FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
2010s Music Quizzes, Trivia and Puzzles
2010s Music Quizzes, Trivia

2010s Music Trivia

2010s Music Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Fun Trivia
182 2010s Music quizzes and 2,548 2010s Music trivia questions.
Sub-Categories:
1.
2015 Billboard Hot 100 Top 20 Hits
  2015 Billboard Hot 100 Top 20 Hits   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of songs that hit the Top 20 of the Billboard Hot 100 charts in the United States in 2015. Best of luck!
Easier, 10 Qns, Triviaballer, Feb 17 16
Easier
Triviaballer gold member
1993 plays
2.
2015 Billboard Hot 100 Top 20 Hits Part Three
  2015 Billboard Hot 100 Top 20 Hits Part Three    
Photo Quiz
 10 Qns
This will be the last in a series of quizzes about songs that reached the top 20 of the Billboard Hot 100 chart in the United States in 2015. Good luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Feb 26 16
Average
Triviaballer gold member
1013 plays
3.
2015 Billboard Hot 100 Top 20 Hits Part Two
  2015 Billboard Hot 100 Top 20 Hits Part Two    
Photo Quiz
 10 Qns
This will be the second installment about popular songs from the year 2015 that made it to at least the number 20 position on the Billboard Hot 100 chart in the United States. Good luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Feb 22 16
Average
Triviaballer gold member
977 plays
4.
  Songs of 2010 - Finish the Rhyme I   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
You'd probably recognise many of the biggest hit songs of 2010 by their tunes, but what about by the lyrics? Try to finish each of the lines with the right word(s). The words that you add are supposed to loosely rhyme with the words in CAPS.
Average, 15 Qns, jeremykong, Apr 30 23
Average
jeremykong
Apr 30 23
3864 plays
5.
  (Mostly) Featuring the 2010s   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All the songs in this quiz were released in the 2010s. Mostly all of them had a featured artist in their credits.
Average, 10 Qns, Fifiona81, Apr 29 23
Average
Fifiona81 editor
Apr 29 23
412 plays
6.
  Match The Lyrics to the Song   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the lyrics of a song to the song. These songs will be from 2010 on. If any part of the lyrics contain the title of the song, I will not include it and will substitute with underscores. Have fun!
Very Easy, 10 Qns, foil7, Apr 05 16
Very Easy
foil7
1305 plays
7.
Sample My Music
  Sample My Music    
Photo Quiz
 10 Qns
Questions are on just a few songs that are on my playlist. A mixed genre quiz!
Tough, 10 Qns, Saleo, Apr 30 23
Tough
Saleo
Apr 30 23
478 plays
8.
  Name That Word! 2010 Song Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first "Name That Word!" quiz. The songs for this quiz are taken from top U.S. charts of 2010. Lyrics are taken from the chorus of all songs. (Multiple choice) Release dates refer to U.S. releases.
Average, 10 Qns, simplyashez, Jul 19 22
Average
simplyashez
Jul 19 22
2915 plays
9.
  Downright Catchy 2010s Hits   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
They're poppy, they're lively and they'll get stuck in your head. Relive these 2010s number one earworms, one for each year on the UK Singles Chart.
Average, 10 Qns, malik24, Apr 30 23
Average
malik24
Apr 30 23
314 plays
10.
  Who Sang It?    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I will ask you who created a certain song. But remember these songs were released in the last decade. I highly suggest this for teenagers.
Average, 10 Qns, KK12003, Apr 30 23
Average
KK12003
Apr 30 23
909 plays
trivia question Quick Question
According to 'Telephone', where did Lady Gaga leave her head and heart?

