FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know What Movie I Am Part 3
Quiz about Do You Know What Movie I Am Part 3

Do You Know What Movie I Am? (Part 3) Quiz


In order to find the answer, take the first letter of each answer from questions 1 through 14. Those letters will give you the answer for question 15. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by linkan. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
linkan
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,748
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1654
- -
Question 1 of 15
1. I have a sister named Shirley. I played Benjamin "Bugsy" Siegel and Dick Tracy. What is my last name?

Answer: (One Word, Last Name Only)
Question 2 of 15
2. Michael J. Pollard played the character, Ned, in this "secretive movie." What movie is this I'm referring to? Hint


Question 3 of 15
3. He wrote the screenplay for "Superman II" (1980 version) and "Sheena"? Can you give me his last name only?

Answer: (One Word, Hey Woodward, would you like some salad?)
Question 4 of 15
4. What is the NSFC Award stand for? Hint


Question 5 of 15
5. John Cusack portrayed this character in the movie "Tapeheads". Laurence Olivier portrayed this character twice, once in "Three Sisters" and in "The Demi-Paradise". Do you know the character's name? Hint


Question 6 of 15
6. Gene Hackman is one of my favorite actors. He starred with Hugh Grant and Sarah Jessica Parker in this thriller. What movie is this I'm referring to?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 15
7. I have directed many movies. Some of my movies include "Little Big Man" and "The Missouri Breaks". What is my name? Hint


Question 8 of 15
8. What year did "In the Heat of the Night" win an Oscar for Best Picture? Hint


Question 9 of 15
9. I was born in Bethune, Colorado; it's hard to believe since my name deals with this state. Who am I? Hint


Question 10 of 15
10. I'm missing a word here. Can you help me find the missing word? "_____ and Misdemeanors" or how about "_______ of the Heart" or maybe "_______ of Passion". Do you know what word is missing?

Answer: (One Word)
Question 11 of 15
11. I sang the song "Foggy Mountain Breakdown" with this guy named Scruggs. Who am I? Hint


Question 12 of 15
12. Gene Wilder portrays a quirky doctor in what comedy? Hint


Question 13 of 15
13. I have portrayed Joan Crawford in a delightful movie written by her loving daughter. What is my last name?

Answer: (One word, Last name only)
Question 14 of 15
14. I'm a crazy lady, I'm always laughing, screaming and having a good time. This might be because I was born in the city of Marblehead. You might remember me from the movie "Dick Tracy" as Mrs. Trueheart. Do you know my first name? Hint


Question 15 of 15
15. Okay, go down the list and spell it out. What movie is this?

Answer: (Three words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 173: 13/15
Jan 23 2024 : Guest 174: 9/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I have a sister named Shirley. I played Benjamin "Bugsy" Siegel and Dick Tracy. What is my last name?

Answer: Beatty

Warren Beatty was born in Virginia in 1937. Warren struggled through the Oscars, until the movie "Reds" came along. "Reds" was nominated for Best Picture and Warren was nominated and won for Best Director.
I think my favorite movie with Warren would probably be "Heaven Can Wait." To see Dyan Cannon going nuts when she tries desperately to kill him and can't.
2. Michael J. Pollard played the character, Ned, in this "secretive movie." What movie is this I'm referring to?

Answer: Out of the Black

Michael has played numerous roles over the years. He's starred in "Roxanne" with Steve Martin. He portrayed Little Red in "Melvin and Howard" also. I believe that he is most known for his role of C.W. Moss in "Bonnie and Clyde". What a nut he was in this one!
3. He wrote the screenplay for "Superman II" (1980 version) and "Sheena"? Can you give me his last name only?

Answer: Newman

Nope Paul, it's not that Newman. Nope, not the "Seinfeld" Newman either. David Newman III was born in New York. He also wrote the movie "Bonnie and Clyde".
4. What is the NSFC Award stand for?

Answer: National Society of Film Critics Awards

This award was awarded to the award winning Gene Hackman. Gene was awarded this award, due to his Best Supporting Acting awarding capabilities on the award winning movie "Bonnie and Clyde". Okay already, lose the awarding pun!
5. John Cusack portrayed this character in the movie "Tapeheads". Laurence Olivier portrayed this character twice, once in "Three Sisters" and in "The Demi-Paradise". Do you know the character's name?

