Quiz about Iron Maiden Lyrics
Quiz about Iron Maiden Lyrics

10 Questions about Iron Maiden Lyrics | Music


Some lyrics questions about the totally English heavy metal Rock 'n' Roll band.

A multiple-choice quiz by rockerdude95. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. Iron Maiden

Author
rockerdude95
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
301,554
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
332
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Complete the lyrics from "Gates of Tomorrow":
"You want forgiveness and you want it cheap
I don't give redemption rewards for the meek
Suffering evil when you pay the price of fame
There isn't a god to save you if you don't save yourself".
Hint

"You want forgiveness and you want it cheap"
"You can't blame a madman if you go insane"
"Give me the strength so I carry on"
"Deceiving your eyes and delaying your goal"

2. Complete the lyrics from "Out of the Silent Plant":
"The killing fields, the grinding wheels crushed by equilibrium
Separate lives no more disguise, no more second chances".
Hint

"I accuse you before you know the crime it's all too late"
"Haggard wisdom spitting out the bitter taste of hate"
"Nations cry underneath decaying skies above"
"You are guilty, the punishment is death for all who live"

3. Complete the lyrics from "Rime of the Ancient Mariner":
"Driven south to the land of the snow and ice
To a place where nobody's been
Through the snow fog flies on the albatross".
Hint

"Hailed in God's name, hoping good luck it brings"
"Stay here and listen to the nightmares of the sea"
"Caught by his spell and the mariner tells his tale"
"And make themselves a part of the crime"

4. Complete the lyrics from "Murders In The Rue Morgue":
"There's some people coming down the street
at last there's someone heard my call
I can't understand why they're pointing at me
I never done nothing at all".
Hint

"But I must have got some blood on my hands"
"But I know that it's on my mind"
"but all I found was the butchered remains"
"Should I return to the scene of the crime"

5. Complete the lyrics from "Charlotte The Harlot":
"Taking so many men to your room,
Don't you feel no remorse?
You charge them a fiver".
Hint

"Don't you hear all the laughter"
"Sticking with every man that you find"
"It's only for starters"
"Don't you know what they're after"

6. Complete the lyrics from "Can I Play With Madness":
"I screamed aloud to the old man
I said don't lie don't say you don't know
I say you'll pay for your mischief".
Hint

"Spit back in their face"
"To know I can be me"
"In this world or the next"
"I'll tell you the truth"

7. Complete the lyrics from "Fear Of The Dark":
"When the light begins to change
I sometimes feel a little strange".
Hint

"A little anxious when it's dark"
"At the corner of the room"
"At night or strolling through the park"
"When I'm walking a dark road"

8. Complete the lyrics from "When Two Worlds Collide":
"Now it's happened, take no other view
Collision course, you must believe it's true".
Hint

"Now there's nothing left that we can do"
"Now the fear starts to grow"
"Can it be growing all the time"
"Now I can't believe it's true"

9. Complete the lyrics from "The Number Of The Beast":
"The night was black was no use holding back
Cos I just had to see was someone watching me".
Hint

"In the mist dark figures move and twist"
"Hell and fire was spawned to be released"
"Was all this for real or some kind of hell"
"This can't go on I must inform the law"

10. Complete the lyrics from "The Trooper":
"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack".
Hint

"The bugle sounds and the charge begins"
"You'd better stand there's no turning back"
"The horse he sweats with fear we break to run"
"A burst of rounds take my horse below"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the lyrics from "Gates of Tomorrow": "You want forgiveness and you want it cheap I don't give redemption rewards for the meek Suffering evil when you pay the price of fame There isn't a god to save you if you don't save yourself".

Answer: "You can't blame a madman if you go insane"

This song is from "Dance of Death" which is Iron Maiden's 13th studio album. It was released on September 8th, 2003.
2. Complete the lyrics from "Out of the Silent Plant": "The killing fields, the grinding wheels crushed by equilibrium Separate lives no more disguise, no more second chances".

Answer: "Haggard wisdom spitting out the bitter taste of hate"

This song is on "Brave New World" which was released in the year 2000. The cover art was by Mark Wilkinson.
3. Complete the lyrics from "Rime of the Ancient Mariner": "Driven south to the land of the snow and ice To a place where nobody's been Through the snow fog flies on the albatross".

Answer: "Hailed in God's name, hoping good luck it brings"

This song is on "Power Slave" and it is Iron Maiden's fifth studio album. It was released on September 3rd 1984.
4. Complete the lyrics from "Murders In The Rue Morgue": "There's some people coming down the street at last there's someone heard my call I can't understand why they're pointing at me I never done nothing at all".

Answer: "But I must have got some blood on my hands"

This song is from "Killers" which was their second album, released on February 9th 1981.
5. Complete the lyrics from "Charlotte The Harlot": "Taking so many men to your room, Don't you feel no remorse? You charge them a fiver".

Answer: "It's only for starters"

This song is found on their first album called "Iron Maiden" which was released on April 14th 1980.
6. Complete the lyrics from "Can I Play With Madness": "I screamed aloud to the old man I said don't lie don't say you don't know I say you'll pay for your mischief".

Answer: "In this world or the next"

This song is quite famous and is the 16th single Iron Maiden produced; it is also on "Seventh Son Of A Seventh Son" which was released in 1988 as the band's seventh studio album.
7. Complete the lyrics from "Fear Of The Dark": "When the light begins to change I sometimes feel a little strange".

Answer: "A little anxious when it's dark"

This song can be found on "Fear Of The Dark" which was released on May 12th, 1992. This was Iron Maiden's last studio album to feature Bruce Dickinson until "Brave New World" which was released in the year 2000.
8. Complete the lyrics from "When Two Worlds Collide": "Now it's happened, take no other view Collision course, you must believe it's true".

Answer: "Now there's nothing left that we can do"

This song is on "Virtual XI" which is the eleventh studio album that Iron Maiden produced. The album was released on March 23rd, 1998.
9. Complete the lyrics from "The Number Of The Beast": "The night was black was no use holding back Cos I just had to see was someone watching me".

Answer: "In the mist dark figures move and twist"

"The Number Of The Beast" is both the third album and the seventh single.
10. Complete the lyrics from "The Trooper": "You'll take my life but I'll take yours too You'll fire your musket but I'll run you through So when you're waiting for the next attack".

Answer: "You'd better stand there's no turning back"

This song is on "Peace Of Mind" which is the fourth studio album released by Iron Maiden.
Source: Author rockerdude95

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 03 2023 : i_rdrz: 9/10
Dec 24 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us