FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 9 Degrees of Name the Person 3
Quiz about 9 Degrees of Name the Person 3

9 Degrees of 'Name the Person' 3 Quiz


Link the actors in questions 1-9 by answering various questions. Then name the actor who appeared in all of the movies mentioned in either the questions, or as the correct answers.

A multiple-choice quiz by polaris101. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
polaris101
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,551
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2516
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), TattieTam48 (6/10), Guest 174 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Three astronauts face an uncertain fate when their spaceship develops a problem far from Earth, in "Apollo 13". Ed Harris plays the man heading the efforts to bring the astronauts home, and Bruce Wright plays one of the news anchors reporting on the crisis. What is the name of Ed Harris' character? Hint


Question 2 of 10
2. A series of storms being watched by an NSSL scientist (Bruce Wright) sends out Jo and her team of storm chasers, which includes a guy named Beltzer (Todd Field). Jo's soon-to-be ex-husband also tags along. Which movie is this? Hint


Question 3 of 10
3. "Frank and Jesse" (1994), whose cast includes Todd Field and Dana Wheeler-Nicholson, takes place in a futuristic society where cyborgs rule the humans.


Question 4 of 10
4. The Earp brothers move with their families (including a laudanum-addicted family member played by Dana Wheeler-Nicholson) to Tombstone with the intention of retiring from law enforcement. While there, Wyatt Earp becomes enamored of an actress named Josephine Marcus, whose companion is Mr. Fabian (played by Billy Zane). Which Earp brother's common-law wife does Dana Wheeler-Nicholson play in "Tombstone"? Hint


Question 5 of 10
5. In "Titanic" (1997), Cal Hockley (Billy Zane) is traveling in first class with his reluctant fiancee, while an Irish woman (Jenette Goldstein) travels in third class with her children. What happens to Cal after the ship hits an iceberg? Hint


Question 6 of 10
6. Vasquez and Hicks (Jenette Goldstein and Michael Biehn) are part of a Marine force sent to investigate why contact was lost with the colony on LV-426. Among others, they're travelling with the wise-cracking Hudson, a fellow Marine. Which movie is this? Hint


Question 7 of 10
7. The main plot of "Navy SEALs" (1990) involves a group of SEALs (two of them played by Michael Biehn and Rick Rossovich) trying to find an arsenal of Stinger missiles which was stolen by terrorists.


Question 8 of 10
8. Rick Rossovich and David Keith star in "The Lords of Discipline" (1983). In what kind of setting does the movie take place? Hint


Question 9 of 10
9. Members of a U.S. submarine board a German U-boat with the intention of capturing an encoding machine. But when their own sub is destroyed and their captain killed, they have to operate the U-boat to save themselves. David Keith and Matthew McConaughey play two of the Americans. Which movie is this? Hint


Question 10 of 10
10. What actor do all of these movies have in common?

Answer: (First and last name, or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 173: 10/10
Jan 31 2024 : TattieTam48: 6/10
Jan 23 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Three astronauts face an uncertain fate when their spaceship develops a problem far from Earth, in "Apollo 13". Ed Harris plays the man heading the efforts to bring the astronauts home, and Bruce Wright plays one of the news anchors reporting on the crisis. What is the name of Ed Harris' character?

Answer: Gene Kranz

After an explosion on the service module cripples their fuel cells, astronauts Jim Lovell, Fred Haise and Jack Swigert (Tom Hanks, Bill Paxton and Kevin Bacon) endure a cold journey as they wait for gravity to bring them back to Earth. Meanwhile, the lead flight director, Gene Kranz (Harris), and his teams are working on solutions to the command module's power problems. "Apollo 13" (1995) was directed by Ron Howard.
2. A series of storms being watched by an NSSL scientist (Bruce Wright) sends out Jo and her team of storm chasers, which includes a guy named Beltzer (Todd Field). Jo's soon-to-be ex-husband also tags along. Which movie is this?

Answer: Twister

Bill (Bill Paxton) visits his wife, Jo (Helen Hunt), to pick up signed divorce papers, but ends up chasing a series of tornadoes with her and her team. As Bill and Jo spend time together, they realize that they still love each other. "Twister" (1996) also stars Jami Gertz as Bill's fiancee, and Cary Elwes as a rival tornado researcher.
3. "Frank and Jesse" (1994), whose cast includes Todd Field and Dana Wheeler-Nicholson, takes place in a futuristic society where cyborgs rule the humans.