From Quiz "2010 in Music"




11.
  Name That 2011-2012 hit!    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will give some lyrics from a 2011 or 2012 hit, and you will try to remember or guess which song the lyrics are from! Good luck!
Average, 10 Qns, Hanz13xx, Nov 15 21
Average
Hanz13xx
Nov 15 21
1185 plays
12.
  Hit Songs of 2013    
Multiple Choice
 10 Qns
What songs made it big in 2013? Here are some of them.
Average, 10 Qns, elainehendrix, Apr 30 23
Average
elainehendrix
Apr 30 23
787 plays
13.
  2010 in Music    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about all major music in 2010. Please note that all singles mentioned are physical singles that were released, not promotional singles. Enjoy. ;)
Tough, 15 Qns, airbender20, Jan 01 14
Tough
airbender20
1619 plays
14.
  Songs of 2014    
Multiple Choice
 10 Qns
As the title suggests, this quiz is all about songs of 2014. I'll give you a song title, you tell me the band/singer that sang it.
Average, 10 Qns, jess1506, Apr 30 23
Average
jess1506
Apr 30 23
376 plays
15.
  Match the Lyrics 2014 - 2016    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about matching the lyrics to the song - mostly hits from 2014 - 2016.
Average, 10 Qns, kizzak, Nov 15 21
Average
kizzak
Nov 15 21
350 plays
16.
  Songs of 2013    
Multiple Choice
 10 Qns
As the title suggests, this quiz is all about songs that were released in 2013. I'll give you a song title, you tell me the band/singer that sang it.
Average, 10 Qns, jess1506, Jan 11 14
Average
jess1506
929 plays
17.
  Name This Song    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome! These are mostly pop-punk, punk-rock, post-hardcore ect. songs.
Tough, 10 Qns, kaf71102, Apr 30 23
Tough
kaf71102
Apr 30 23
284 plays
18.
  Music Trivia From The First Half of 2016    
Multiple Choice
 10 Qns
From January to June 2016, it's been a wild year in new music. How well do you know the current music scene?
Tough, 10 Qns, GBfan, Apr 30 23
Tough
GBfan gold member
Apr 30 23
312 plays
19.
  Who Sang What Song?    
Multiple Choice
 10 Qns
If you have a knowledge of pop music during 2012-2015 this is the quiz for you.
Tough, 10 Qns, mistersun101, Apr 30 23
Tough
mistersun101
Apr 30 23
483 plays
20.
  2012 Hit Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you remember the hit songs of 2012? Here are some melodies that will make that year memorable.
Difficult, 10 Qns, elainehendrix, Apr 30 23
Difficult
elainehendrix
Apr 30 23
828 plays
21.
  Rock Songs of 2012    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the top songs from 2012 that I enjoy. They're all from listening to The Rock radio NZ, but they're not NZ exclusive so enjoy.
Tough, 10 Qns, TQWEE, Nov 15 21
Tough
TQWEE
Nov 15 21
327 plays
22.
  2010 Billboard Hits    
Multiple Choice
 10 Qns
This year, we have seen many new artists take the spotlight with number ones including artists which have been active over the past years. This quiz is based on number one songs which have appeared on the Billboard Hot 100 Charts.
Very Difficult, 10 Qns, reubenng, Jan 01 14
Very Difficult
reubenng
1175 plays
23.
  Tween Music 2012    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you a Belieber?, a Lil' Rocker?, a Little Monster?, or a Directioner? Do you have a serious case of the Beiber Fever or One Direction Infection? Take this quiz to find out!
Tough, 10 Qns, tonksandlupin, Apr 30 23
Tough
tonksandlupin
Apr 30 23
418 plays
24.
  UK Number 1 Singles and Albums of 2011    
Multiple Choice
 10 Qns
2011 was full of great number ones in the UK, singles and albums, but do you know them?
Difficult, 10 Qns, tobyc, Jan 01 14
Difficult
tobyc
376 plays
Related Topics
  Died in the 2010s [People] (57 quizzes)

  2010s History [History] (18 quizzes)

  2010s Movies [Movies] (10 quizzes)

  2010s Nostalgia [History] (0 quizzes)

  2010s TV [Television] (6 quizzes)

  MLB 2010s [Sports] (10 quizzes)

  Super Bowl 2010s [Sports] (15 quizzes)

  2010s Entertainment [Entertainment] (10 quizzes)


2010s Music Trivia Questions

1. Which song by Katy Perry featuring the rapper Snoop Dogg spent six weeks at the top of the US Billboard Hot 100 chart in 2010?

