FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Picture It
Quiz about Picture It

Picture It Trivia Quiz


Can you name the movie by reading the clues and looking at the responding image?

A photo quiz by Plodd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
Plodd
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
360,060
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4329
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 91 (10/10), Guest 208 (9/10), Guest 75 (9/10).
-
Question 1 of 10
1. Harrison Ford played the President of the United States of America and Gary Oldman played the terrorist in which 1997 film? Hint


Question 2 of 10
2. Pierce Brosnan and Linda Hamilton starred in which explosive 1997 film? Hint


Question 3 of 10
3. Vampires and werewolves featured heavily in which 2004 horror film that featured Hugh Jackman and Kate Beckinsale? Hint


Question 4 of 10
4. Ed Speelers and Jeremy Irons played dragon riders in which 2006 film? Hint


Question 5 of 10
5. A cat and mouse chase between Nicolas Cage and Sean Bean to find hidden gold occurred in what 2004 movie? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these Marvel characters became a film in 2011 which featured Chris Hemsworth and Natalie Portman? Hint


Question 7 of 10
7. This 2009 animated film featured the voices of Ed Asner and Christopher Plummer. Which one was it? Hint


Question 8 of 10
8. Harrison Ford first starred as Indy Jones in a 1981 film that also featured his most feared hate... snakes. Which film was this? Hint


Question 9 of 10
9. Arnold Schwarzenegger and James Caan both played US Marshals in which 1996 movie? Hint


Question 10 of 10
10. The first letter of each correct answer 1-9 will spell out a movie genre. What is it?

Answer: (One Word, Nine Letters)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Feb 24 2024 : Guest 91: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 208: 9/10
Feb 19 2024 : Guest 75: 9/10
Feb 19 2024 : Guest 173: 10/10
Feb 17 2024 : Guest 65: 10/10
Feb 16 2024 : 4228: 7/10
Feb 01 2024 : miranda101: 8/10
Feb 01 2024 : Guest 73: 10/10
Feb 01 2024 : singhPS: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Harrison Ford played the President of the United States of America and Gary Oldman played the terrorist in which 1997 film?

Answer: Air Force One

Harrison Ford played the President of the United States in this action packed film aboard Air Force One. On his way home from Russia with his wife and daughter, his plane was hijacked by terrorists, led by Gary Oldman, who wanted the release of rogue terrorist who had been captured by American and Russian forces.
2. Pierce Brosnan and Linda Hamilton starred in which explosive 1997 film?

Answer: Dante's Peak

Doctor Harry Dalton (Pierce Brosnan) was sent to Dante's Peak to carry out a geological survey on the volcano that stood above the town. After meeting the town mayor, played by Hamilton, the results of various tests showed that there was a terrifying amount of activity in the normally dormant volcano. Trying to persuade the townspeople that a disaster was imminent proved difficult until it was nearly too late.
3. Vampires and werewolves featured heavily in which 2004 horror film that featured Hugh Jackman and Kate Beckinsale?

Answer: Van Helsing

Van Helsing (Hugh Jackman) and Anna Valerious (Kate Beckinsale) joined forces in Transylvania to fight off werewolves, Frankenstein's monster, Count Dracula and his three terrifying wives. The action packed film was directed by Stephen Sommers who also directed "The Mummy" (1999) and "The Mummy Returns" (2001).
4. Ed Speelers and Jeremy Irons played dragon riders in which 2006 film?

Answer: Eragon

Eragon (Ed Speelers) was hunting in the woods when he came across a stone which magically appeared before him. Taking it back home, he discovered the stone was in fact an egg, and out hatched a dragon. After raising the dragon, and with the help of Brom (Jeremy Irons), Eragon managed to break a magic spell that had been cast by the evil king.
5. A cat and mouse chase between Nicolas Cage and Sean Bean to find hidden gold occurred in what 2004 movie?

Answer: National Treasure

Historian Benjamin Franklin Gates was played by Nicolas Cage. With the assistance of a computer geek, he managed to steal the Declaration of Independence from the National Archives as he believed there was a hidden treasure map on the back. Hot on his trail was Sean Bean who wanted to get to the treasure first.
6. Which of these Marvel characters became a film in 2011 which featured Chris Hemsworth and Natalie Portman?

Answer: Thor

All of the answers were characters from Marvel comics, but it was Chris Hemsworth who took on the role of the mighty Thor, Prince of Asgard. Cast out into the real world without any special powers, he discovered his brother had betrayed him and tried to find a way back into his fathers' favour. He was aided by a beautiful scientist, played by Natalie Portman.
7. This 2009 animated film featured the voices of Ed Asner and Christopher Plummer. Which one was it?

Answer: Up

"Up" was a Disney/Pixar collaboration which had Ed Asner voicing the newly widowed Carl Fredricksen. Reluctant to move into a retirement home, he instead tied a multitude of coloured helium filled balloons to his house and took off in flight to locate a beautiful location on a cliff called Paradise Falls. Aided by a young boy and a large multi-coloured bird, Fredricksen flew towards his destination but was soon captured by Muntz (voiced by Plummer), an explorer who he once idolised.
8. Harrison Ford first starred as Indy Jones in a 1981 film that also featured his most feared hate... snakes. Which film was this?

Answer: Raiders of the Lost Ark

"Raiders of the Lost Ark" was the start of a lucrative franchise which starred Harrison Ford in the lead role, and had Steven Spielberg as director. Indiana Jones set off on an adventure, eventually arriving in Egypt where pre-World War II Nazis were trying to locate the Ark of the Covenant.
9. Arnold Schwarzenegger and James Caan both played US Marshals in which 1996 movie?

Answer: Eraser

John Kruger (Schwarzenegger) worked for the Witness Protection Program and his latest job was to protect a lady who worked for a company that made top secret weapons. She discovered a plot that involved selling weapons to terrorists and became the hunted when a group of assassins were hired to kill her. James Caan played the role of a corrupt US Marshal.
10. The first letter of each correct answer 1-9 will spell out a movie genre. What is it?

Answer: Adventure

All of the answers were ADVENTURE films.

"Air Force One" (thriller/adventure)
"Dante's Peak" (action/adventure)
"Van Helsing" (horror/adventure)
"Eragon" (fantasy/adventure)
"National Treasure" (action/adventure)
"Thor" (superhero/adventure)
"Up" (animated/adventure)
"Raiders of the Lost Ark" (fantasy/adventure)
"Eraser" (action/adventure)
Source: Author Plodd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us