Answer: False

"Frank and Jesse" is a western which tells of the exploits of the notorious James brothers. Rob Lowe plays Jesse, and Bill Paxton plays Frank. Dana Wheeler-Nicholson plays Frank's wife, Annie, and Todd Field plays Bob Younger, a member of the James-Younger gang.
4. The Earp brothers move with their families (including a laudanum-addicted family member played by Dana Wheeler-Nicholson) to Tombstone with the intention of retiring from law enforcement. While there, Wyatt Earp becomes enamored of an actress named Josephine Marcus, whose companion is Mr. Fabian (played by Billy Zane). Which Earp brother's common-law wife does Dana Wheeler-Nicholson play in "Tombstone"?

Answer: Wyatt

Dana Wheeler-Nicholson plays Mattie Blaylock Earp, the wife of Wyatt. Although intending to run a gambling business, the Earps reluctantly enter back into law enforcement after a run-in with the Cowboys. "Tombstone" (1994) stars Kurt Russell, Sam Elliott and Bill Paxton as Wyatt, Virgil and Morgan Earp, respectively.

Their younger brother, Warren, was not depicted in the movie. Historically, Warren Earp did not participate in the gunfight at the OK corral, but did join Wyatt on the vendetta ride after Morgan was killed.
5. In "Titanic" (1997), Cal Hockley (Billy Zane) is traveling in first class with his reluctant fiancee, while an Irish woman (Jenette Goldstein) travels in third class with her children. What happens to Cal after the ship hits an iceberg?

Answer: He survives by getting on a lifeboat.

After trying to buy his way onto a lifeboat fails, Cal passes off a lost child as his own, in order to escape the sinking ship on a lifeboat. The Irish mother (who is not credited with a name) played by Jenette Goldstein despairs of getting onto a lifeboat, and instead chooses to put her children to bed and tell them a story as they wait for the ship to sink.

The story of the 'Titanic' is told to a wreck expedition leader (Brock Lovett, played by Bill Paxton) by a very old woman, Rose (played by Gloria Stuart), who was a passenger on the ship.
6. Vasquez and Hicks (Jenette Goldstein and Michael Biehn) are part of a Marine force sent to investigate why contact was lost with the colony on LV-426. Among others, they're travelling with the wise-cracking Hudson, a fellow Marine. Which movie is this?

Answer: Aliens

"Aliens" (1986), the sequel to "Alien" (1979), finds Ripley (Sigourney Weaver) coming out of hypersleep to find that the moon where her ship was attacked by aliens has now been colonized. Since she is the only survivor of the alien's previous attack, she is sent with the Marine force to LV-426 to find out what happened to the colony.
7. The main plot of "Navy SEALs" (1990) involves a group of SEALs (two of them played by Michael Biehn and Rick Rossovich) trying to find an arsenal of Stinger missiles which was stolen by terrorists.

Answer: True

The SEALs rescue a captured helicopter crew, but are unable to destroy the weapons cache which they find. They then make it their priority to find and destroy the missiles, losing members of their team in the process. Charlie Sheen, Joanne Whalley-Kilmer and Bill Paxton also starred in "Navy SEALs".
8. Rick Rossovich and David Keith star in "The Lords of Discipline" (1983). In what kind of setting does the movie take place?

Answer: military academy

"The Lords of Discipline" takes place at a southern military academy in the 1960s. David Keith stars as Will, a student in his final year, who is asked to look out for the school's first black student. Rick Rossovich, Michael Biehn, Judge Reinhold and Bill Paxton also played students in the movie.
9. Members of a U.S. submarine board a German U-boat with the intention of capturing an encoding machine. But when their own sub is destroyed and their captain killed, they have to operate the U-boat to save themselves. David Keith and Matthew McConaughey play two of the Americans. Which movie is this?

Answer: U-571

Lt. Tyler (McConaughey), who was just turned down for a command position, now finds himself in charge of helping his men operate a captured German U-boat. Bill Paxton, Jake Weber and Harvey Keitel also starred in "U-571" (2000).
10. What actor do all of these movies have in common?

Answer: Bill Paxton

A versatile actor, Bill Paxton has also appeared in many other movies including "Weird Science" as Chet, Wyatt's older brother; "Next of Kin" as one of the Gates brothers; "The Evening Star" as Aurora's much-younger boyfriend, Jerry; "Mighty Joe Young" as zoologist Greg O'Hara; and "True Lies" as the used car salesman, Simon. Paxton has also delved into directing, with "Frailty" in 2001, and producing, with "Traveller" in 1997.
Source: Author polaris101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us