FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 9 Degrees of Name the Person 2
Quiz about 9 Degrees of Name the Person 2

9 Degrees of 'Name the Person' 2 Quiz


Link the actors in questions 1-9 by naming the movies, then name the actor who appeared in all of the movies.

A multiple-choice quiz by Polaris101. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
Polaris101
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,302
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2158
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), Guest 200 (9/10), Guest 68 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Jodie Foster and Richard Gere are reunited after he returns home from fighting in the U.S. Civil War, but their neighbor, Orin, is skeptical about whether he really is her husband. Hint


Question 2 of 10
2. Richard Gere is a manic-depressive who develops a romance with his psychiatrist, Libbie. Anne Bancroft plays Libbie's boss. Hint


Question 3 of 10
3. After having unnecessary surgery performed, Tracy sues the surgeon, who happens to be a friend of her husband, Andy. Anne Bancroft plays Tracy's mother, and Peter Gallagher, her attorney. Hint


Question 4 of 10
4. Put in the position of having to pretend to be the fiancee of a man in a coma (Peter Gallagher), a ticket clerk finds herself attracted to his brother, Jack. Margaret Travolta appears as a nurse. Hint


Question 5 of 10
5. A TV weatherman and the station's lottery girl conspire to rig the lottery drawing. As people, such as a hoodlum named Dale and a cop named Lakewood, find out about the plan and want a cut, the plan starts to fall apart. Margaret Travolta and Caroline Aaron appear in the movie. Hint


Question 6 of 10
6. Dr. Marsha Fieldstone's (Caroline Aaron) radio program receives a reluctant guest named Sam Baldwin (Tom Hanks), a widower who discusses the magical relationship he had with his wife. The program is heard by a woman who begins to realize there is love, but no magic, with her fiance, Walter. Hint


Question 7 of 10
7. Tom Hanks coaches a women's baseball team, whose opponents on the Racine team include Tea Leoni playing first base. Hanks loses his star player, Dottie, when her husband, Bob, returns from fighting in WWII. Hint


Question 8 of 10
8. This movie is a biopic of Wyatt Earp, covering his marriage to Urilla, and his dealings with men such as the Clantons and the Mastersons. Tea Leoni and Adam Baldwin appear in the movie. Hint


Question 9 of 10
9. After Earth is threatened with destruction by aliens, a group of people including the President of the United States, take refuge in the desert where the government has a captured alien spacecraft. Adam Baldwin plays an Army major, and Jeff Goldblum plays a computer whiz. Hint


Question 10 of 10
10. What actor do all of these movies have in common?

Answer: (Two Words - First and last name or just surname (use the Schwartz!)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 173: 10/10
Feb 01 2024 : Guest 200: 9/10
Jan 30 2024 : Guest 68: 4/10
Jan 23 2024 : Guest 174: 7/10
Jan 11 2024 : turaguy: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jodie Foster and Richard Gere are reunited after he returns home from fighting in the U.S. Civil War, but their neighbor, Orin, is skeptical about whether he really is her husband.

Answer: Sommersby

Laurel (Foster) is also skeptical about whether the man claiming to be her husband, Jack (Gere), is the real Jack Sommersby. This man is kinder to Laurel, and helps out everyone in town by giving them an opportunity to make money growing tobacco. Orin, jealous because Laurel was going to marry him if Jack hadn't returned, seeks proof that this man is not Jack. Bill Pullman, R. Lee Ermey and James Earl Jones also starred in 1993's "Sommersby".
2. Richard Gere is a manic-depressive who develops a romance with his psychiatrist, Libbie. Anne Bancroft plays Libbie's boss.

Answer: Mr. Jones

Mr. Jones' (Gere) doctor, Libbie, was played by Lena Olin. Mike Figgis directed 1993's "Mr. Jones", which also starred Delroy Lindo and Bill Pullman. Richard Gere was executive producer for both "Mr. Jones" and "Sommersby".
3. After having unnecessary surgery performed, Tracy sues the surgeon, who happens to be a friend of her husband, Andy. Anne Bancroft plays Tracy's mother, and Peter Gallagher, her attorney.

