FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies With a Common Bond 3
Quiz about Movies With a Common Bond 3

Movies With a Common Bond #3 Trivia Quiz


All of these movies have something in common. You need to pay close attention, so that you can answer the bonus question at the end.

A multiple-choice quiz by skunkee. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
skunkee
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
191,825
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4130
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), pughmv (8/10), miranda101 (7/10).
Question 1 of 10
1. (2001) A 21st century man finds a time portal near the Brooklyn Bridge (of all places), and has fun going back to the 1870s and taking pictures. While there, he's spotted by Lord Mountbatten, who becomes intrigued with his camera and follows him back. Nearly overwhelmed by culture shock, he meets up with Kate McKay, who teaches him how to fit in. Of course they fall in love. Hint


Question 2 of 10
2. (2004) It's Harry's third year at Hogwarts, and he's got an awful lot to take care of. Not only does he have to save Buckbeak from the executioner and Sirius from the Dementors, but it turns out that he also has to save himself from having his soul sucked out by a Dementor's kiss. It's a good thing that he has Hermione and her time-turner that lets them jump back a couple of hours to get the job done properly. Hint


Question 3 of 10
3. (1985) While being pursued by terrorists, Marty jumps into the time machine that Dr. Emmet Brown made, and finds himself back in the year 1955. While there, he almost prevents his parents from getting together, and must find a way to ensure that they fall in love, to ensure his own eventual existence. Hint


Question 4 of 10
4. (1978) When Lex Luthor decides to up the value of his property holdings by destroying most of California, Lois Lane gets buried in the resultant earthquake. Unable to accept her death, our Man of Steel flies around the Earth fast enough to make it rotate backwards, causing time to run backwards and allowing him the breathing space he needs to rescue her.

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. (1986) An alien probe is destroying Earth as it tries to locate a species of whale that has been extinct for years. Trying to return home in a Klingon spaceship, Captain Kirk and his crew decipher the code, and travel back in time to acquire a pair of humpback whales, so that they can repopulate the species, and save Earth from the probe. Hint


Question 6 of 10
6. (2001) It's 2029, and Astronaut Leo Davidson is on a routine mission when he gets caught in a space/time wormhole. He lands on a planet ruled by talking apes, where humans are uncommunicative, and treated as slaves. In his efforts to return home he finds, to his dismay, that he is already there. Instead of having landed on a different planet, he has really only landed at a different time. Hint


Question 7 of 10
7. (1981) A group of dwarfs have "borrowed" a map from the Supreme Being, which shows where all the time holes are. They're using this to go bouncing around looking for treasure, and meeting all kinds of strange and ridiculous characters along the way. Somehow poor Kevin has managed to be swept along with them on their travels. Hint


Question 8 of 10
8. (2001) Jamal Walker works at Medieval World Amusement Park. He finds a strange medallion when cleaning out the moat, and bumps his head while trying to get it out. When he comes to, he finds himself in 14th century England where he becomes drawn into all kinds of intrigue, while trying to open his own chain of fast-food restaurants. Hint


Question 9 of 10
9. (1980) Caught in a freak storm, a nuclear aircraft carrier, carrying a crew of 6,000 men, is thrown back in time. They find themselves just outside of Hawaii hours before the Japanese attack on Pearl Harbour. They're faced with having to decide whether to interfere and change the future, or to let the attack, with all the subsequent loss of life, proceed. Hint


Question 10 of 10
10. It's bonus question time. What kind of travel is featured in "Time Bandits", "Back to the Future", "The Time Machine", and many of these other wonderful movies?

Answer: (One Word - 4 letters)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 173: 10/10
Feb 06 2024 : pughmv: 8/10
Feb 01 2024 : miranda101: 7/10
Feb 01 2024 : singhPS: 8/10
Jan 26 2024 : Guest 166: 10/10
Jan 18 2024 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. (2001) A 21st century man finds a time portal near the Brooklyn Bridge (of all places), and has fun going back to the 1870s and taking pictures. While there, he's spotted by Lord Mountbatten, who becomes intrigued with his camera and follows him back. Nearly overwhelmed by culture shock, he meets up with Kate McKay, who teaches him how to fit in. Of course they fall in love.

Answer: Kate and Leopold

James Mangold directed this feel-good film that starred Meg Ryan, Hugh Jackman, and Liev Schreiber.
2. (2004) It's Harry's third year at Hogwarts, and he's got an awful lot to take care of. Not only does he have to save Buckbeak from the executioner and Sirius from the Dementors, but it turns out that he also has to save himself from having his soul sucked out by a Dementor's kiss. It's a good thing that he has Hermione and her time-turner that lets them jump back a couple of hours to get the job done properly.

