FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Measure Of A Man
Quiz about The Measure Of A Man

"The Measure Of A Man" Trivia Quiz


This quiz is on Elton John's beautiful song, "The Measure of a Man." All you have to do is fill in the missing word or words. Good luck!

A multiple-choice quiz by DakotaNorth. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Elton John

Author
DakotaNorth
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
100,078
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
373
- -
Question 1 of 20
1. "These _______________ are all you own"?

Answer: (Two Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 2 of 20
2. "This ________________ has turned to stone"?
Hint


Question 3 of 20
3. "Go hang your _____ on the wall"?

Answer: (One Word. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 4 of 20
4. "There comes a time when _________"?
Hint


Question 5 of 20
5. "And all that's left is ________ in the sand"?
Hint


Question 6 of 20
6. "You're out of time, you're out of place. _______________. That's the measure of a man"?



Answer: (Four Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 7 of 20
7. "This ____ that fits you like a glove"?
Hint


Question 8 of 20
8. "These __________________ you learned to love"?

Answer: (Two Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 9 of 20
9. "So welcome back my _______________"?
Hint


Question 10 of 20
10. "You've been _________________ again"?

Answer: (Four Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 11 of 20
11. "God alone knows how you ___________________"?
Hint


Question 12 of 20
12. "Back on the beat, back to the start. _____________. That's the measure of a man"?

Answer: (Four Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 13 of 20
13. "It's the fire in the eyes, the ____________. It's the things you understand. Permanent ties from which you once ran. That's the measure of a man"? Hint


Question 14 of 20
14. "You've _________________, now you're home"?
Hint


Question 15 of 20
15. "Without the gold, ________________"?

Answer: (Three Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 16 of 20
16. "And this is where __________________"? Hint


Question 17 of 20
17. "You had to lose ______________"?

Answer: (Four Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 18 of 20
18. "And rise above ___________ while you can"?

Answer: (Two Words. Spelling is important. There are NO variations.)
Question 19 of 20
19. "Now you can love, now you can ____"?
Hint


Question 20 of 20
20. "Now _________. That's the measure of a man"?



Answer: (Three Words. Spelling is important. There are NO variations.)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "These _______________ are all you own"?

Answer: battered hands

Elton John was born Reginald Kenneth Dwight on March 25, 1947. In 1962, Elton, then known as Reg Dwight, performed in a band called The Corvettes. The band earned money by performing at children's parties and county fairs. The members of the band departed a few months after its inception, but Reg Dwight was on his way to superstardom.
2. "This ________________ has turned to stone"?

Answer: broken heart

From July 1965 to December 1967, Elton, as Reg Dwight, created such songs as "If You Could See Me Now", "A Little Love Goes A Long Long Way", and "Witch's House", among others.
3. "Go hang your _____ on the wall"?

Answer: glory

In December 1967, a song entitled "I Want To See You Smile" was written by Elton John and Caleb Quaye. This was the first time that Elton used the name. However, it wasn't until March 1, 1968, that the world heard the name of Elton John, when a 45 was released with the songs "I've Been Loving You" and "Here's To The Next Time."
4. "There comes a time when _________"?

Answer: castles fall

During 1968, Elton recorded demos for Dick James Music, and performed his last Bluesology concert, which he had been performing for the better part of two years. Also, in 1968, the songs "An Olympic Record", "Thank You For Your Loving", and "Here's To The Next Time" were recorded and released.
5. "And all that's left is ________ in the sand"?

Answer: shifting

In the beginning of January 1969, Elton auditioned for the band King Crimson, and was turned down as lead singer. However, his song "Lady Samantha" was released the same year and did not chart, but the song "Way Of Life" charted at number 6, and remained there for 14 weeks. On June 3, 1969, his first album, "Empty Sky", was released. It included such songs as "Western Ford Gateway", "Skyline Pigeon", and "Lady What's Tomorrow."
6. "You're out of time, you're out of place. _______________. That's the measure of a man"?

Answer: Look at your face

Elton's self-titled second album, "Elton John", was released on April 10, 1970. The album included such songs as "I Need You To Turn To", "No Shoe Strings On Louise", "Your Song", and "The King Must Die." Elton knew, in order for his album to succeed, that he would have to go on tour.

He formed a band with Dee Murray, who played bass, and Nigel Olsson, who played the drums. In August 1970, the three-member band came to the United States for its American debut. On August 25, 1970, they performed a concert at The Troubadour in West Hollywood, California, and were introduced by Neil Diamond. Music critics from all across the United States gave Elton and his band glowing remarks.
7. "This ____ that fits you like a glove"?

Answer: coat

In February 1971, the album "Elton John" won the RIAA Gold Disc award in the United States. Also, in the same month, an album, released only in America, was released. The album was titled "It Ain't Easy", and included such songs as "Flying", "Let's Burn Down The Cornfield", and "Rock Me When He's Gone." Elton produced all the music for this album. In March 1971, the album "Friends" was released in the United States, and included such songs as "Friends", "Michelle's Song", "I Meant To Do My Work Today (A Day In The Country)", and "Four Moods."
8. "These __________________ you learned to love"?