From Quiz
(Mostly) Featuring the 2010s

Answer: California Gurls

'California Gurls' was first released in June 2010 and became Katy Perry's second US Billboard Hot 100 number one single. It was co-written by Perry (whose real name is Kathryn Hudson) and Snoop Dogg (whose real name is Calvin Broadus) and appeared on Perry's album 'Teenage Dream'. It proved to be a popular hit worldwide and also reached number one in Canada, the UK, Australia and New Zealand. It was widely described as a "summer hit", although clearly its release fell in the winter in the southern hemisphere. The incorrect options are all Katy Perry songs that reached number one on the US Billboard Hot 100. 'I Kissed a Girl' was released in 2008, 'E.T.' (featuring Kanye West) in 2011 and 'Roar' in 2013.

2. Which British boy band released "Me and My Broken Heart"?

From Quiz Songs of 2014

Answer: Rixton

"Me and My Broken Heart" was the lead single from Rixton's debut album "Let the Road". The song performed particularly well in the UK and in Scotland, where it reached number one on the UK Singles Charts.

3. "Simmer down, simmer down. They say we're too young now to amount to anything else" is the opening line to what song?

From Quiz Match the Lyrics 2014 - 2016

Answer: She Looks So Perfect

"She Looks So Perfect" is a song from 5 Seconds Of Summer's debut album: "5 Seconds Of Summer". "She Looks So Perfect" was released in March 2014, and the song was Number One in several countries such as Australia, New Zealand, Ireland, Scotland and the United Kingdom.

4. Which CD by the Red Hot Chili Peppers was released in 2016 and features the single "Dark Necessities"?

From Quiz Music Trivia From The First Half of 2016

Answer: The Getaway

The album was delayed after lead singer, Anthony Kiedis was hospitalized in February. "The Getaway" was produced by Danger Mouse, a departure from the prior Rick Rubin-produced RHCP albums.

5. Which band sang a song with these lyrics, "You can dance like Beyonce you can shake like Shakira 'cause you're brave, yeah you're fearless and you're beautiful"?

From Quiz Who Sang What Song?

Answer: Fifth Harmony

Fifth Harmony was a popular girl group in the early to mid 2000s. The quoted song is, "Brave Honest Beautiful" ft. Megan Trainor.

6. What song is this? "Manage me, I'm a mess Turn a page, I'm a book, half unread I wanna be laughed at Laughed with, just because I wanna feel weightless And that should be enough"

From Quiz Name This Song

Answer: Weightless

This song is sung by the band All Time Low. It came out in 2009 and the album it's on is "Nothing Personal". The lead singer for All Time Low is Alex Gasgarth.

7. Which hit 2012 song are these lyrics from? "But you didn't have to cut me off, Make out like it never happened and we were nothing, And I don't even need your love..."

From Quiz Name That 2011-2012 hit!

Answer: Somebody That I Used To Know

The song "Somebody That I Used To Know", was sung by an Australian singer, Gotye, and a singer from New Zealand, Kimbra, who is a recording artist based in Melbourne, Australia.

8. What boy band hit single was the "Number One Song of 2012", according to the American Top 40?

From Quiz 2012 Hit Songs

Answer: "Glad You Came"

The Wanted's "Glad You Came" also became the highest Billboard Hot 100 entry by a British boy band. It beat out Take That, which peaked at number seven with the single "Back for Good" in November 1995.

9. "Perfume" is sung by which female singer?

From Quiz Songs of 2013

Answer: Britney Spears

"Perfume" is a track on Britney Spears' eighth studio album, "Britney Jean", released in November 2013. It was written by Sia Furler, who has collaborated with artists such as Flo Rida and David Guetta.

10. Which band had a hit with the line "You're much better looking when you're in disguise"?

From Quiz Rock Songs of 2012

Answer: "Surprise Surprise" - Billy Talent

Billy Talent released a new edition of their album 'Billy Talent III' in 2012 with what is called "Guitar Villain". It's similar to "Guitar Hero" - tracks on the album do not have guitar so people can learn the songs themselves and play them to the songs.

11. On what famous Australian television show did Reece Mastin shoot to fame?

From Quiz Tween Music 2012

Answer: The X Factor

Reece John Philip Mastin was born on the 24th of November 1994 in Scunthorpe, England to parents Debbie and Darren Mastin. He has three sisters. At the age of 11 Reece and his family moved to Greenwith, South Australia. Reece participated in the Australian singing programme 'The X Factor' in 2011 at the age of 17 and went on to win.

