FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies With a Common Bond
Quiz about Movies With a Common Bond

Movies With a Common Bond Trivia Quiz


All of these movies have something in common. You need to pay close attention, so that you can answer the bonus question at the end.

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
skunkee
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
189,950
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2780
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 110 (8/10), Guest 97 (9/10).
Question 1 of 10
1. (2003) After losing his wife and about 400 of his offspring to a predator, it's easy to understand why Marlin is a bit overprotective. Unfortunately his one remaining son feels a bit stifled and, during an act of rebellion, is captured by a scuba diving dentist. If he can't find a way out, he's going to end up as a birthday gift for the dentist's niece. Hint


Question 2 of 10
2. (2000) Nicholas 'Oz' Oseransky and his wife absolutely hate each other. AS soon as they can get their debts paid off their marriage will be over. When their new next door neighbour turns out to be a hit man with a price on his head, Oz's wife pushes him into collecting the reward. Meanwhile, she has some plans of her own about ending the marriage to her advantage. Hint


Question 3 of 10
3. (1986) Seymour is a bit of nerd, who's very much in love with his co-worker, Audrey. Audrey, however, is involved in a rather bizarre relationship with a sadistic dentist. One day Seymour discovers an odd looking plant, that soon brings him fame and fortune. Unfortunately the plant has some rather unique dietary requirements. "Feed me!" Hint


Question 4 of 10
4. (1976) Thomas Babington found that life could be interesting, when his brother was a spy. However when his brother's death was just one of a long list of strange deaths, he knew that something was seriously wrong - especially when his brother died right in front of him. What was wrong was that dentist Christopher Hess, the former "White Angel of Auschwitz" was trying to smuggle a fortune in diamonds out of the country. Unfortunately he believed that Thomas has some information that he needed, and was willing to torture him to get it. He used the tools of his former trade to perform the torture. Hint


Question 5 of 10
5. (2001) Although engaged to be married to a beautiful young woman, Frank Sangster allows himself to be seduced into supplying prescription drugs for one of his sexy patients, who draws him into her world of drugs and sex. The next thing he knows he's become a suspect in the murder of her brother. Hint


Question 6 of 10
6. (1979) Vincent Ricardo's son and Sheldon Kornpett's daughter are going to be married, so the families make an effort to get to know each other. However Vincent, who is a CIA agent, drags poor Sheldon, who is a dentist, into a case involving a plot to devalue the U.S. monetary system by a crazy, third world dictator. Hint


Question 7 of 10
7. (1985) Although no longer working for the newspaper, Judith Singer finds that she hasn't lost her investigative drive. When a local dentist is murdered, she finds herself drawn to solving the case. The fact that he'd been having affairs with a few of her neighbours, who don't seem to want the case solved any more than the murderer did, doesn't seem to deter her at all. Hint


Question 8 of 10
8. (2002) Miami based dentist Ted Brooks is surprised when he learns he has inherited a team of sled dogs from his birth mother in Alaska. He's even more surprised when he finds that he wants to keep the dogs, and learn how to race them. He's downright shocked when he finds that the crusty old mountain man who's trying to get the dogs for himself, is actually his father. Hint


Question 9 of 10
9. (1914) Charlie Chaplin delivers up his usual silent, slapstick fare while playing a dentist's assistant who's pretending to be a dentist. He gives one patient too much laughing gas, and when the patient can't stop laughing, he knocks him out by hitting him with a club. Hint


Question 10 of 10
10. It's bonus question time. What profession is shared by leading characters in "The Whole Ten Yards", "Finding Nemo", "Waiting for Guffman", and these other fine movies.

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 01 2024 : Guest 98: 10/10
Mar 17 2024 : Guest 110: 8/10
Mar 11 2024 : Guest 97: 9/10
Mar 05 2024 : Guest 174: 5/10
Mar 05 2024 : Guest 73: 10/10
Feb 22 2024 : Guest 173: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. (2003) After losing his wife and about 400 of his offspring to a predator, it's easy to understand why Marlin is a bit overprotective. Unfortunately his one remaining son feels a bit stifled and, during an act of rebellion, is captured by a scuba diving dentist. If he can't find a way out, he's going to end up as a birthday gift for the dentist's niece.

