FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Music Trivia From The First Half of 2016
Quiz about Music Trivia From The First Half of 2016

Music Trivia From The First Half of 2016 Quiz


From January to June 2016, it's been a wild year in new music. How well do you know the current music scene?

A multiple-choice quiz by GBfan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year
  8. »
  9. 2010s Music

Author
GBfan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
382,270
Updated
Apr 30 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
313
Last 3 plays: Guest 160 (4/10), Guest 175 (4/10), Guest 82 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which CD by the Red Hot Chili Peppers was released in 2016 and features the single "Dark Necessities"? Hint


Question 2 of 10
2. In June 2016, Tom Petty took a break from The Heartbreakers and released an original album with his first band. Can you name Tom's other "dirty" group? Hint


Question 3 of 10
3. In 2016, Alicia Keys released "In Common", her first hit song after the birth of her first baby. What music producer, whose real name is Kasseem Dean, is also Alicia's husband and the father of her baby? Hint


Question 4 of 10
4. True or False: Kenny Chesney scored a top ten country hit with "Somewhere On A Beach" in the spring of 2016.


Question 5 of 10
5. Which Latin singer released "Try Everything" for the "Zootopia" movie soundtrack and appeared in character form in the movie? Hint


Question 6 of 10
6. Brian Fallon released his debut solo album, "Painkillers" in 2016. The New Jersey rocker has recorded multiple albums with his original rock/punk group named _________? Hint


Question 7 of 10
7. Ed Sheeran was sued for copyright infringement in 2016 for what hit song from his album "X"? Hint


Question 8 of 10
8. We lost David Bowie, Glenn Frey, Prince, and Lemmy in just the first four months of 2016. What is the correct full name of Prince? Hint


Question 9 of 10
9. Which EDM group scored their first international smash hit with "Don't Let Me Down" in 2016? HINT: Doctors wouldn't approve of their name. Hint


Question 10 of 10
10. Pink! recorded the movie theme for "Alice Through The Looking Glass" starring Johnny Depp. Complete this 2016 hit song title, "Just Like _______". Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : Guest 160: 4/10
Jun 19 2024 : Guest 175: 4/10
May 25 2024 : Guest 82: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which CD by the Red Hot Chili Peppers was released in 2016 and features the single "Dark Necessities"?

Answer: The Getaway

The album was delayed after lead singer, Anthony Kiedis was hospitalized in February. "The Getaway" was produced by Danger Mouse, a departure from the prior Rick Rubin-produced RHCP albums.
2. In June 2016, Tom Petty took a break from The Heartbreakers and released an original album with his first band. Can you name Tom's other "dirty" group?

Answer: Mudcrutch

Tom Petty's first band, Mudcrutch, were also from Gainesville, Florida. Different band members sing lead vocals on various songs, a departure from Tom's work with the Heartbreakers.
3. In 2016, Alicia Keys released "In Common", her first hit song after the birth of her first baby. What music producer, whose real name is Kasseem Dean, is also Alicia's husband and the father of her baby?

Answer: Swiss Beatz

Swiss Beatz is a hip hop artist and producer from The Bronx, New York. Alicia and Swiss married in 2010. Calvin Harris had a major breakup with singer, Taylor Swift, that dominated the pop culture headlines in June 2016.
4. True or False: Kenny Chesney scored a top ten country hit with "Somewhere On A Beach" in the spring of 2016.

Answer: False

Kenny loves singing about drinking, the beach, the sun, and any combination of the list. But Dierks Bentley recorded "Somewhere On A Beach", from his 2016 album entitled "Black".
5. Which Latin singer released "Try Everything" for the "Zootopia" movie soundtrack and appeared in character form in the movie?

Answer: Shakira

The 3-D computer-animated Walt Disney movie starred Judy Hopps as the first rabbit on the Zootopia police force. Shakira was characterized in the movie and sang the theme song.
6. Brian Fallon released his debut solo album, "Painkillers" in 2016. The New Jersey rocker has recorded multiple albums with his original rock/punk group named _________?

Answer: The Gaslight Anthem

The New Brunswick, New Jersey band formed in 2006. In 2014, The Gaslight Anthem released "Get Hurt", their fifth album.
7. Ed Sheeran was sued for copyright infringement in 2016 for what hit song from his album "X"?

Answer: Photograph

Two songwriters have sued Ed for $20 million dollars claiming "Photograph" steals the melody and hook from "X-Factor" winner Matt Cardle's song "Amazing". Sheeran has publicly stated that he wrote the song out of loneliness over a long distance relationship.
8. We lost David Bowie, Glenn Frey, Prince, and Lemmy in just the first four months of 2016. What is the correct full name of Prince?

Answer: Prince Rogers Nelson

April 21, 2016 will go done as a sad day in music history. Prince passed away at his Minneapolis recording studio in the early morning. If you're a Prince and Jimi Hendrix fan, check out "Purple House", an original song by Prince that honored Jimi on the "Power Of Soul" tribute CD.
9. Which EDM group scored their first international smash hit with "Don't Let Me Down" in 2016? HINT: Doctors wouldn't approve of their name.

Answer: The Chainsmokers

EDM stands for Electronic Dance Music. DJs have become the new rock stars of our day. House Music, Trance, Dubstep, Techno, and Trap Beats are just a few of the subgenres of EDM.
10. Pink! recorded the movie theme for "Alice Through The Looking Glass" starring Johnny Depp. Complete this 2016 hit song title, "Just Like _______".

Answer: Fire

"Just Like Heaven" is from The Cure. "Just Like Paradise" is from Diamond David Lee Roth. "Just Like a Woman" is a Bob Dylan classic. The "Alice In Wonderland" sequel also starred Johnny Depp as the Mad Hatter.
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us