Quiz about Black Sabbath
Quiz about Black Sabbath

'Black Sabbath' Trivia Quiz


A quiz on Black Sabbath's songs, albums and lycrics. Let me know what you think!

A multiple-choice quiz by May02. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Black Sabbath

Author
May02
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,560
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3232
Last 3 plays: Guest 24 (5/10), Guest 174 (6/10), Guest 50 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which album contains the songs 'Computer God', 'TV Crimes' and 'Time Machine'? Hint

'Dehumanizer'
'Mob Rules'
'The Sabbath Stones'
'Forbidden'

2. On which album do the songs 'Cross of Thorns' 'Immaculate Deception' and 'Evil Eye' feature? Hint

'Mob Rules'
'Headless Cross'
'Cross Purposes'
'Tyr'

3. On which album do the songs 'Sphinx', 'Danger Zone' and 'Heart Like a Wheel' feature? Hint

'Heaven and Hell'
'Seventh Star'
'Forbidden'
'Master of Reality'

4. Which song features the lyrics 'whirlwind churning, lovers learning'? Hint

'Swinging the Chain'
'Junior's Eyes'
'A Hard Road'
'Shock Wave'

5. Which song features the lyrics 'Make a joke and I will sigh'? Hint

'Rat Salad'
'Planet Caravan'
'Paranoid'
'Iron Man'

6. Which song features the lyrics 'She told me she had the call'? Hint

'Gypsy'
'Paranoid'
'It's Alright'
'All Moving Parts'

7. Which song feaures the lyrics 'The neon lights are shining on me again'? Hint

'You won't change me'
'Gypsy'
'Back Street Kids'
'Dirty Women'

8. Which album features the songs 'Turn up the Night', 'Voodoo' and 'The sign of the Southern Cross'? Hint

'We sold our soul for Rock and Roll'
'Forbidden'
'Mob Rules'
'The Eternal Idol'

9. Which album features the songs 'Hole in the Sky', 'The Thrill of it All' and 'The Writ'? Hint

'Sabotage'
'Sabbath Bloody Sabbath'
'Reunion'
'Born Again'

10. On which album do the songs 'The Law Maker', 'Feel's good to Me' and 'Jerusalem' feature? Hint

'Tyr'
'Sabotage'
'Heaven and Hell'
'Born Again'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which album contains the songs 'Computer God', 'TV Crimes' and 'Time Machine'?

Answer: 'Dehumanizer'

These songs feature on the album 'Dehumanizer', released in 1992. The song 'Time Machine' is featured in the film 'Wayne's World'.
2. On which album do the songs 'Cross of Thorns' 'Immaculate Deception' and 'Evil Eye' feature?

Answer: 'Cross Purposes'

These songs feature on the album 'Cross Purposes', released in 1994. The song 'Evil Eye' was supposed to feature Eddie Van Halen, but he was prevented from doing so due to scheduling conflicts.
3. On which album do the songs 'Sphinx', 'Danger Zone' and 'Heart Like a Wheel' feature?

Answer: 'Seventh Star'

These songs feature on the album 'Seventh Star', released in 1986. This album was supposed to be a Tony Iommi solo album, but Black Sabbath's management put pressure on him to call it a Black Sabbath album. The official title for this album is actually 'Black Sabbath featuring Toni Iommi'.
4. Which song features the lyrics 'whirlwind churning, lovers learning'?

Answer: 'A Hard Road'

These lyrics feature in the song 'A Hard Road'. This song features on the album 'Never Say Die'. This song is the only Black Sabbath song that features Tony Iommi's voice.
5. Which song features the lyrics 'Make a joke and I will sigh'?

Answer: 'Paranoid'

These lyrics are from one of my favourite songs of all time, 'Paranoid', from the album of the same name. The original title for this album was 'War Pigs', but it was hastily changed due to the Vietnam War.
6. Which song features the lyrics 'She told me she had the call'?

Answer: 'Gypsy'

These lyrics are from the song 'Gypsy', which features on the album 'Technical Ecstacy'.
7. Which song feaures the lyrics 'The neon lights are shining on me again'?

Answer: 'Dirty Women'

These lyrics are from the song 'Dirty Women', which features on the album 'Technical Ecstacy', released in 1976.
8. Which album features the songs 'Turn up the Night', 'Voodoo' and 'The sign of the Southern Cross'?

Answer: 'Mob Rules'

These songs are from the album 'Mob Rules', released in 1981. The songs 'E5150' and 'Mob Rules' feature on the soundtrack to the movie 'Heavy Metal'.
9. Which album features the songs 'Hole in the Sky', 'The Thrill of it All' and 'The Writ'?

Answer: 'Sabotage'

These songs feature on the album 'Sabotage', released in 1975. Other songs to feature on the album include 'Meglomania' and 'Superztar'.
10. On which album do the songs 'The Law Maker', 'Feel's good to Me' and 'Jerusalem' feature?

Answer: 'Tyr'

These songs feature on the album 'Tyr', which was the bands' first album of the '90's. This album was re-released in September 1999.
Source: Author May02

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 24: 5/10
Dec 26 2022 : Guest 174: 6/10
Dec 23 2022 : Guest 50: 1/10
Dec 22 2022 : NovaRacing: 10/10
Dec 18 2022 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us