Quiz about Elton Johns Goodbye Yellow Brick Road
Quiz about Elton Johns Goodbye Yellow Brick Road

Elton John's "Goodbye Yellow Brick Road" Quiz


This quiz will test your knowledge of one of Elton's best and undoubtedly his most famous album, "Goodbye Yellow Brick Road." Good Luck!

A multiple-choice quiz by james_israel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Elton John

Author
james_israel
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,676
Updated
Jun 09 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3283
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (8/10), Guest 213 (8/10), akira44 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following songs on the "Goodbye Yellow Brick Road" album reached number one on the R&B charts? Hint

All the Girls Love Alice
Bennie and the Jets
Social Disease
Your Sister Can't Twist (But She Can Rock 'n' Roll

2. What is the missing lyric. "Back to the howling old owl in the woods/ Hunting the horny back _________." Hint

road
toad
abode
code

3. Which song on the album is entirely instrumental? Hint

Love Lies Bleeding
Sweet Painted Lady
I've Seen that Movie Too
Funeral for a Friend

4. The song "Jamaica Jerk Off" was actually recorded in Jamaica.

True
False

5. Which of the following songs does not draw heavily on imagery of pop culture icons? Hint

Roy Rogers
This Song Has No Title
Candle in the Wind
Goodbye Yellow Brick Road

6. Here's a tricky one! Who is responsible for the string arrangements in "The Ballad of Danny Baily (1909-34)"? Hint

Del Newman
Dee Murray
Bernie Taupin
Davey Johnstone

7. Which famed lyricist penned all the lyrics to the "Goodbye Yellow Brick Road" album? Hint

Elton John
Tim Rice
Bernie Taupin
Gary Osbourne

8. What is the missing the lyric? "Harmony and me / We're pretty good ___________. Hint

cups of tea
friends
company
compadres

9. Which song is about prostitutes? Hint

Social Disease
Jamaica Jerk Off
Sweet Painted Lady
Dirty Little Girl

10. Which of the following is not on the "Goodbye Yellow Brick Road" album? Hint

Teacher I Need You
This Song Has No Title
All the Girls Love Alice
Grey Seal


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following songs on the "Goodbye Yellow Brick Road" album reached number one on the R&B charts?

Answer: Bennie and the Jets

This is the first (and to the best of my knowledge the only) of Elton's songs to reach number one on the R&B charts.
2. What is the missing lyric. "Back to the howling old owl in the woods/ Hunting the horny back _________."

Answer: toad

The lyrics in this refrain are somewhat difficult to understand. For quite a while, this part particularly troubled me. How did you do?
3. Which song on the album is entirely instrumental?

Answer: Funeral for a Friend

This song is frequently the opening number in Elton's concerts.
4. The song "Jamaica Jerk Off" was actually recorded in Jamaica.

Answer: False

Elton and the band did attempt to record some tracks in Jamaica, however, their trip to Jamaica did not go well and the never recorded.
5. Which of the following songs does not draw heavily on imagery of pop culture icons?

Answer: This Song Has No Title

This one's a little tricky. "Roy Rogers" is about (obviously) Roy Rogers. "Candle in the Wind" is a tribute to Norma Jean (Marilyn Monroe). The tricky one is "Goodbye Yellow Brick Road." This song, though not a tribute, leads the listener to thoughts of Judy Garland or "The Wizard of Oz".
6. Here's a tricky one! Who is responsible for the string arrangements in "The Ballad of Danny Baily (1909-34)"?

Answer: Del Newman

His work is also evident in many other songs on the album.
7. Which famed lyricist penned all the lyrics to the "Goodbye Yellow Brick Road" album?

Answer: Bernie Taupin

Taupin is responsible for the majority of Elton's lyrics.
8. What is the missing the lyric? "Harmony and me / We're pretty good ___________.

Answer: company

"Harmony" was nearly released as a single from the album and was a B-side twice.
9. Which song is about prostitutes?

Answer: Sweet Painted Lady

This song is a rather cheerful ballad of a house of ill repute that sailors frequent.
10. Which of the following is not on the "Goodbye Yellow Brick Road" album?

Answer: Teacher I Need You

"Teacher I Need You" is on "Don't Shoot Me, I'm Only the Piano Player" album.
Source: Author james_israel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 76: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 213: 8/10
Jan 19 2023 : akira44: 8/10
Jan 12 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 09 2023 : Guest 45: 6/10
Jan 09 2023 : Guest 86: 7/10
Jan 08 2023 : Guest 24: 9/10
Jan 07 2023 : Guest 71: 0/10
Jan 06 2023 : Guest 86: 8/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us