FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lets Link the Stars
Quiz about Lets Link the Stars

Let's Link the Stars! Trivia Quiz


If you've ever played 'Six Degrees of Kevin Bacon', this will be similar! The answers to 1-9 have all played in movies with my favorite actor! See if you can guess who that is in question #10!

A multiple-choice quiz by lulusmiley. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
lulusmiley
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,011
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1395
Last 3 plays: Guest 208 (8/10), pughmv (9/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. This English actress got her first break playing an obsessive adolescent in 1994's "Heavenly Creatures". She became an international star when she took the role of Rose in 1997's "Titanic". Hint


Question 2 of 10
2. This actor acheived superstardom as Jack in 1998's "Titanic". His career quieted down until 2004's "The Aviator" in which he was nominated for an Academy Award for Best Actor. Hint


Question 3 of 10
3. This Australian-born actress won her first Academy Award for her portrayal of Katharine Hepburn in 2004's "The Aviator". She was also part of the blockbuster "The Lord of the Rings" trilogy. It has been a busy past few years for this actress, who also starred in 2004's "The Life Aquatic with Steve Zissou". Hint


Question 4 of 10
4. Known throughout Britain as one of its most talented performers on stage, this actor also hits the big screen in such films as 2004's "The Life Aquatic with Steve Zissou". He also took over the late Richard Harris's "magical" role in the beloved "Harry Potter" movie series. His film career has consisted of strong, supporting roles, such as in 1999's "The Insider". Hint


Question 5 of 10
5. This actor may have starred in some lesser-known films, such as 1999's "The Insider", but he's one of Hollywood's most established and arguably greatest actors of all time! Of course, the movie that turned him into a household name was Francis Ford Coppola's "The Godfather" where he won one of the most sought-after roles in movie history...Michael Corleone. Hint


Question 6 of 10
6. This actor has been a major player for many decades, but for people of all ages he's probably best know simply as The Godfather. That, of course, is thanks to his role in "The Godfather" trilogy. Unfortunately, not everything he touches turns to gold. He starred in a cinematic flop in 1992's "Christopher Colombus: The Discovery", a story also written by Mario Puzo. Hint


Question 7 of 10
7. With lesser known movies like 1992's "Christopher Colombus: The Discover" and 1991's "The Indian Runner", this actor was mostly known among movie buffs. He gained mainstream public attention, however, in 2000's "Traffic". With movies like that, some fans may forget that he had roles in movie flops like 1997's "Excess Baggage" with Alicia Silverstone. Hint


Question 8 of 10
8. This actor has appeared in over 90 movies, both small (like 1997's "Excess Baggage") and large (such as 1978's "The Deer Hunter" and 2002's "Catch Me If You Can"). Usually he plays a bad guy and his voice is probably one of the most distinctive in Hollywood. He's acted with some of today's best, including Hilary Swank in 2001's "The Affair of the Necklace". Hint


Question 9 of 10
9. He has appeared and/or starred in roughly 64 movies, ranging from "The Affair of the Necklace", to 1986's "Haunted Honeymoon", to 1993's "The Age of Innocence", to 1996's "Evita", to 2003's "What A Girl Wants", to 2004's "De-Lovely". He has also appeared in many TV shows. This actor has also won 2 Tony Awards. Hint


Question 10 of 10
10. This actor is my absolute favorite and is one of the most talented and diverse actors of his time (in my opinion). He's played roles such as a swash-buckling pirate (2003), a Stephen King villian (2004), a kind-hearted play wright (2004), an undercover FBI agent (1997), a druggie (1998), and the 'World's Worst Film Director' (1994), to name a few. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 208: 8/10
Feb 06 2024 : pughmv: 9/10
Jan 23 2024 : Guest 174: 7/10
Jan 18 2024 : evilmoderate: 9/10
Jan 15 2024 : Guest 68: 9/10
Dec 23 2023 : Guest 73: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This English actress got her first break playing an obsessive adolescent in 1994's "Heavenly Creatures". She became an international star when she took the role of Rose in 1997's "Titanic".

Answer: Kate Winslet

She played Sylvia Llewelyn Davies in "Finding Neverland" opposite Johnny Depp's J.M. Barrie. She has been nominated for four Academy Awards as of 2005: 1996 Best Supporting Actress for "Sense and Sensibility", 1998 Best Actress for "Titanic", 2002 Best Supporting Actress for "Iris", and 2005 Best Actress for "Eternal Sunshine of the Spotless Mind."
2. This actor acheived superstardom as Jack in 1998's "Titanic". His career quieted down until 2004's "The Aviator" in which he was nominated for an Academy Award for Best Actor.

Answer: Leonardo DiCaprio

At the age of 19, he was nominated for an Academy Award for Best Supporting Actor for his role as Johnny Depp's mentally-challenged younger brother in 1993's "What's Eating Gilbert Grape?" That was his first nomination of his career.
3. This Australian-born actress won her first Academy Award for her portrayal of Katharine Hepburn in 2004's "The Aviator". She was also part of the blockbuster "The Lord of the Rings" trilogy. It has been a busy past few years for this actress, who also starred in 2004's "The Life Aquatic with Steve Zissou".