12. Who sang the number one single "Promises"?

From Quiz UK Number 1 Singles and Albums of 2011

Answer: Nero

It got to number one in the single chart in August. Nero is a dance-electro group with a permanent singer.

13. Bruno Mars sings about a girl: "Her lips, her lips I could kiss them all day if she'd LET ME Her laugh, her laugh She hates but I think it's so ______"

From Quiz Songs of 2010 - Finish the Rhyme I

Answer: sexy

"Just The Way You Are" was Bruno Mars' debut single. It reached number one on the Billboard Hot 100. The message of the song seems to be focusing on complimenting a girl's physical attributes in spite of her lack of self-confidence in said areas. To quote Mars (real name Peter Hernandez), "I wasn't thinking of anything deep or poetic. I was telling a story. Get ready to fall in love".

14. Which female artist had a single that debuted at #1 on the US Billboard Hot 100 in 2010?

From Quiz 2010 in Music

Answer: Ke$ha

Ke$ha's single 'We R Who We R' from her EP 'Cannibal' debuted at #1 on the chart in November 2010, making it the seventeenth single in the chart's history to do so.

15. Which debut artist managed to score two number one singles this year and was the first number one of 2010?

From Quiz 2010 Billboard Hits

Answer: Ke$ha

Ke$ha topped the Billboard Hot 100 with her singles "Tik Tok" and "We R Who We R". She sold over five million downloaded copies of "Tik Tok" and climbed to number one in over ten countries including the USA, Australia and New Zealand. "We R Who We R" debuted at the top spot in both Australia and the USA and sold over 280,000 copies in America.

16. 'We Found Love', one of the top selling singles of the decade, was a 2011 hit for Rihanna and which featured artist from Scotland who also wrote the song?

From Quiz (Mostly) Featuring the 2010s

Answer: Calvin Harris

Known for its catchy repeated chorus line "We found love in a hopeless place", 'We Found Love' was written by Calvin Harris. This collaboration between the unlikely pairing of a Scottish DJ from the town of Dumfries and a glamorous singer from the Caribbean island of Barbados came after Harris was selected as one of the support acts for Rihanna's 2011 'Loud' tour. In total, the song spent 10 weeks at number one on the US Billboard Hot 100 as well as topping the charts in 24 other countries around the globe. The incorrect options are all Scottish singers, even the distinctly Italian-sounding Paolo Nutini. Susan Boyle shot to fame on the reality TV show 'Britain's Got Talent' in 2009, while Lulu is known for winning the 1969 Eurovision Song Contest and singing the theme song to the Bond film 'The Man with the Golden Gun'.

17. "All About That Bass" is sung by whom?

From Quiz Songs of 2014

Answer: Meghan Trainor

"All About That Bass" was Meghan Trainor's debut single from the album "Title". The song was a worldwide hit, reaching number one in many countries. "All About That Bass" also received Grammy nominations for 'Song of the Year' and 'Record of the Year' in 2015.

18. "She told me don't worry about it. She told me don't worry no more" is a line from what song?

From Quiz Match the Lyrics 2014 - 2016

Answer: Can't Feel My Face

"Can't Feel My Face" is a song from The Weekend's second album, "The Beauty Behind The Madness". "Can't Feel My Face" was released in June 2015; the song was also nominated for two Grammy Awards, 'Record of the Year', and 'Best Pop Solo Performance'. The song became Number One in four countries: New Zealand, Denmark, Ireland and South Africa.

19. In June 2016, Tom Petty took a break from The Heartbreakers and released an original album with his first band. Can you name Tom's other "dirty" group?

From Quiz Music Trivia From The First Half of 2016

Answer: Mudcrutch

Tom Petty's first band, Mudcrutch, were also from Gainesville, Florida. Different band members sing lead vocals on various songs, a departure from Tom's work with the Heartbreakers.

20. "Band-aids don't fix bullet holes you say sorry just for show if you live like that, you live with ghosts," are the lyrics to a song sung by which artist?

