FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classic ScienceFiction Movies Common Bond
Quiz about Classic ScienceFiction Movies Common Bond

Classic Science-Fiction Movies Common Bond Quiz


All of these classic science fiction movies and those who made them have something in common. Put them all together to get the last answer correct!

A multiple-choice quiz by DaMoopies. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
DaMoopies
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
382,724
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
333
Last 3 plays: Guest 173 (6/10), Guest 200 (9/10), Guest 24 (6/10).
Question 1 of 10
1. Who played the non-robot lead in 1951's "The Day the Earth Stood Still"? Hint


Question 2 of 10
2. Who played "The Invisible Man" in the 1933 film? Hint


Question 3 of 10
3. 1933 again! What Canadian-born actress was menaced by a giant ape in "King Kong"? Hint


Question 4 of 10
4. The 1950s brought a number of monster movies that dealt with various animals that had grown to an enormous size for a number of reasons. Who played the mastermind who was responsible for a giant "Tarantula"? Hint


Question 5 of 10
5. What sort of other worldly menace did Janette Scott have to fight in a 1962 film? Hint


Question 6 of 10
6. Who played the female lead in 1956's "Forbidden Planet"? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the producer of 1951's "When Worlds Collide"? Hint


Question 8 of 10
8. Who starred in 1957's "Curse of the Demon"? The curse involved runes. Hint


Question 9 of 10
9. Buster Crabbe appeared as what hero in a 1936 film (possibly wearing silver underwear)? Hint


Question 10 of 10
10. There is one thing that unites all these movies and people. It is a ________.

Answer: (The correct answer is one word, four letters long)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 173: 6/10
Feb 01 2024 : Guest 200: 9/10
Jan 18 2024 : Guest 24: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who played the non-robot lead in 1951's "The Day the Earth Stood Still"?

Answer: Michael Rennie

Rennie played Klaatu in the 1951 film. Along with the robot Gort, Klaatu brought a message that the Earth would be destroyed if humans did not give up their warlike ways.
2. Who played "The Invisible Man" in the 1933 film?

Answer: Claude Rains

The telling of the classic H. G. Wells tale about a scientist who discovers the secret of invisibility at a great cost was only Rains' second movie. Claude is probably best known for playing Captain Louis Renault in "Casablanca".
3. 1933 again! What Canadian-born actress was menaced by a giant ape in "King Kong"?

Answer: Fay Wray

The producer of "King Kong", Merian C. Cooper, told her she would be working with a "tall, dark leading man". True enough! Ms. Wray wound up at the top of the Empire State Building in the clutches of her leading man. It wasn't a happy ending.
4. The 1950s brought a number of monster movies that dealt with various animals that had grown to an enormous size for a number of reasons. Who played the mastermind who was responsible for a giant "Tarantula"?

Answer: Leo G. Carroll

Released in 1955, the movie was one of many warning about the dangers of atomic energy, as Professor Deemer (played by Leo G. Carroll) was using the power of the atom the create the nutrient solution that resulted in the over-sized arachnid. The leader of the Air Force squadron that eventually killed the tarantula was played by an uncredited Clint Eastwood.

Mr. Carroll also played a character known as Alexander Waverly, who appeared in programs such as "The Man from U.N.C.L.E." as well as "Laugh-In".
5. What sort of other worldly menace did Janette Scott have to fight in a 1962 film?

Answer: Triffids

Ms. Scott found herself fighting giant, carnivorous plants in "The Day of the Triffids". Her character, Karen Goodwin, found that seawater killed Triffids, so all was well. She began acting at the age of three, and wrote her autobiography when she was 14.
6. Who played the female lead in 1956's "Forbidden Planet"?

Answer: Anne Francis

Anne Francis debuted on Broadway at the age of 11 in "Lady in the Dark". "Forbidden Planet" was based in many ways on "The Tempest" by William Shakespeare. Ms. Francis' character, Altaria, possessed many seemingly supernatural powers such as control of wild animals, similar to the character of Miranda in "The Tempest".

It was the first science fiction movie to be set entirely on a planet that was not Earth.
7. Who was the producer of 1951's "When Worlds Collide"?

Answer: George Pal

George Pal was a producer, writer, director, editor and much more. He worked on many classic films of the era, including "The Time Machine", "The War of the Worlds", "Destination Moon", and "Tubby the Tuba", the latter probably not his best-known work. The film "When Worlds Collide" was based on a novel written in 1933 by Philip Wylie and Edwin Balmer.
8. Who starred in 1957's "Curse of the Demon"? The curse involved runes.

Answer: Dana Andrews

Andrews' character, Dr. John Holden, does not believe in the supernatural and travels to England to expose a demonic cult leader. Eventually, Dr. Holden realizes he just might be wrong and tries to pass the cursed runes back. One of Andrews' previous films was "Zero Hour!", in which he played Lt. Ted Stryker. Comedy aficionados will recognize the character and film from the movie "Airplane!"
9. Buster Crabbe appeared as what hero in a 1936 film (possibly wearing silver underwear)?

Answer: Flash Gordon

Buster won a Gold Medal at the 1932 Olympics in the 400 meter freestyle swimming event. He starred in 13 "Flash Gordon" shorts in addition to all his other work. He did play Buck Rogers and Tarzan on film, but not in 1936.
10. There is one thing that unites all these movies and people. It is a ________.

Answer: song

It's a song. Specifically, "Science Fiction Double Feature", the opening and closing song in "The Rocky Horror Picture Show". All nine movies and/or actors are mentioned in the lyrics. The song was performed by Richard O'Brien, the creator of "RHPS". The iconic lips were provided by Patricia Quinn, who played Magenta in the film.
Source: Author DaMoopies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us