Quiz about Elton Johns Greatest Hits
Quiz about Elton Johns Greatest Hits

Elton John's Greatest Hits Trivia Quiz


Whether or not you're an avid Elton fan, you know his greatest hits. This is a quiz to test your knowledge of his greatest hits album. Good luck - some may be tricky!

A multiple-choice quiz by james_israel. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Elton John

Author
james_israel
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
211,014
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2497
Last 3 plays: Guest 51 (5/10), TERRYROYHURST (6/10), HeidiErdahl (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Your Song"
"Your Song" was used in the blockbuster film, "Moulin Rouge." Which famous actor sang the song in this movie?
Hint

Colin Farrell
Ewan McGregor
Matt Damon
Ben Affleck

2. "Daniel"
The song "Daniel" involves which of the following wars?
Hint

Desert Storm
Korean Conflict
Vietnam
World War II

3. "Honky Cat"
On which of Elton's albums is "Honky Cat" found?
Hint

Elton John
Goodbye Yellow Brick Road
Honky Château
Rock of the Westies

4. "Goodbye Yellow Brick Road"
Elton performed this song on his "One Night Only" live album with which famous singer?
Hint

Rod Stewart
George Michael
Bryan Adams
Billy Joel

5. "Saturday Night's Alright (for Fighting)"
True or false. Bernie Taupin did NOT write the lyrics to "Saturday Night's Alright (for Fighting)."

True
False

6. "Rocket Man"
On what Elton album did "Rocket Man" appear?
Hint

Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player
Honky Château
Tumbleweed Connection
Madman Across the Water

7. "Bennie and the Jets"
Many people have trouble understanding the lyrics in "Bennie and the Jets." Fill in the rest of the following lyric:
"She's got electric boots, a __________ suit"

Answer: (Think of a fabric.)
8. "Don't Let the Sun Go Down on Me"
On Elton's album, "Love Songs," with which artist did he sing a duet of "Don't Let the Sun Go Down on Me"?
Hint

Billy Joel
George Michael
Bryan Adams
Rod Stewart

9. "Border Song"
True or false. Elton wrote one verse of "Border Song."

True
False

10. "Crocodile Rock"
On which album did "Crocodile Rock" appear?
Hint

Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player
Goodbye Yellow Brick Road
Empty Sky
Rock of the Westies


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Your Song" "Your Song" was used in the blockbuster film, "Moulin Rouge." Which famous actor sang the song in this movie?

Answer: Ewan McGregor

Ewan McGregor is also famous for his roles in "Star Wars."
2. "Daniel" The song "Daniel" involves which of the following wars?

Answer: Vietnam

Daniel seems to be one of Elton's most famous, yet least understood songs.
3. "Honky Cat" On which of Elton's albums is "Honky Cat" found?

Answer: Honky Château

Elton once performed "Honky Cat" at an ampitheater in Turkey. This concert is part of his DVD release, "Dream Ticket."
4. "Goodbye Yellow Brick Road" Elton performed this song on his "One Night Only" live album with which famous singer?

Answer: Billy Joel

Elton and Billy have also toured together in their famous 'Face to Face' concert.
5. "Saturday Night's Alright (for Fighting)" True or false. Bernie Taupin did NOT write the lyrics to "Saturday Night's Alright (for Fighting)."

Answer: False

Bernie has written about 90% of Elton's lyrics.
6. "Rocket Man" On what Elton album did "Rocket Man" appear?

Answer: Honky Château

"Rocket Man" was released in 1972.
7. "Bennie and the Jets" Many people have trouble understanding the lyrics in "Bennie and the Jets." Fill in the rest of the following lyric: "She's got electric boots, a __________ suit"

Answer: mohair

"Bennie and the Jets" topped the R&B charts.
8. "Don't Let the Sun Go Down on Me" On Elton's album, "Love Songs," with which artist did he sing a duet of "Don't Let the Sun Go Down on Me"?

Answer: George Michael

This was recorded in a benefit concert.
9. "Border Song" True or false. Elton wrote one verse of "Border Song."

Answer: True

Elton wrote the last verse. Bernie wrote the others.
10. "Crocodile Rock" On which album did "Crocodile Rock" appear?

Answer: Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player

"Crocodile Rock" was released in 1972.
Source: Author james_israel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 51: 5/10
Jan 20 2023 : TERRYROYHURST: 6/10
Jan 17 2023 : HeidiErdahl: 5/10
Jan 13 2023 : Guest 69: 6/10
Jan 12 2023 : Guest 24: 5/10
Jan 09 2023 : Guest 45: 6/10
Jan 07 2023 : Guest 71: 3/10
Jan 03 2023 : Guest 142: 2/10
Dec 25 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us