Answer: Malice

While his wife's problems are going on, Andy (Bill Pullman) finds himself a suspect in a series of rapes occurring on the college campus where he works. Andy soon finds out that the relationship between Tracy (Nicole Kidman) and his surgeon friend, Jed Hill (Alec Baldwin), is not what it appears.
4. Put in the position of having to pretend to be the fiancee of a man in a coma (Peter Gallagher), a ticket clerk finds herself attracted to his brother, Jack. Margaret Travolta appears as a nurse.

Answer: While You Were Sleeping

After saving the life of her dream man, Peter, a remark Lucy (Sandra Bullock) makes to herself is misinterpreted and causes his family to believe that she's Peter's fiancee. While the rest of the family are happy and welcome Lucy, Peter's brother, Jack (Bill Pullman), is skeptical about her relationship with Peter.

After spending time with him, Lucy realizes that she has fallen in love with Jack, just as Peter comes out of his coma.
5. A TV weatherman and the station's lottery girl conspire to rig the lottery drawing. As people, such as a hoodlum named Dale and a cop named Lakewood, find out about the plan and want a cut, the plan starts to fall apart. Margaret Travolta and Caroline Aaron appear in the movie.

Answer: Lucky Numbers

In debt because his snowmobile business is suffering from a mild winter, TV weatherman Russ Richards (John Travolta) hatches a plan with Crystal (Lisa Kudrow), the girl who draws the lottery numbers. Nora Ephron directed "Lucky Numbers" (2000), which also starred Michael Rapaport and Bill Pullman.
6. Dr. Marsha Fieldstone's (Caroline Aaron) radio program receives a reluctant guest named Sam Baldwin (Tom Hanks), a widower who discusses the magical relationship he had with his wife. The program is heard by a woman who begins to realize there is love, but no magic, with her fiance, Walter.

Answer: Sleepless in Seattle

Convinced that Sam could be her special someone, Annie (Meg Ryan) lies to Walter (Bill Pullman) about a business trip and goes to Seattle to look up Sam. But it is her friend's (Rosie O'Donnell) letter to Sam (on Annie's behalf) which ultimately leads to Sam and Annie's meeting.
7. Tom Hanks coaches a women's baseball team, whose opponents on the Racine team include Tea Leoni playing first base. Hanks loses his star player, Dottie, when her husband, Bob, returns from fighting in WWII.

Answer: A League of Their Own

The movie tells of the women who joined the female baseball league begun during WWII when the men players were away fighting in the war. Penny Marshall directed 1992's "A League of Their Own", which also starred Geena Davis, Lori Petty, Madonna and Bill Pullman.
8. This movie is a biopic of Wyatt Earp, covering his marriage to Urilla, and his dealings with men such as the Clantons and the Mastersons. Tea Leoni and Adam Baldwin appear in the movie.

Answer: Wyatt Earp

Kevin Costner starred as Wyatt Earp in this lengthy telling of the gunfighter's life. Dennis Quaid played Wyatt's friend Doc Holliday, with Bill Pullman and Tom Sizemore playing the Mastersons, in Lawrence Kasdan's 1994 movie.
9. After Earth is threatened with destruction by aliens, a group of people including the President of the United States, take refuge in the desert where the government has a captured alien spacecraft. Adam Baldwin plays an Army major, and Jeff Goldblum plays a computer whiz.

Answer: Independence Day

After David Levinson (Jeff Goldblum) figures out that the aliens are using the Earth's satellite system to coordinate an attack on the Earth, he and others attempt to find out about these aliens from specimens that had previously been captured. Will Smith, Bill Pullman, Mary McDonnell and Randy Quaid also starred in Roland Emmerich's 1996 movie.
10. What actor do all of these movies have in common?

Answer: Bill Pullman

Bill Pullman made his film debut as Earl Mott in "Ruthless People" in 1986, then starred as Lone Starr in "Spaceballs" the following year. He has also appeared in "The Accidental Tourist", "The Favor", "Casper" and "Lake Placid". In addition to starring in the TV movie "The Virginian" (2000), Pullman also produced and directed the movie.
Source: Author Polaris101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us