From Quiz Who Sang What Song?

Answer: Taylor Swift

Taylor Swift is a singer-songwriter. She was raised in Pennsylvania and moved to Nashville to pursue her career. The song above is "Bad Blood."

21. What song is this? "I'm the girl you're thinking about. The one thing you can't live without. Yeah, I'm the girl, you've been waiting for. I'll have you down on your knees, I'll have you begging for more."

From Quiz Name This Song

Answer: Whore

The band who created this song is called In This Moment. They are more post-hardcore/hard rock than anything else. They have made other songs like "Blood", and "Adrenalize". The album it's on is "Blood" and the song came out in 2013 but was recorded in 2012.

22. Which "collaborative" record spent the most weeks at number one in the UK Singles Chart with five?

From Quiz 2012 Hit Songs

Answer: "Somebody That I Used to Know" by Gotye featuring Kimbra

Gotye's real name is Wouter de Backer while Kimbra's surname is Johnson.

23. "Best Song Ever" was a hit for which British act?

From Quiz Songs of 2013

Answer: One Direction

"Best Song Ever" is a track on One Direction's third studio album, "Midnight Memories", released in November 2013. The song won the "Best Song of Summer" award at the MTV Video Music Awards.

24. This song featured in a 2012 movie; who sang "Like the sun we will live and die and then ignite again"?

From Quiz Rock Songs of 2012

Answer: "Live To Rise" - Soundgarden

In 2010 the band, previously broken up, reformed. Their first track to be released was this, which featured on the soundtrack of the movie 'The Avengers'.

25. What was the first number one single of 2011?

From Quiz UK Number 1 Singles and Albums of 2011

Answer: Rihanna - "What's My Name"

"What's My Name" was the second single to be released from Rihanna's fifth album 'Loud', and it also features Drake. She also released an album entitled 'Talk That Talk' in 2011.

26. According to the Billboard Hot 100, this song was the top song of 2010. Ke$ha proudly sings in the chorus: "Don't stop, make it pop DJ, blow my speakers up Tonight, I'ma FIGHT 'Til we see the ______"

From Quiz Songs of 2010 - Finish the Rhyme I

Answer: sunlight

"TiK ToK", Ke$ha's debut single from her debut album "Animal", stayed at number one on the Billboard Hot 100 charts for nine straight weeks. Singing that she wants to see the sunlight implies partying throughout the night without stopping.

27. In which song would you find the lyrics "don't be fancy, just get dancy"?

From Quiz 2010 in Music

Answer: 'Raise Your Glass'

'Raise Your Glass' is the single off Pink's compilation album 'Greatest Hits... So Far!'. This is her second US Billboard Hot 100 #1 hit, the first being 'So What'.

28. "You think I'm pretty Without any make-up on You think I'm _______ When I tell the punch line wrong" What word is missing?

From Quiz Name That Word! 2010 Song Lyrics

Answer: funny

The song "Teenage Dream" is a pop song by Katy Perry. Her album came out in August 2010 under the same name ("Teenage Dream").

29. Which song only stayed at number one in the Billboard Hot 100 for one week?

From Quiz 2010 Billboard Hits

Answer: Taio Cruz - "Break Your Heart"

"Break Your Heart" jumped from position fifty three to number one in the Billboard Hot 100. By October 2010, this song had accumulated 3,049,000 download sales.

30. Which song by Olly Murs featuring Flo Rida spent two weeks at number one on the UK Singles Chart in 2012?

From Quiz (Mostly) Featuring the 2010s

Answer: Troublemaker

Olly Murs' music career was kickstarted when he finished as the runner-up on the UK version of 'The X-Factor' in 2009. 'Troublemaker' was his fourth UK number one single, but the first to break into the Top 40 on the US Billboard Hot 100 (it reached a peak of 25 in 2013). US rapper Flo Rida's contribution to the track was met with cynicism from some critics, who suggested that his inclusion had simply been a ploy to improve the song's appeal to the US market. The incorrect options are all Flo Rida UK number one hits, but as the main artist rather than just a featured one.

This is category 20008
Last Updated Jun 22 2024 5:53 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.