Quiz about Grateful Dead Lyrics 1
Quiz about Grateful Dead Lyrics 1

Grateful Dead Lyrics 1 Trivia Quiz


These are some of the more commonly heard songs. Enjoy!

A multiple-choice quiz by dicentra. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Grateful Dead

Author
dicentra
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
63,659
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3664
Last 3 plays: Guest 166 (10/10), Guest 73 (10/10), Guest 68 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Lets start with an easy one. What drug is mentioned in 'Casey Jones'? Hint

marijuana
speed
heroine
cocaine

2. Who (or what) is asked 'don't murder me, I beg of you don't murder me'? Hint

Dire Wolf
China Cat Sunflower
Cosmic Charlie
Casey Jones

3. Finish the lyric: 'A friend of _____
_____ is a friend of mine If I get home before daylight, I just might get some sleep tonight'
Hint

Dark Star
El Paso
The Devil
Black Peter

4. Ok, here is another one: 'I may be going to hell in a bucket, babe But at least I'm ____
_____
_____'
Hint

riding the train
drowning in sand
needing a miracle
enjoying the ride

5. What cat is mentioned in the song 'Sampson and Delilah'? Hint

cheetah
panther
lion
cougar

6. (There is kind of a hint in the answer to the previous question) Who did Stagger Lee shoot? Hint

Stella Blue
Billy DeLions
Uncle John
Row Jimmy

7. Finish the lyrics: 'You know you bound to wind up dead, if you don't head back to _____
_____.'
Hint

Sugaree said
Cozy bed
Stella red
Tennessee Jed

8. 'And the whistle is screaming, _____.' Hint

Terrapin
Sugaree
Help
Miracle

9. Okay, lets get political...What song are these lyrics from? 'Picture a bright blue ball just spinning, spinning free, Dizzy with eternity.' Hint

Dark Star
US Blues
Cosmic Charlie
Throwing Stones

10. How old was the girl in 'Mexicali Blues' Hint

15
25
42
14


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lets start with an easy one. What drug is mentioned in 'Casey Jones'?

Answer: cocaine

Everyone knows this one! 'Driving that train, high on cocaine, Casey Jones you better watch your speed.'
2. Who (or what) is asked 'don't murder me, I beg of you don't murder me'?

Answer: Dire Wolf

3. Finish the lyric: 'A friend of _____ _____ is a friend of mine If I get home before daylight, I just might get some sleep tonight'

Answer: The Devil

4. Ok, here is another one: 'I may be going to hell in a bucket, babe But at least I'm ____ _____ _____'

Answer: enjoying the ride

Interesting lyrics considering how certain unnamed band members lived their lives. :o)
5. What cat is mentioned in the song 'Sampson and Delilah'?

Answer: lion

'Now Samson and the lion, they got in a tack, Samson he crawled up on the lion's back.'
6. (There is kind of a hint in the answer to the previous question) Who did Stagger Lee shoot?

Answer: Billy DeLions

Stagger Lee shot Billy DeLions beause he threw the lucky dice that won Stagger Lee's Stetson hat.
7. Finish the lyrics: 'You know you bound to wind up dead, if you don't head back to _____ _____.'

Answer: Tennessee Jed

'Tennessee, Tennessee, there ain't no place I'd rather be, Baby won't you carry me back to Tennessee.'
8. 'And the whistle is screaming, _____.'

Answer: Terrapin

'In the shadow of the moon, Terrapin Station. And I know we'll get there soon, Terrapin Station. I can't figure out, Terrapin, if it's the end or beginning, Terrapin, But the train's put it's brakes on, Terrapin, And the whistle is screaming, TERRAPIN.' What a great jam song!
9. Okay, lets get political...What song are these lyrics from? 'Picture a bright blue ball just spinning, spinning free, Dizzy with eternity.'

Answer: Throwing Stones

I love the lyrics in this one! 'And the politicians throwing stones Singing ashes, ashes all fall down.' And no, this is not a reference to recent events.
10. How old was the girl in 'Mexicali Blues'

Answer: 14

'So instead I've got a bottle and a girl who's just fourteen, And a damn good case of the Mexicali Blues.' Tisk Tisk!
Source: Author dicentra

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 166: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 73: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 68: 10/10
Jan 13 2023 : Guest 24: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 69: 9/10
Jan 07 2023 : TheBigCool2013: 9/10
Dec 29 2022 : Guest 174: 10/10
Dec 27 2022 : Guest 166: 10/10
Dec 20 2022 : Imalae: 9/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us