FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2010 in Music
Quiz about 2010 in Music

2010 in Music Trivia Quiz


This quiz is about all major music in 2010. Please note that all singles mentioned are physical singles that were released, not promotional singles. Enjoy. ;)

A multiple-choice quiz by airbender20. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 2010s Music

Author
airbender20
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,125
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1623
Last 3 plays: Guest 82 (6/15), Guest 160 (7/15), Guest 96 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. Which female artist had a single that debuted at #1 on the US Billboard Hot 100 in 2010? Hint


Question 2 of 15
2. In which song would you find the lyrics "don't be fancy, just get dancy"? Hint


Question 3 of 15
3. Complete the title of Nicki Minaj's debut studio album: 'Pink ______'? Hint


Question 4 of 15
4. Which British singer had a #1 hit on the UK Singles chart with 'Promise This'? Hint


Question 5 of 15
5. According to 'Telephone', where did Lady Gaga leave her head and heart? Hint


Question 6 of 15
6. Katy Perry had only two singles from her album 'Teenage Dream' that went to #1 on the US Billboard Hot 100.


Question 7 of 15
7. In the song 'Airplanes', what is it that guest vocalist Hayley Williams could really use 'right now'? Hint


Question 8 of 15
8. Taoi Cruz's song 'Higher' was made into four different versions: one in which he sings solo, and three others which feature different guest vocalists. Which one was not part of the 'Higher' production? Hint


Question 9 of 15
9. 'Like A G6' features the vocals of Far East Movement, Dev and what electronic music group? Hint


Question 10 of 15
10. Every year since 2007, DJ Earworm has done a mash-up of Billboard's top 25 songs of that year, which is part of 'United State of Pop' series. What was 2010's version called? Hint


Question 11 of 15
11. Who sings 'Can't Be Friends'? Hint


Question 12 of 15
12. In what song would Shakira steal your clothes and wear them if they fit her? Hint


Question 13 of 15
13. 'Te Amo' is the only 2010 Rihanna single not to make it to the top of any chart.


Question 14 of 15
14. 'Un-Thinkable' by Alicia Keys features backing vocals from which male artist who is not formally credited with vocals but is given credit in writing? Hint


Question 15 of 15
15. Christina Aguilera's album in 2010 was called 'Bionic'.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 17 2024 : Guest 82: 6/15
Jul 03 2024 : Guest 160: 7/15
Jun 28 2024 : Guest 96: 10/15
Jun 23 2024 : Guest 82: 6/15
Jun 19 2024 : Guest 185: 9/15
Jun 18 2024 : speechlessem: 9/15
Jun 09 2024 : Guest 24: 8/15
May 31 2024 : Guest 172: 7/15
May 26 2024 : Guest 100: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which female artist had a single that debuted at #1 on the US Billboard Hot 100 in 2010?

Answer: Ke$ha

Ke$ha's single 'We R Who We R' from her EP 'Cannibal' debuted at #1 on the chart in November 2010, making it the seventeenth single in the chart's history to do so.
2. In which song would you find the lyrics "don't be fancy, just get dancy"?

Answer: 'Raise Your Glass'

'Raise Your Glass' is the single off Pink's compilation album 'Greatest Hits... So Far!'. This is her second US Billboard Hot 100 #1 hit, the first being 'So What'.
3. Complete the title of Nicki Minaj's debut studio album: 'Pink ______'?

Answer: Friday

'Pink Friday' features guest vocals from artists like Eminem, Natasha Bedingfield and Drake. The album debuted at #2 on the US Billboard 200, and has given singles like 'Your Love' and 'Right Thru Me'.
4. Which British singer had a #1 hit on the UK Singles chart with 'Promise This'?

Answer: Cheryl Cole

'Promise This' features heavy usage of the French Canadian nursery rhyme 'Alouette'.
5. According to 'Telephone', where did Lady Gaga leave her head and heart?

Answer: dancefloor

The music video for 'Telephone' is a sequel to the one for 'Paparazzi'. Together, the videos feature Lady Gaga getting arrested for murder, Beyonce bailing her out and the two of them going on a killing spree.
6. Katy Perry had only two singles from her album 'Teenage Dream' that went to #1 on the US Billboard Hot 100.

Answer: False

Three singles from the album ('Teenage Dream', 'California Gurls' and 'Firework') went to the top spot in the chart.
7. In the song 'Airplanes', what is it that guest vocalist Hayley Williams could really use 'right now'?

Answer: a wish

'Airplanes' spawned a sequel song called 'Airplanes, Part II' which still has B.o.B, but Eminem now joins him in the rap verses. Hayley Williams is replaced by Keyshia Cole.
8. Taoi Cruz's song 'Higher' was made into four different versions: one in which he sings solo, and three others which feature different guest vocalists. Which one was not part of the 'Higher' production?

Answer: Pixie Lott

Kylie Minogue was guest vocalist on the Australian and New Zealander version, which serves as the music video track. Travie McCoy was featured in the Canadian and US version. Dutch girl band K3 was featured in the Flemish version. The solo version was released across Europe.
9. 'Like A G6' features the vocals of Far East Movement, Dev and what electronic music group?

Answer: The Cataracs

'Like A G6' is from 'Free Wired', the third studio album of Far East Movement.
10. Every year since 2007, DJ Earworm has done a mash-up of Billboard's top 25 songs of that year, which is part of 'United State of Pop' series. What was 2010's version called?

Answer: 'Don't Stop The Pop'

Among the songs that were 'mashed up' this year were 'California Gurls' by Katy Perry and Snoop Dogg, 'Need You Now' by Lady Antebellum and Rihanna's 'Rude Boy'.
11. Who sings 'Can't Be Friends'?

Answer: Trey Songz

'Can't Be Friends' samples 'Bibo No Aozora', which is a background score composed by Ryuichi Sakamoto for the film 'Babel'.
12. In what song would Shakira steal your clothes and wear them if they fit her?

Answer: 'Gypsy'

The music video for 'Gypsy' features tennis legend Rafael Nadal.
13. 'Te Amo' is the only 2010 Rihanna single not to make it to the top of any chart.

Answer: False

'Rockstar 101' was another Rihanna single not to make it to make it to the top of any chart last year. The rest ('Rude Boy', 'Only Girl In The World and 'What's My Name') all made the top of the US Billboard Hot 100 and many other charts around the world, like the UK Singles chart.
14. 'Un-Thinkable' by Alicia Keys features backing vocals from which male artist who is not formally credited with vocals but is given credit in writing?

Answer: Drake

'Un-Thinkable' gave Alicia a #1 hit on the US Billboard Hot R&B/Hip-Hop chart.
15. Christina Aguilera's album in 2010 was called 'Bionic'.

Answer: True

'Bionic' is considered to be less successful than Christina's previous albums, as only the lead single ('Not Myself Tonight') charted in the US Billboard Hot 100. The other single, 'You Lost Me', failed to make the chart but its remix made the top of the US Billboard Hot Dance Club Songs.
Source: Author airbender20

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us