FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 9 Degrees of Name the Person
Quiz about 9 Degrees of Name the Person

9 Degrees of 'Name the Person' Quiz


Link the actors by naming the movies described in questions 1-9, then guess what person all of the movies have in common.

A multiple-choice quiz by polaris101. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
polaris101
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
212,089
Updated
Nov 09 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5758
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), Guest 173 (10/10), snhha (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Ron Eldard tries to help Jennifer Connelly get her house back after she's evicted, but his efforts end up causing tragedy. Hint


Question 2 of 10
2. Jennifer Connelly and Ed Harris appeared in this movie about a mathematical genius who finds his life spinning out of control due to mental illness. Hint


Question 3 of 10
3. Ed Harris is one of those trying to find a way for Bill Paxton and his crewmates to return safely to Earth, after their moon mission suffers a mishap. Hint


Question 4 of 10
4. The maiden voyage of a luxury liner ends in tragedy. Bill Paxton and Joseph Bennett appeared in this 1997 drama. Hint


Question 5 of 10
5. A group of young men in 1930's Germany listen to banned music, as they try to resist conforming to Nazi rules. Joseph Bennett played a German pilot, and Frank Whaley played Arvid, one of the young men. Hint


Question 6 of 10
6. Frank Whaley just wants a chance to play ball, while Timothy Busfield tries to talk some sense into his sister and her husband, who have built a baseball diamond on their farmland. Hint


Question 7 of 10
7. After a group of security experts acquire an item as part of a job, they realize that the possessor of this item can break into any computer system in the world. Timothy Busfield and James Earl Jones represent two different organizations who both desperately want to obtain this item. Hint


Question 8 of 10
8. James Earl Jones tries to help protect Jack Ryan from Sean Bean, a rogue IRA member who blames Ryan for the death of his brother. Hint


Question 9 of 10
9. Sean Bean and Eric Bana are on opposite sides in a battle for control of the city of Troy. Hint


Question 10 of 10
10. What person do the correct answers to questions 1-9 have in common? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 75: 8/10
Feb 19 2024 : Guest 173: 10/10
Feb 02 2024 : snhha: 10/10
Feb 01 2024 : lg549: 10/10
Feb 01 2024 : Guest 200: 9/10
Jan 31 2024 : Guest 81: 5/10
Jan 23 2024 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ron Eldard tries to help Jennifer Connelly get her house back after she's evicted, but his efforts end up causing tragedy.

Answer: House of Sand and Fog

After being left by her husband, Kathy's (Connelly) depression caused her to neglect notices about the property tax on her house. She becomes even more distraught after being evicted from the house, which had been left to her by her father. An Iranian man, Behrani (Ben Kingsley), bought the house at auction, hoping to resell it and regain some of the prestige he had before he had to flee his country. Both Kathy and Behrani feel that the house is the key to their salvation, and neither is willing to let it go.
2. Jennifer Connelly and Ed Harris appeared in this movie about a mathematical genius who finds his life spinning out of control due to mental illness.

Answer: A Beautiful Mind

Russell Crowe played John Nash, Jr., a brilliant mathematician with everything, it seemed, until delusions caused, by his schizophrenia, cost him his job. After getting treatment for his mental illness, Nash eventually re-establishes his career, with the support of his wife, Alicia (Connelly).
3. Ed Harris is one of those trying to find a way for Bill Paxton and his crewmates to return safely to Earth, after their moon mission suffers a mishap.

Answer: Apollo 13

Ed Harris played Gene Kranz, the primary flight controller at mission control in Houston. Apollo 13 astronauts, Fred Haise, Jack Swigert and Jim Lovell (Paxton, Kevin Bacon and Tom Hanks), must use their lunar module as a lifeboat after an oxygen tank explosion in their service module puts their lives in jeopardy.
4. The maiden voyage of a luxury liner ends in tragedy. Bill Paxton and Joseph Bennett appeared in this 1997 drama.

Answer: Titanic

Jack and Rose (Leonardo DiCaprio and Kate Winslet) meet and fall in love on the tragic voyage of the Titanic, in James Cameron's 1997 blockbuster.
5. A group of young men in 1930's Germany listen to banned music, as they try to resist conforming to Nazi rules. Joseph Bennett played a German pilot, and Frank Whaley played Arvid, one of the young men.

Answer: Swing Kids

Peter, Thomas and Arvid (Robert Sean Leonard, Christian Bale and Frank Whaley) enjoy listening to swing music, which has been banned by the Nazi party in Germany. They try to resist, but Peter and Thomas are eventually compelled to join the Hitler Youth program. Arvid decides to take a different, and tragic, way out of the situation.
6. Frank Whaley just wants a chance to play ball, while Timothy Busfield tries to talk some sense into his sister and her husband, who have built a baseball diamond on their farmland.

Answer: Field of Dreams

Ray Kinsella (Kevin Costner) hears voices telling him to build something so 'they' will come. He concludes he must build a baseball diamond, and later, former baseball players show up to play on Ray's field. Amy Madigan, Burt Lancaster and James Earl Jones also starred in 1989's "Field of Dreams".
7. After a group of security experts acquire an item as part of a job, they realize that the possessor of this item can break into any computer system in the world. Timothy Busfield and James Earl Jones represent two different organizations who both desperately want to obtain this item.

Answer: Sneakers

The security group led by Martin Bishop (Robert Redford) successfully obtains the item after accepting the job from the NSA. But after finding out that the box can decode any encrypted information, they begin investigating who is really trying to get the box. Sidney Poitier, David Strathairn, River Phoenix and Dan Aykroyd portray the rest of Martin's team.
8. James Earl Jones tries to help protect Jack Ryan from Sean Bean, a rogue IRA member who blames Ryan for the death of his brother.

Answer: Patriot Games

After Ryan (Harrison Ford) interferes with an IRA kidnapping plot while in England, Sean Miller (Bean) follows Ryan to America to exact revenge for the death of his brother.
9. Sean Bean and Eric Bana are on opposite sides in a battle for control of the city of Troy.

Answer: Troy

After Helen runs away to Troy with Paris, her husband convinces his brother, Agamemnon, to begin a war with the Trojans, in order to get Helen back. Brad Pitt, Peter O'Toole, Diane Kruger and Orlando Bloom also starred in Wolfgang Petersen's 2004 epic film.
10. What person do the correct answers to questions 1-9 have in common?

Answer: Composer James Horner

James Horner received Oscar nominations for his original scores for the movies "House of Sand and Fog", "A Beautiful Mind", "Apollo 13" (my personal favorite of Horner's), "Braveheart", "Field of Dreams" and "Aliens". He won the Oscar at the 1998 awards for his dramatic score of "Titanic", as well as Best Original Song for "My Heart Will Go On" (shared with Will Jennings).

In addition to scoring the movies included in questions 1-9, Horner has also composed the scores to "The Mask of Zorro", "Enemy at the Gates", "The Perfect Storm", "Legends of the Fall", "Courage Under Fire" and "Jumanji", among many others. Seven Ron Howard movies, including "Willow" and "Cocoon", have had scores composed by James Horner. Of the nine movies named, Ron Howard directed "A Beautiful Mind" and "Apollo 13", while Phil Alden Robinson directed "Sneakers" and "Field of Dreams". Oscar-nominated cinematographer Caleb Deschanel did not work on any of the correct movies mentioned.
Source: Author polaris101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us