Answer: Finding Nemo

Andrew Stanton and Lee Unkrich directed this delightful Disney film that featured the voice talents of Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe and Geoffrey Rush.
2. (2000) Nicholas 'Oz' Oseransky and his wife absolutely hate each other. AS soon as they can get their debts paid off their marriage will be over. When their new next door neighbour turns out to be a hit man with a price on his head, Oz's wife pushes him into collecting the reward. Meanwhile, she has some plans of her own about ending the marriage to her advantage.

Answer: The Whole Nine Yards

Jonathon Lynn directed this very funny movie that starred Bruce Willis as the hit man, and Matthew Perry as the poor, beleaguered dentist. Rosanna Arquette and Michael Clarke Duncan also starred.
3. (1986) Seymour is a bit of nerd, who's very much in love with his co-worker, Audrey. Audrey, however, is involved in a rather bizarre relationship with a sadistic dentist. One day Seymour discovers an odd looking plant, that soon brings him fame and fortune. Unfortunately the plant has some rather unique dietary requirements. "Feed me!"

Answer: Little Shop of Horrors

This campy musical was directed by Frank Oz, and starred Rick Moranis, Ellen Greene, Steve Martin, James Belushi, Christopher Guest, Bill Murray, and Levi Stubbs (as the voice of Audrey II).
4. (1976) Thomas Babington found that life could be interesting, when his brother was a spy. However when his brother's death was just one of a long list of strange deaths, he knew that something was seriously wrong - especially when his brother died right in front of him. What was wrong was that dentist Christopher Hess, the former "White Angel of Auschwitz" was trying to smuggle a fortune in diamonds out of the country. Unfortunately he believed that Thomas has some information that he needed, and was willing to torture him to get it. He used the tools of his former trade to perform the torture.

Answer: Marathon Man

John Schlesinger directed this film that left many frightened to visit their dentist! Dustin Hoffman, Laurence Olivier, Roy Scheider and William Devane starred.
5. (2001) Although engaged to be married to a beautiful young woman, Frank Sangster allows himself to be seduced into supplying prescription drugs for one of his sexy patients, who draws him into her world of drugs and sex. The next thing he knows he's become a suspect in the murder of her brother.

Answer: Novocaine

David Atkins directed this dark tale that was erroneously billed as a comedy, and with Steve Martin starring as the 'dentist led astray', a comedy was what was expected. Laura Dern and Helena Bonham Carter also starred.
6. (1979) Vincent Ricardo's son and Sheldon Kornpett's daughter are going to be married, so the families make an effort to get to know each other. However Vincent, who is a CIA agent, drags poor Sheldon, who is a dentist, into a case involving a plot to devalue the U.S. monetary system by a crazy, third world dictator.

Answer: The In-Laws

If you have not seen this delightful film by Arthur Hiller, I highly recommend it. Peter Falk and Alan Arkin are hysterical in the starring roles, and Richard Libertini is nothing short of brilliant as General Garcia, the South American dictator.
7. (1985) Although no longer working for the newspaper, Judith Singer finds that she hasn't lost her investigative drive. When a local dentist is murdered, she finds herself drawn to solving the case. The fact that he'd been having affairs with a few of her neighbours, who don't seem to want the case solved any more than the murderer did, doesn't seem to deter her at all.

Answer: Compromising Positions

Frank Perry directed this suspenseful film that starred Susan Saradon, Edward Herrmann, Joe Mantegna and the late, great Raul Julia.
8. (2002) Miami based dentist Ted Brooks is surprised when he learns he has inherited a team of sled dogs from his birth mother in Alaska. He's even more surprised when he finds that he wants to keep the dogs, and learn how to race them. He's downright shocked when he finds that the crusty old mountain man who's trying to get the dogs for himself, is actually his father.

Answer: Snow Dogs

James Coburn and Cuba Gooding Jr. play father and son in this very funny movie, under Brian Levant's direction.
9. (1914) Charlie Chaplin delivers up his usual silent, slapstick fare while playing a dentist's assistant who's pretending to be a dentist. He gives one patient too much laughing gas, and when the patient can't stop laughing, he knocks him out by hitting him with a club.

Answer: Laughing Gas

Charlie Chaplin both starred in and directed this short (lasting only 16 minutes) film which also starred Fritz Shade and Alice Howell.
10. It's bonus question time. What profession is shared by leading characters in "The Whole Ten Yards", "Finding Nemo", "Waiting for Guffman", and these other fine movies.

Answer: dentist

There's also a horror film called "The Dentist", but I decided that the torture scene in "Marathon Man" was enough dental torture for one quiz.
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us