Answer: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Alfonso Cuaron directed this third, and slightly darker offering in the "Harry Potter" series. Michael Gambon and Gary Oldman joined the impressive cast that included Daniel Radcliffe, Emma Watson and Rupert Grint, to name a few.
3. (1985) While being pursued by terrorists, Marty jumps into the time machine that Dr. Emmet Brown made, and finds himself back in the year 1955. While there, he almost prevents his parents from getting together, and must find a way to ensure that they fall in love, to ensure his own eventual existence.

Answer: Back to the Future

Robert Zemeckis directed this first, and best, of the "Back to the Future" trilogy that starred Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, and Crispin Glover.
4. (1978) When Lex Luthor decides to up the value of his property holdings by destroying most of California, Lois Lane gets buried in the resultant earthquake. Unable to accept her death, our Man of Steel flies around the Earth fast enough to make it rotate backwards, causing time to run backwards and allowing him the breathing space he needs to rescue her.

Answer: Superman

Richard Donner directed this funny movie that starred Christopher Reeve, Gene Hackman, Marlon Brando, Ned Beatty and Margot Kidder.
5. (1986) An alien probe is destroying Earth as it tries to locate a species of whale that has been extinct for years. Trying to return home in a Klingon spaceship, Captain Kirk and his crew decipher the code, and travel back in time to acquire a pair of humpback whales, so that they can repopulate the species, and save Earth from the probe.

Answer: Star Trek IV: The Voyage Home

Leonard Nimoy directed this delightful film, my personal favourite of the "Star Trek" series of movies. Leonard Nimoy, William Shatner, DeForest Kelley, James Doohan, George Takei, Nichelle Nichols and Walter Koenig starred.
6. (2001) It's 2029, and Astronaut Leo Davidson is on a routine mission when he gets caught in a space/time wormhole. He lands on a planet ruled by talking apes, where humans are uncommunicative, and treated as slaves. In his efforts to return home he finds, to his dismay, that he is already there. Instead of having landed on a different planet, he has really only landed at a different time.

Answer: Planet of the Apes

When the original "Planet of the Apes" was released in 1968, it became almost a cult classic, with fans supporting 3 sequels. Tim Burton's 2001 remake was not nearly as successful. Mark Wahlberg, Tim Roth, Helena Bonham-Carter and Michael Clarke Duncan starred in the 2001 version.
7. (1981) A group of dwarfs have "borrowed" a map from the Supreme Being, which shows where all the time holes are. They're using this to go bouncing around looking for treasure, and meeting all kinds of strange and ridiculous characters along the way. Somehow poor Kevin has managed to be swept along with them on their travels.

Answer: Time Bandits

Terry Gilliam directed this bizarre film that starred John Cleese, Sean Connery, Shelly Duvall, Michael Palin and Craig Warnock.
8. (2001) Jamal Walker works at Medieval World Amusement Park. He finds a strange medallion when cleaning out the moat, and bumps his head while trying to get it out. When he comes to, he finds himself in 14th century England where he becomes drawn into all kinds of intrigue, while trying to open his own chain of fast-food restaurants.

Answer: Black Knight

Gel Junger directed this film that starred Martin Lawrence, Marsha Thomason and Tom Wilkinson.
9. (1980) Caught in a freak storm, a nuclear aircraft carrier, carrying a crew of 6,000 men, is thrown back in time. They find themselves just outside of Hawaii hours before the Japanese attack on Pearl Harbour. They're faced with having to decide whether to interfere and change the future, or to let the attack, with all the subsequent loss of life, proceed.

Answer: The Final Countdown

Don Taylor directed this little known movie that starred Kirk Douglas, Martin Sheen, Katharine Ross, James Farantino and Charles Durning.
10. It's bonus question time. What kind of travel is featured in "Time Bandits", "Back to the Future", "The Time Machine", and many of these other wonderful movies?

Answer: time

Man has been fascinated with the concept of time travel for ages. Ever since H.G. Wells wrote "The Time Machine" in 1895, we have been grappling with the concept of how changing the past can alter our future. I love the line in "Star Trek IV: The Voyage Home", when McCoy and Scotty are discussing the advisability of giving a 1986 engineer the formula for transparent aluminum. Scotty replies with words to the effect of "How do we know he didn't invent the thing?"
Source: Author skunkee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us