Quiz about Sinister
Quiz about Sinister

Sinister Trivia Quiz


"Sinister" is one my favorite horror movies. The storyline is very clever, and the spooky film noir feel of the movie makes it extra suspenseful.

A multiple-choice quiz by amyf2. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. S
  8. »
  9. Sg - Sk Movies

Author
amyf2
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
404,423
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
82
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Of the following actors, who plays the lead role, Ellison Oswalt, in the movie? Hint

Ryan Gosling
Ethan Hawke
Ewan McGregor
Vincent D'Onofrio

2. What is Oswalt's occupation in the movie? Hint

detective
professor
private investigator
true crime writer

3. Oswalt moves his family into the house where a horrific crime has been committed. An entire family has been slain except for one young daughter, who is missing. How was the family killed? Hint

burned up in car
hanged from a tree
drowned in a pool
electrocuted

4. While moving some boxes into the attic, Oswalt discovers a box of old home movies and a projector. While he is in the attic, he encounters an unusual critter and he kills it. What type of critter is it? Hint

rat
squirrel
spider
scorpion

5. Oswalt's daughter, Ashley, has a hobby that becomes problematic later on the movie. What is that hobby? Hint

dribbling a basketball indoors
dressing up in costumes
painting on the walls
roller skating in the house

6. Oswalt's son, Trevor, suffers from a psychological ailment that he has no memory of. What is it? Hint

Night terrors
Bi-polar disorder
Tourette's syndrome
Obsessive compulsive disorder

7. As Oswalt views the snuff films, he discovers that they are all connected. He enlists the help of a local policeman to research details of the crimes. What does he call that police officer? Hint

Officer Smiley
Deputy Dawg
Deputy So & So
Barney Fife

8. Oswalt consults with a professor of the occult and learns about the strange figure in each film that the children call "Mr Boogie". What is the name of the pagan deity? Hint

Bughuul
Ghoulie
Banshee
Bugaboo

9. After several disturbing nights in which Oswalt encounters unexplained noises and the projector constantly turning on, he decides to dispose of it permanently. How does he do this? Hint

burning it it the fireplace
bringing it to the landfill
throwing it in the dumpster
throwing it off a cliff

10. At the conclusion of the movie we find that Oswalt's family is about to become victim to the same fate as shown in the films. Which character is the one who we see has tied up the family and is filming with the 8mm video camera? Hint

Trevor Oswalt
Ashley Oswalt
The Deputy
Tracy Oswalt


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of the following actors, who plays the lead role, Ellison Oswalt, in the movie?

Answer: Ethan Hawke

Screenwriter C. Robert Cargill has stated in interviews that he got Hawke's character's name from real life writers Harlan Ellison and Patton Oswalt. This is not Hawke's only horror movie role. He also stars in "The Purge" and "Daybreakers".
2. What is Oswalt's occupation in the movie?

Answer: true crime writer

Oswalt writes about true crimes. After writing a bestseller, Oswalt writes several flops and is determined to write one more hit. He admits to his wife that he looking for his "In Cold Blood".
3. Oswalt moves his family into the house where a horrific crime has been committed. An entire family has been slain except for one young daughter, who is missing. How was the family killed?

Answer: hanged from a tree

The family members were hanged from a tree in the backyard of the family home. Without telling his wife, Oswalt moves his family into the house to investigate the crime. On move-in day he has an unpleasant meeting with the Sheriff, where he learns that the family is not exactly welcome in the town.
4. While moving some boxes into the attic, Oswalt discovers a box of old home movies and a projector. While he is in the attic, he encounters an unusual critter and he kills it. What type of critter is it?

Answer: scorpion

Oswalt drops a box onto the scorpion to kill it. Later on in the movie, he also encounters a snake in the attic.
5. Oswalt's daughter, Ashley, has a hobby that becomes problematic later on the movie. What is that hobby?

Answer: painting on the walls

Ashley is allowed to paint on the walls in her bedroom, but soon runs out of room, and paints a disturbing picture in the hallway. It is at that time that Oswalt's wife, Tracy, learns the truth about the house that they are living in.
6. Oswalt's son, Trevor, suffers from a psychological ailment that he has no memory of. What is it?

Answer: Night terrors

Trevor is found in several odd locations during the night, where he wakes up screaming. He is first found in a cardboard box, and later found outside in a shrub. He has no recollection of these events the next day.
7. As Oswalt views the snuff films, he discovers that they are all connected. He enlists the help of a local policeman to research details of the crimes. What does he call that police officer?

Answer: Deputy So & So

James Ransone plays the character of Deputy So & So. He later stars in the sequel to the movie "Sinister 2". Ransone also stars in the 2019 sequel to Stephen King's "IT".
8. Oswalt consults with a professor of the occult and learns about the strange figure in each film that the children call "Mr Boogie". What is the name of the pagan deity?

Answer: Bughuul

Bughuul is a pagan deity who possesses children and is known as the "eater of souls". The professor is portrayed by Vincent D'Onofrio, who is known for his starring role in "Law and Order: Criminal Intent", and also the hit movie "Men in Black".
9. After several disturbing nights in which Oswalt encounters unexplained noises and the projector constantly turning on, he decides to dispose of it permanently. How does he do this?

Answer: burning it it the fireplace

After burning it in the fireplace, Oswalt packs up his family and leaves in the middle of night. Upon driving away, the rest of the family learns that they are returning to their original home.
10. At the conclusion of the movie we find that Oswalt's family is about to become victim to the same fate as shown in the films. Which character is the one who we see has tied up the family and is filming with the 8mm video camera?

Answer: Ashley Oswalt

After Ashley murders her family, Bughuul takes Ashley into his arms and disappears into the film where he will consume her soul, along with the other missing children.
Source: Author amyf2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us