FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Movie Am I
Quiz about What Movie Am I

What Movie Am I? Trivia Quiz


I will give you clues pertaining to one movie with the first nine questions. For the tenth question, you need to give me the name of the movie.

A multiple-choice quiz by irishdragon7. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
irishdragon7
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,191
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
13821
Last 3 plays: Guest 62 (6/10), Guest 208 (6/10), Guest 75 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Actor #1 appeared in "Bullets Over Broadway", "The Cradle Will Rock", and "Identity". Hint


Question 2 of 10
2. Actor #2 appeared in "The French Connection", "Enemy of the State", and "The Royal Tenenbaums". Hint


Question 3 of 10
3. Actor #3 appeared in "The Graduate", "Tootsie", and "Moonlight Mile". Hint


Question 4 of 10
4. Actress #1 appeared in "Enemy at the Gates", "About a Boy", and "The Mummy". Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following authors wrote the novel that this film was based on? Hint: He also wrote "The Pelican Brief". Hint


Question 6 of 10
6. This supporting actor has appeared in many movies with Actor #1, including "Serendipity", "Grosse Point Blank", and "Say Anything". Hint


Question 7 of 10
7. An intricate part of the plot involves something that appeared in "Sneakers", "Enemy of the State", and "Spy Game". Which of the following was it? Hint


Question 8 of 10
8. This movie shares its setting with "Interview With a Vampire", "The Big Easy", and part of "Double Jeopardy". Which of the following is this setting known for? Hint


Question 9 of 10
9. This movie shares a second aspect of the plot with "Ransom", "Mean Machine", "The Longest Yard", and "The Insider". Which of the following is it? Hint


Question 10 of 10
10. From all of the above clues, name the movie.

Answer: (two words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : Guest 62: 6/10
Feb 21 2024 : Guest 208: 6/10
Feb 19 2024 : Guest 75: 6/10
Feb 19 2024 : Guest 173: 10/10
Feb 14 2024 : maninmidohio: 9/10
Feb 08 2024 : Guest 174: 7/10
Feb 01 2024 : Guest 200: 10/10
Jan 31 2024 : Guest 81: 4/10
Jan 30 2024 : Guest 68: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Actor #1 appeared in "Bullets Over Broadway", "The Cradle Will Rock", and "Identity".

Answer: John Cusack

John Cusack played David Shayne in "Bullets Over Broadway", Nelson Rockefeller in "The Cradle Will Rock", and Ed in "Identity".
2. Actor #2 appeared in "The French Connection", "Enemy of the State", and "The Royal Tenenbaums".

Answer: Gene Hackman

Gene Hackman played Detective Jimmy "Popeye" Doyle in "The French Connection", Brill in "Enemy of the State", and Royal Tenenbaum in "The Royal Tenenbaums". He won an Oscar for Best Actor in a Leading Role for his performance in "The French Connection" in 1972.
3. Actor #3 appeared in "The Graduate", "Tootsie", and "Moonlight Mile".

Answer: Dustin Hoffman

Dustin Hoffman played Benjamin Braddock in "The Graduate", Michael Dorsey/Dorothy Michaels/Emily Kimberly in "Tootsie", and Ben Floss in "Moonlight Mile". He was nominated for an Oscar for Best Actor in a Leading Role for "The Graduate" and "Tootsie".
4. Actress #1 appeared in "Enemy at the Gates", "About a Boy", and "The Mummy".

Answer: Rachel Weisz

Rachel Weisz played Tania Chernova in "Enemy at the Gates", Rachel in "About a Boy", and Evelyn Carnahan in "The Mummy" and "The Mummy Returns".
5. Which of the following authors wrote the novel that this film was based on? Hint: He also wrote "The Pelican Brief".

Answer: John Grisham

John Grisham has had nine of his novels translated into movies (as of March 2004). They are "The Firm", "The Pelican Brief", "The Client", "The Chamber", "A Time to Kill", "The Rainmaker", "The Gingerbread Man", "A Painted House", and "The Runaway Jury".
6. This supporting actor has appeared in many movies with Actor #1, including "Serendipity", "Grosse Point Blank", and "Say Anything".

Answer: Jeremy Piven

Jeremy Piven frequently appears in movies with John Cusack. Jeremy Piven played Dean Kansky in "Serendipity", Paul Spericki in "Grosse Point Blank", and Mark in "Say Anything".
7. An intricate part of the plot involves something that appeared in "Sneakers", "Enemy of the State", and "Spy Game". Which of the following was it?

Answer: Surveillance

The excessive use of surveillance in this movie is similar to that seen in another movie starring Gene Hackman, "Enemy of the State".
8. This movie shares its setting with "Interview With a Vampire", "The Big Easy", and part of "Double Jeopardy". Which of the following is this setting known for?

Answer: Mardi Gras

The setting for this film is New Orleans, LA. "Runaway Jury" was entirely filmed within the state of Louisiana.
9. This movie shares a second aspect of the plot with "Ransom", "Mean Machine", "The Longest Yard", and "The Insider". Which of the following is it?

Answer: Blackmail

One of my favorite parts is when the lawyers receive the "Jury for Sale" post cards.
10. From all of the above clues, name the movie.

Answer: Runaway Jury

With the tagline of "Trials are too important to be decided by juries", this movie has joined my collection as one of my favorite suspense thrillers.
Source: Author irishdragon7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us