FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2010 Billboard Hits
Quiz about 2010 Billboard Hits

2010 Billboard Hits Trivia Quiz


This year, we have seen many new artists take the spotlight with number ones including artists which have been active over the past years. This quiz is based on number one songs which have appeared on the Billboard Hot 100 Charts.

A multiple-choice quiz by reubenng. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 2010s Music

Author
reubenng
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,841
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
1175
- -
Question 1 of 10
1. Which debut artist managed to score two number one singles this year and was the first number one of 2010? Hint


Question 2 of 10
2. Which song only stayed at number one in the Billboard Hot 100 for one week? Hint


Question 3 of 10
3. How many number one songs did Rihanna have in 2010? Hint


Question 4 of 10
4. Which Black Eyed Peas song went to number one in 2010? Hint


Question 5 of 10
5. How many non-consecutive weeks did Usher's "OMG" (ft. Will.i.am) stay at number one? Hint


Question 6 of 10
6. For the first time in Billboard history, an artist's second single from their album went to number one before their first single climbed to number one. Which artist had this achievement? Hint


Question 7 of 10
7. Which hit by Katy Perry stayed at number one for six weeks? Hint


Question 8 of 10
8. Which single stayed at number one for two weeks and then after two weeks regained its number one spot again? Hint


Question 9 of 10
9. How many weeks did Katy Perry spend at number one with her three chart topping singles "California Gurls", "Teenage Dream" and "Firework" during 2010? Hint


Question 10 of 10
10. Overall, which song in 2010 spent the most weeks at number one? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which debut artist managed to score two number one singles this year and was the first number one of 2010?

Answer: Ke$ha

Ke$ha topped the Billboard Hot 100 with her singles "Tik Tok" and "We R Who We R". She sold over five million downloaded copies of "Tik Tok" and climbed to number one in over ten countries including the USA, Australia and New Zealand. "We R Who We R" debuted at the top spot in both Australia and the USA and sold over 280,000 copies in America.
2. Which song only stayed at number one in the Billboard Hot 100 for one week?

Answer: Taio Cruz - "Break Your Heart"

"Break Your Heart" jumped from position fifty three to number one in the Billboard Hot 100. By October 2010, this song had accumulated 3,049,000 download sales.
3. How many number one songs did Rihanna have in 2010?

Answer: 4

Rihanna's number one singles were "Rude Boy", "What's My Name" (ft.Drake) and "Only Girl (In The World). "Love The Way You Lie" also counts as another number one for Rihanna.
4. Which Black Eyed Peas song went to number one in 2010?

Answer: Imma Be

"Imma Be" spent two weeks at number one in the USA. It was first released as a promotional single but was then later released as the fourth single from their album "The E.N.D".
5. How many non-consecutive weeks did Usher's "OMG" (ft. Will.i.am) stay at number one?

Answer: 4

"OMG" by Usher and Will.i.am was interrupted at number one by Eminem's "Not Afraid" but quickly regained number one status the next week.
6. For the first time in Billboard history, an artist's second single from their album went to number one before their first single climbed to number one. Which artist had this achievement?

Answer: Rihanna

Rihanna's "What's My Name" (ft.Drake) jumped from number 60 to number one in one week and on the following week, her debut single from her album "Loud" went to number one because of massive digital sales one week later.
7. Which hit by Katy Perry stayed at number one for six weeks?

Answer: "California Gurls" (ft. Snoop Dogg)

Katy Perry's "California Gurls" also went to number one in over ten other countries making it the fourth biggest song of 2010 according to Billboard's Top 100 singles of 2010. Perry describes this song as an answer song to Jay Z and Alicia Key's "Empire State of Mind".

In comparison, "Empire State of Mind" stayed at number one in the USA for five weeks. Perry managing to last one week longer.
8. Which single stayed at number one for two weeks and then after two weeks regained its number one spot again?

Answer: Far* East Movement - "Like a G6" (ft. The Cataracs & Dev)

"Like a G6" (ft. The Cataracs & Dev) spent three non-consecutive weeks at number one and also went to number one in New Zealand and South Korea. It is only the eighth song in Billboard History to regain number one status after two or more other singles. The chorus of this song is a sample of featuring artist Dev's single "Booty Bounce".
9. How many weeks did Katy Perry spend at number one with her three chart topping singles "California Gurls", "Teenage Dream" and "Firework" during 2010?

Answer: 10

As mentioned before, "California Gurls" spent six weeks at number one and "Teenage Dream" and "Firework" both spent two weeks at number one during 2010.
10. Overall, which song in 2010 spent the most weeks at number one?

Answer: Ke$ha - "Tik Tok"

"Tik Tok" spent nine consecutive weeks at number one and was the biggest single of the year according to Billboard's Top 100 of 2010.
Source: Author reubenng

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us