lot of things in common, including a shared profession, which worked out rather nicely, since not everyone can accept the fact that their partner kills people for a living. However life got a little complicated when they were hired to bump each other off.

Answer: Prizzi's Honor

John Huston directed this very funny film that starred Jack Nicholson, Kathleen Turner and Anjelica Huston.
9. (1993) Frank Horrigan is a Secret Service Agent who was there the day that Kennedy was killed. Mitch Leary is a former CIA assassin who feels betrayed by the organization and the country that taught him to be a killer. Mitch plans to seek his revenge by killing the US President, and finds the game so much more interesting when he gets to play cat and mouse with Horrigan. Horrigan is determined not to lose another president, but is having trouble making the other agents believe that he isn't just cracking up.

Answer: In the Line of Fire

John Malkovich is brilliant as the twisted Leary. Wolfgang Petersen directed this excellent film that also stars Clint Eastwood and Rene Russo.
10. What profession is featured prominently in "The Bourne Supremacy", "The Day of the Jackal", "The Whole Ten Yards", and all of these other wonderful movies.

Answer: assassin

What is it that makes us enjoy watching movies about assassins? Sometimes I wonder if we manage to work out some of our need to be bad by living vicariously. What do you think?
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us