Quiz about Black Sabbath Lyrics
Quiz about Black Sabbath Lyrics

The Ultimate Black Sabbath Lyrics Quiz | Music


Fairly simple really, I give you a line from a Black Sabbath song, you tell me which song it is. All the songs are from one of the first 5 studio albums, good luck!

A multiple-choice quiz by chickenkev. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Black Sabbath

Author
chickenkev
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,481
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
3714
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 50 (6/15), Guest 107 (13/15), Guest 184 (12/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Don't you think I know what I'm doing?' Hint

'Behind the Wall of Sleep'
'Sweet Leaf'
'Snowblind'
'The Wizard'

2. 'What is this that stands before me?' Hint

'Warning'
'Iron Man'
'Black Sabbath'
'War Pigs'

3. 'Here I wait and only guess what this next life will bring' Hint

'A National Acrobat'
'Tomorrow's Dream'
'Hand of Doom'
'Paranoid'

4. 'Look into my eyes, you'll see who I am' Hint

'Who Are You?'
'N.I.B.'
'Cornucopia'
'Hand of Doom'

5. 'Silver starlight breaks down from night' Hint

'Behind the Wall of Sleep'
'Planet Caravan'
'Solitude'
'Iron Man'

6. 'Son, son you've gone too far' Hint

'Children of the Grave'
'Tomorrow's Dream'
'Rat Salad'
'Fairies Wear Boots'

7. 'They're tired of being pushed around and told just what to do' Hint

'War Pigs'
'Children of the Grave'
'Killing Yourself To Live'
'Sabbath Bloody Sabbath'

8. 'Sorrow grips my voice as I stand here all alone' Hint

'Warning'
'Changes'
'Solitude'
'Into the Void'

9. 'Child of god sitting in the sun giving piece of mind' Hint

'N.I.B.'
'Looking For Today'
'Spiral Architect'
'Hand of Doom'

10. 'All the people give a happy sigh' Hint

'Lord of This World'
'The Wizard'
'After Forever'
'Supernaut'

11. 'Let them have their little toys, matchbox cars and mortagage joys' Hint

'Cornucopia'
'St. Vitus' Dance'
'Children of the Grave'
'Looking for Today'

12. 'Leave them to their future in their grave' Hint

'Children of the Grave'
'Into the Void'
'War Pigs'
'Iron Man'

13. 'Can't find the key to fit the lock on your heart' Hint

'After Forever'
'Electric Funeral'
'Warning'
'Lord of This World'

14. 'Your mind is full of pleasure, your body's looking ill' Hint

'Hand of Doom'
'Supernaut'
'Electric Funeral'
'Paranoid'

15. 'Straight people don't know what you're about, they put you down and shut you out' Hint

'The Wizard'
'Iron Man'
'Sweet Leaf'
'Snowblind'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Don't you think I know what I'm doing?'

Answer: 'Snowblind'

'Snowblind' is on the album 'Vol 4'. System of a Down also did a cover for the Sabbath tribute album 'Nativity in Black Vol. 2'.
2. 'What is this that stands before me?'

Answer: 'Black Sabbath'

'Black Sabbath' is the first song on their eponymous debut album.
3. 'Here I wait and only guess what this next life will bring'

Answer: 'A National Acrobat'

'A National Acrobat' can be found on the album 'Sabbath Bloody Sabbath'.
4. 'Look into my eyes, you'll see who I am'

Answer: 'N.I.B.'

'N.I.B.' can be found on 'Black Sabbath'.
5. 'Silver starlight breaks down from night'

Answer: 'Planet Caravan'

'Planet Caravan' is from the album 'Paranoid'.
6. 'Son, son you've gone too far'

Answer: 'Fairies Wear Boots'

Taken from the album 'Paranoid'.
7. 'They're tired of being pushed around and told just what to do'

Answer: 'Children of the Grave'

Taken from Sabbath's third album 'Master of Reality'.
8. 'Sorrow grips my voice as I stand here all alone'

Answer: 'Warning'

'Warning' is a cover of a song by Ansley Dunbar's Retaliation, the Sabbath version can be found on 'Black Sabbath'.
9. 'Child of god sitting in the sun giving piece of mind'

Answer: 'Spiral Architect'

Found on 'Sabbath Bloody Sabbath'.
10. 'All the people give a happy sigh'

Answer: 'The Wizard'

From the album 'Black Sabbath'.
11. 'Let them have their little toys, matchbox cars and mortagage joys'

Answer: 'Cornucopia'

Taken from 'Vol. 4'.
12. 'Leave them to their future in their grave'

Answer: 'Into the Void'

'Into the Void' is the closing track on 'Master of Reality'.
13. 'Can't find the key to fit the lock on your heart'

Answer: 'Lord of This World'

Taken from 'Master of Reality'.
14. 'Your mind is full of pleasure, your body's looking ill'

Answer: 'Hand of Doom'

Taken from the album 'Paranoid'.
15. 'Straight people don't know what you're about, they put you down and shut you out'

Answer: 'Sweet Leaf'

The opener from 'Master of Reality'.
Source: Author chickenkev

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 50: 6/15
Feb 01 2023 : Guest 107: 13/15
Jan 24 2023 : Guest 184: 12/15
Jan 23 2023 : Guest 209: 11/15
Jan 19 2023 : Guest 173: 10/15
Jan 17 2023 : Guest 24: 15/15
Jan 03 2023 : Guest 88: 15/15
Dec 26 2022 : Guest 71: 14/15
Dec 21 2022 : Guest 174: 6/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us