Answer: dirty streets

Although he had been going by the name of Elton John since 1967, it wasn't until January 1972 that he legally changed his name. In February 1972, the album "Everything Stops For Tea" was released in the United States, and included such songs as "Jubilee Cloud", "Seventh Son", and "Iko Iko."
9. "So welcome back my _______________"?

Answer: long lost friend

On February 24, 1975, the single "Philadelphia Freedom" was released in the United States, and became the number one song on the charts, lasting for two weeks. On May 19, 1975, the album "Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy" was released in the United States, and included such songs as "Tower Of Babel", "We All Fall In Love Sometimes", "Tell Me When The Whistle Blows", and "Someone Saved My Life Tonight." By this time, Elton was appearing in such magazines as "16 Magazine", "Tiger Beat", "Rock Scene", and "People".

It was apparent that Elton was a teen idol, as well as a great artist.
10. "You've been _________________ again"?

Answer: to hell and back

In June 1977, the album "Kiki Dee" was released in the United States, and included such songs as "Chicago", "First Thing In The Morning, Last Thing At Night", "Keep Right On", and "Standing Room Only." Elton co-produced this album. From June 1977 to October 1977, Elton was performing concerts in the United States and England. On November 6, 1977, Elton was inducted into the Madison Square Garden Hall Of Fame.

He was the first non-sports figure inducted.
11. "God alone knows how you ___________________"?

Answer: crossed that span

In January 1978, the album "Candle In The Wind" was released in England, and included such songs as "Candle In The Wind", "Better Off Dead", "Rocket Man", "Burn Down The Mission", and "Midnight Creeper." In May 1978, Elton was featured in "US Magazine" in an article titled "Meet The All-New Really-Real Elton John." On October 14, 1978, he performed a solo concert at the MCA Convention Center to promote his album "A Single Guy."
12. "Back on the beat, back to the start. _____________. That's the measure of a man"?

Answer: Trust in your heart

On January 10, 1979, Elton performed for the United States television special "A Gift Of Song-The Music For UNICEF Concert." In September 1979, the single "Strangers" hit the charts in America at number 31, and remained there for ten weeks. In October 1979, the album "Victim Of Love" was released in the United States, and included such songs as "Born Bad", "Street Boogie", and "Thunder In The Night."
13. "It's the fire in the eyes, the ____________. It's the things you understand. Permanent ties from which you once ran. That's the measure of a man"?

Answer: lines on the hand

On May 22, 1981, the album "The Fox" was released in the United States, and included such songs as "Heels Of The Wind", "Carla", "Heart In The Right Place", "Elton's Song", and "The Fox." In July 1981, the single "Tortured" hit the American music charts at number 34, and remained there for 13 weeks.
14. "You've _________________, now you're home"?

Answer: come full circle

In March 1982, the song "Empty Garden (Hey Hey Johnny)" was released in the United States. The song went to number 13 on the charts, and remained there for 17 weeks. In May 1982, "Empty Garden (Hey Hey Johnny)" hit the UK charts at number 51, and remained there for four weeks. From June 12, 1982 to August 7, 1982, Elton toured the United States extensively.
15. "Without the gold, ________________"?

Answer: without the chrome

In May 1983, the album "Too Low For Zero" was released in America, and included such songs as "I'm Still Standing", "One More Arrow", and "I Guess That's Why They Call It The Blues." In October 1983, the song "I Guess That's Why They Call It The Blues" hit the charts at number 4, and remained there for 23 weeks.
16. "And this is where __________________"?

Answer: you've always been

In June 1984, the album "Breaking Hearts" was released in the United States, and included such songs as "Sad Songs (Say So Much)", "Who Wears These Shoes?", "Passengers", and "Breaking Hearts (Ain't What It Used To Be)." On August 17, 1984, Elton's "Breaking Hearts" tour began in America, and the tour ended on November 4, 1984.
17. "You had to lose ______________"?

Answer: so you could win

In September 1987, the song "Candle In The Wind" was released in the United States. The song hit the charts at number six, and remained there for 21 weeks. "Elton John Live In Australia" was recorded on December 14, 1986, and was released as a Showtime Pay Per View in the middle of 1987.
18. "And rise above ___________ while you can"?

Answer: your troubles

In 1990, the song "The Measure Of A Man" was recorded for the movie "Rocky V." The song was written exclusively for the movie.
19. "Now you can love, now you can ____"?

Answer: lose

On January 19, 1994, Elton was inducted into the Rock And Roll Hall Of Fame, with the ceremony taking place in New York City, New York. For the ceremony, he performed "Candle In The Wind", "Daniel", and "I'm Still Standing." In 1994, the hit movie "The Lion King" was released, with Elton performing the music for the songs.

When "The Lion King" soundtrack was released, it featured songs performed by Elton, such as "Circle Of Life" and "Can You Feel The Love Tonight." However, he did not perform the songs for the movie.
20. "Now _________. That's the measure of a man"?

Answer: you can choose

On September 6, 1997, Elton gave a heartwrenching eulogy to Diana, Princess of Wales, in the form of the song "Candle In The Wind", which he rewrote in honor of his friend. All information can be found at www.eltonjohn.com, www.vex.net/~paulmac/elton/ej1995.html, and http://guard.dhs.org/~cos/music/EltonJohn/songs/measure.of.a.man.html.
Source: Author DakotaNorth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us