FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Songs of 2012
Quiz about Rock Songs of 2012

Rock Songs of 2012 Trivia Quiz


Some of the top songs from 2012 that I enjoy. They're all from listening to The Rock radio NZ, but they're not NZ exclusive so enjoy.

A multiple-choice quiz by TQWEE. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 2010s Music

Author
TQWEE
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
355,749
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
327
-
Question 1 of 10
1. Which band had a hit with the line "You're much better looking when you're in disguise"? Hint


Question 2 of 10
2. This song featured in a 2012 movie; who sang "Like the sun we will live and die and then ignite again"? Hint


Question 3 of 10
3. What band released a song with the lyrics "We're building it up to break it back down"? Hint


Question 4 of 10
4. Which band sings this line: "Live in hypocrisy, those skies are always sunny, you're never gonna be a threat to anybody"? Hint


Question 5 of 10
5. A good old favourite band, who sings "All your anger all your hurt doesn't matter in the end"? Hint


Question 6 of 10
6. Which band released a song in 2012 with the lyrics: "You keep coming back to the scene of the crime but the dead can't speak and there's nothing left to say anyway"? Hint


Question 7 of 10
7. In 2012 their lead singer had a breakdown; what song of theirs contains these lyrics:
"You're really testing my patience again
And I'd rather get punched in the face

"?
Hint


Question 8 of 10
8. Who sung a song with they lyrics: "Yeah, and I need retribution, you don't get it then I'm your pollution"? Hint


Question 9 of 10
9. What is the song containing the lyrics: "Down crooked chairs, the stairway passes comes the king of second chances, now throw him in the flame"?
Hint


Question 10 of 10
10. They've made many albums over the years; what was a song of theirs that contains the lyrics: "Oh, can it be the voices calling me they get lost and out of time"?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which band had a hit with the line "You're much better looking when you're in disguise"?

Answer: "Surprise Surprise" - Billy Talent

Billy Talent released a new edition of their album 'Billy Talent III' in 2012 with what is called "Guitar Villain". It's similar to "Guitar Hero" - tracks on the album do not have guitar so people can learn the songs themselves and play them to the songs.
2. This song featured in a 2012 movie; who sang "Like the sun we will live and die and then ignite again"?

Answer: "Live To Rise" - Soundgarden

In 2010 the band, previously broken up, reformed. Their first track to be released was this, which featured on the soundtrack of the movie 'The Avengers'.
3. What band released a song with the lyrics "We're building it up to break it back down"?

Answer: "Burn it Down" - Linkin Park

Linkin Park is the first band to reach more than one billion hits on youtube. Their song 'New Divide' which featured in 'Transformers Revenge of the Fallen' has scored over one tenth of their hits.
4. Which band sings this line: "Live in hypocrisy, those skies are always sunny, you're never gonna be a threat to anybody"?

Answer: "We Bring An Arsenal" - Lostprophets

Lostprophets are a Welsh Rock band and have been nominated for and won the award for Best British Band several times since 2001.
5. A good old favourite band, who sings "All your anger all your hurt doesn't matter in the end"?

Answer: "Days Go By" - The Offspring

The Offspring's music has appeared in many movies including "Wanted", "American Pie 2", and "Batman Forever".
6. Which band released a song in 2012 with the lyrics: "You keep coming back to the scene of the crime but the dead can't speak and there's nothing left to say anyway"?

Answer: "Chalk Outline" - Three Days Grace

The album featuring this song is entitled 'Transit of Venus', with the band announcing this would be the name of the album on June 5th when the event of the transit occurred.
7. In 2012 their lead singer had a breakdown; what song of theirs contains these lyrics: "You're really testing my patience again And I'd rather get punched in the face

"?

Answer: "Let Yourself Go" - Green Day

This track features on their 2012 album titled 'iUno!'. 'iDos!' was released later in 2012 and the album titled 'iTré!' is set for release 2013.
8. Who sung a song with they lyrics: "Yeah, and I need retribution, you don't get it then I'm your pollution"?

Answer: "No Resolution" - Seether

Troy McLawhorn, guitarist for Seether, has officially left and joined the band Evanescence.
9. What is the song containing the lyrics: "Down crooked chairs, the stairway passes comes the king of second chances, now throw him in the flame"?

Answer: "Bridge Burning" - Foo Fighters

David Grohl, lead guitarist and singer for the Foos, was originally in Nirvana, but formed the Foo Fighters after Kurt Cobain died.
10. They've made many albums over the years; what was a song of theirs that contains the lyrics: "Oh, can it be the voices calling me they get lost and out of time"?

Answer: "Little Black Submarines" - The Black Keys

The Black Keys headlined several popular music festivals throughout 2012 including Coachella and Lollapalooza.
Source: Author TQWEE

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us