Answer: Ivan

Dub Taylor, portrayed the character, Ivan Moss, in the movie "Bonnie and Clyde" also. Dub has appeared in over 150 movies and guest starred in over 30 television shows. He also wrote and directed his own television series in 1951. He should have stuck with movies and television shows. His series only lasted one season.
6. Gene Hackman is one of my favorite actors. He starred with Hugh Grant and Sarah Jessica Parker in this thriller. What movie is this I'm referring to?

Answer: Extreme Measures

I never thought I would see the day when I saw a "manly" man like Gene Hackman wear a dress. But in the "Birdcage" you get to enjoy this brief moment. I love that part where he tells his driver to meet him. His driver is like "yeah right, in your dreams." Not the exact quote, but it's cute. Oh by the way, he portrays Buck Barrow in the movie "Bonnie and Clyde".
7. I have directed many movies. Some of my movies include "Little Big Man" and "The Missouri Breaks". What is my name?

Answer: Arthur Penn

Arthur was born in Philadelphia. He has directed awesome movies. He has been nominated for an Oscar, at least 3 times during his career. His first would be for "The Miracle Worker" and next for, hard to believe but "Bonnie and Clyde".
8. What year did "In the Heat of the Night" win an Oscar for Best Picture?

Answer: 1968

This was a tough year for picking the Best Picture. You had to choose between "Bonnie and Clyde", the talking animal man "Doctor Dolittle" and Mrs. Robinson's "The Graduate". If I was the voter, "Guess Who's Coming to Dinner" would have won that year. I love that movie! What a flick!
9. I was born in Bethune, Colorado; it's hard to believe since my name deals with this state. Who am I?

Answer: Denver Pyle

We lost a great actor in 1997. Denver Pyle was in so many different movies and television shows. I remember him most from the "The Dukes of Hazard" show. Surprisingly, Denver never won an Oscar. He was never even nominated for one. He did get his "star" on Hollywood Boulevard though.

He'll always be a star in my eyes. You go Frank Hamer! Not a typo, that's his character's name in "Bonnie and Clyde".
10. I'm missing a word here. Can you help me find the missing word? "_____ and Misdemeanors" or how about "_______ of the Heart" or maybe "_______ of Passion". Do you know what word is missing?

Answer: Crimes

Crime is defined as "Bonnie and Clyde". If you pop open the dictionary, it's right there. Bank robbing, shooting, stealing and a whole lotta fun! But hey, they were in love. What love does to ya huh?
11. I sang the song "Foggy Mountain Breakdown" with this guy named Scruggs. Who am I?

Answer: Lester Flatt

Now where did I hear that song before? Was it "The Beverly Hillbillies"? Nope, maybe "The Monkees"? Nope, it was the movie "Bonnie and Clyde".
12. Gene Wilder portrays a quirky doctor in what comedy?

Answer: Young Frankenstein

Jerome Silberman won his first Oscar nomination for "The Producers". He didn't win, but he won our hearts. I personally like him as Willie Wonka in "Willie Wonka and the Chocolate Factory". Lucky little Charlie Bucket. I want a chocolate factory NOW! I want an Oscar NOW! I want to move onto the next question NOW! But wait, I forgot to tell you what part he had in "Bonnie and Clyde". You're sitting there saying, "Who is Jerome?" Well this is the real name of Gene Wilder.

He played the undertaker, Eugene Grizzard.
13. I have portrayed Joan Crawford in a delightful movie written by her loving daughter. What is my last name?

Answer: Dunaway

Faye Dunaway was born in Florida. Faye did not win her first attempt at the Oscar for "Bonnie and Clyde". She didn't even win with her second attempt in "Chinatown". But she received the victory and the Oscar for "Network". All I remember about "Network" is all the television sets flying out windows. Can you imagine that happening today? No way!
14. I'm a crazy lady, I'm always laughing, screaming and having a good time. This might be because I was born in the city of Marblehead. You might remember me from the movie "Dick Tracy" as Mrs. Trueheart. Do you know my first name?

Answer: Estelle

Yes, Estelle Parsons was born in this town in Massachusetts in 1927. She is probably known for "Roseanne's" mother in that television series. She is best known for her screaming and yelling in the movie "Bonnie and Clyde" too. They finally shut that woman up!
15. Okay, go down the list and spell it out. What movie is this?

Answer: Bonnie and Clyde

"Bonnie and Clyde" was one of the greatest movies of all time. The acting, the directing, just everything fell into place. These two lovebirds just had a good ole time. They didn't care about anything but each other. You can just tell they had a good time with this movie. You can see the "Bonnie and Clyde" car in Jean, Nevada. Bullet holes and all. I hope you enjoyed the quiz. Thanks for playing!
Source: Author linkan

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us