Answer: Cate Blanchett

She starred in 2000's "The Man Who Cried" opposite Johnny Depp and Christina Ricci. Cate Blanchett's career may have started in theaters, but it's settling in quite nicely on the big screen.
4. Known throughout Britain as one of its most talented performers on stage, this actor also hits the big screen in such films as 2004's "The Life Aquatic with Steve Zissou". He also took over the late Richard Harris's "magical" role in the beloved "Harry Potter" movie series. His film career has consisted of strong, supporting roles, such as in 1999's "The Insider".

Answer: Michael Gambon

Sir Michael Gambon has played roles in many diverse films, including 1999's "Sleepy Hollow" opposite Johnny Depp and Christina Ricci. Probably his most famous movie to date is 2001's "Gosford Park" in which he played the role of William McCordle, but I'm sure we can expect many more great roles from this actor!
5. This actor may have starred in some lesser-known films, such as 1999's "The Insider", but he's one of Hollywood's most established and arguably greatest actors of all time! Of course, the movie that turned him into a household name was Francis Ford Coppola's "The Godfather" where he won one of the most sought-after roles in movie history...Michael Corleone.

Answer: Al Pacino

Al Pacino has often been known for his mob-like characters, such as his role opposite Johnny Depp in 1997's "Donnie Brasco." He is 1 for 8 in Academy Award nominations, as of 2005. His one win is for Best Actor in 1998's "Scent of a Woman." In 2001, he won the Cecille B. DeMille Award (a lifetime achievement-type honor) at the Golden Globes.
6. This actor has been a major player for many decades, but for people of all ages he's probably best know simply as The Godfather. That, of course, is thanks to his role in "The Godfather" trilogy. Unfortunately, not everything he touches turns to gold. He starred in a cinematic flop in 1992's "Christopher Colombus: The Discovery", a story also written by Mario Puzo.

Answer: Marlon Brando

Marlon Brando starred opposite Johnny Depp in 2 films: 1997's "The Brave" and 1995's "Don Juan DeMarco". Supposedly the two became fast friends. Brando may have been difficult to work with, but it paid off for him; he was nominated for 8 Academy Awards in his career, winning the Best Actor statue in 1955 for "On the Waterfront".

He won again in 1973 for "The Godfather", but he refused to accept this award due to the U.S. and Hollywood discriminating against Native American people.
7. With lesser known movies like 1992's "Christopher Colombus: The Discover" and 1991's "The Indian Runner", this actor was mostly known among movie buffs. He gained mainstream public attention, however, in 2000's "Traffic". With movies like that, some fans may forget that he had roles in movie flops like 1997's "Excess Baggage" with Alicia Silverstone.

Answer: Benicio Del Toro

Benicio Del Toro starred opposite Johnny Depp in 1998's "Fear and Loathing In Las Vegas". He will be appearing with Depp in another movie, "The Rum Diaries" which has not yet been released. Del Toro won the Academy Award for Supporting Actor for 2000's "Traffic" and was nominated for Best Supporting Actor for 2003's "21 Grams".
8. This actor has appeared in over 90 movies, both small (like 1997's "Excess Baggage") and large (such as 1978's "The Deer Hunter" and 2002's "Catch Me If You Can"). Usually he plays a bad guy and his voice is probably one of the most distinctive in Hollywood. He's acted with some of today's best, including Hilary Swank in 2001's "The Affair of the Necklace".

Answer: Christopher Walken

Christopher Walken played the Headless Horseman opposite Johnny Depp's Ichabod Crane in 1999's "Sleepy Hollow". He was also in "Nick of Time" with Depp in 1995. He says (according to movie website www.imdb.com) that he rarely turns down a film role because of the belief that making movies (good or bad) is always a rewarding experience.

He won an Oscar in 1979 for Supporting Actor for 1978's "The Deer Hunter" and was nominated for another one (same category) in 2003 for 2002's "Catch Me If You Can".
9. He has appeared and/or starred in roughly 64 movies, ranging from "The Affair of the Necklace", to 1986's "Haunted Honeymoon", to 1993's "The Age of Innocence", to 1996's "Evita", to 2003's "What A Girl Wants", to 2004's "De-Lovely". He has also appeared in many TV shows. This actor has also won 2 Tony Awards.

Answer: Jonathan Pryce

Jonathan Pryce played Governor Swann in 2003's "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" with Johnny Depp as Captain Jack Sparrow.
10. This actor is my absolute favorite and is one of the most talented and diverse actors of his time (in my opinion). He's played roles such as a swash-buckling pirate (2003), a Stephen King villian (2004), a kind-hearted play wright (2004), an undercover FBI agent (1997), a druggie (1998), and the 'World's Worst Film Director' (1994), to name a few.

Answer: Johnny Depp

What can I say about this man? He originally wanted to become famous for his music but (thankfully) Nicolas Cage convinced him to try acting and here he is! He was "People" magazine's "Sexiest Man Alive" in 2003, received his star on the Walk of Fame in 1999, and voted the "E!" Entertainer of the Year in 2003.

He has been nominated for 2 back-to-back Oscars in 2004 and 2005 for Best Actor. Those nominations were for his performances in 2003's "Pirates of the Caribbean" and 2004's "Finding Neverland" but he lost both to Sean Penn and Jamie Foxx respectively.
Source: Author lulusmiley

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us