Quiz about Bon Jovi Basics
Quiz about Bon Jovi Basics

Bon Jovi Basics Trivia Quiz


Just a general knowledge Bon Jovi test.

A multiple-choice quiz by dokkenets. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Bon Jovi

Author
dokkenets
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104,728
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3535
Last 3 plays: Guest 173 (2/10), Guest 12 (6/10), Guest 74 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the original bass player for the band? Hint

Hugh McDonald
Dave Sabo
Jeff Pilson
Alec John Such

2. Who helped Jon and Richie write "One Wild Night"? Hint

Desmond Child
Tico Torres
Joe Perry
David Bryan

3. Bon Jovi named their second album "7800 Fahrenheit" because? Hint

They drew that name from a hat
It is the melting point of most rocks
Their label wanted the title
Richie's father was a firefighter

4. "Runaway" was recorded before the band Bon Jovi had formed.

True
False

5. What is the only Bon Jovi song the band refuses to play live? Hint

Hey God
Love Lies
She Don't Know Me
The Price Of Love

6. Who was the guest guitarist on Richie Sambora's first solo album? Hint

Stevie Ray Vaughan
B.B. King
Aldo Nova
Eric Clapton

7. This song was Bon Jovi's first number 1 hit in the U.S. Hint

You Give Love A Bad Name
Livin' On A Prayer
Runaway
Wanted Dead Or Alive

8. "Always" was written for the movie _______ ? Hint

Moonlight and Valentino
Romeo is Bleeding
Young Guns II
The Leading Man

9. According to the band, what made "Bounce" a heavy album? Hint

Jon got tired of being compared to Poison
Jon had been listening to Creed
Richie bought a new guitar
They wanted to broaden their sound

10. According to Jon, Dave "the snake" Sabo of Skid Row was in Bon Jovi at one point.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the original bass player for the band?

Answer: Alec John Such

Although Hugh McDonald played on the song "Runaway" in 1983 Alec was the first and only official bass player of the band.
2. Who helped Jon and Richie write "One Wild Night"?

Answer: Desmond Child

Desmond Child has helped write songs with Jon and Richie since 1986 on "Slippery When Wet".
3. Bon Jovi named their second album "7800 Fahrenheit" because?

Answer: It is the melting point of most rocks

They thought the idea of the melting point for rocks was cool since they are a rock band.
4. "Runaway" was recorded before the band Bon Jovi had formed.

Answer: True

It was being played on local radio without a band, manager or label.
5. What is the only Bon Jovi song the band refuses to play live?

Answer: She Don't Know Me

This is the only song on a Bon Jovi album not written by any member of the band.
6. Who was the guest guitarist on Richie Sambora's first solo album?

Answer: Eric Clapton

Richie's favorite guitarist and one of his first guitar heros was Eric Clapton.
7. This song was Bon Jovi's first number 1 hit in the U.S.

Answer: You Give Love A Bad Name

The band wrote this song for the band Loverboy to record.
8. "Always" was written for the movie _______ ?

Answer: Romeo is Bleeding

Jon wrote the song for someone else to record for the soundtrack but at the last minute decided to keep it.
9. According to the band, what made "Bounce" a heavy album?

Answer: Richie bought a new guitar

Richie bought a 1958 Gibson Flying V and used it on most of the album.
10. According to Jon, Dave "the snake" Sabo of Skid Row was in Bon Jovi at one point.

Answer: False

Dave "Snake" Sabo never was a member of Bon Jovi. "He understood that, and I understood that." said Jon in a 1991 interveiw in Montreal, Canada while producing the "Aldo Nova" album.
Richie Sambora "replaced" him.
Source: Author dokkenets

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 173: 2/10
Jan 25 2023 : Guest 12: 6/10
Jan 22 2023 : Guest 74: 4/10
Jan 20 2023 : Guest 102: 5/10
Jan 14 2023 : Guest 71: 4/10
Dec 27 2022 : DeepHistory: 9/10
Dec 16 2022 : Guest 180: 6/10
Dec 05 2022 : Guest 82: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Bon Jovi Buffs Average
2. Bon Jovi songs Average
3. Jon Bon Jovi Tough
4. For Bon Jovi lovers! Average
5. Bon Jovi Wordplay Tough
6. Bon Jovi - It's My Quiz! Tough
7. For Bon Jovi Fans Tough
8. Bon Jovi Tough
9. Have a Nice Day At The Crossroad Average
10. Bon Jovi for Backstagers! Tough
11. All About Bon Jovi Tough
12. Bon Jovi Mania! Tough

2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us