FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lucy in Disguise with Diamonds
Quiz about Lucy in Disguise with Diamonds

Lucy in Disguise with Diamonds Quiz


How embarrassing! I've just sung the wrong lyrics in a loud voice in front of all my friends. they're laughing at me. What was I really meant to sing?

A multiple-choice quiz by MikeMaster99. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Misheard Lyrics

Author
MikeMaster99
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
345,050
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3487
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Singing 'Lucy in disguise with diamonds' in public was mortifying as the words were not quite right! What was this line from The Beatles meant to be? Hint


Question 2 of 10
2. Quite understandably I got the following lyrics wrong. Rather than laughing, my friends sympathized as Australian Crawl songs are SO hard to understand! I sang "Let me tell you about my mountain home" (correct), then "With all the ladies on the phone". That was wrong, but what was that second line supposed to be? Hint


Question 3 of 10
3. Led Zeppelin's "Stairway to Heaven" is a classic, but much to my chagrin I sang "there's a meaning I bet" (incorrect), followed by "when I look to the west". What was that first phrase meant to be? Hint


Question 4 of 10
4. 'Great, "Purple Haze" by Jimi Hendrix' I thought. 'I know that.' I started singing and stopped when I saw the strange expressions on my friends' faces after belting out "excuse me while I kiss this guy". What should I have sung? Hint


Question 5 of 10
5. At primary (elementary) school in Australia, we used to sing "God save our biscuit tin, don't let the ants get in", which in hindsight was quite disrespectful! At that time, 'God Save the Queen' was the Australian National Anthem and the correct first line was "God save our gracious Queen". What was the correct second line? Hint


Question 6 of 10
6. At a 70's retro party, a Slade album was placed on the turntable. "C'mon feel the noise" deafened us from the large speakers. Unfortunately I messed up the second line by screaming out "girls grab your toys". What line did Noddy Holder actually sing? Hint


Question 7 of 10
7. Perhaps the most famous 'mondegreen' (mistaken song words) comes from Manfred Mann's 1976 version of 'Blinded by the Light'. I sang "revved up like a deuce, another runner in the night". Was I correct?


Question 8 of 10
8. I walked late into a party and the music was in full swing. I heard the distinctive sounds of John Fogerty and Creedence Clearwater Revival. Listening to words about hurricanes and nasty weather and, perhaps foreshadowing a future need, I sang out "there's a bathroom on the right". Obviously wrong but what should this line be? Hint


Question 9 of 10
9. The night has been long and I'm feeling 'Comfortably Numb' as the unmistakable sounds of Pink Floyd reach my ears. Without thinking, I start singing "There is no brain you are receiving". Hysterical laughter greets this obviously incorrect effort. What should I have sung? Hint


Question 10 of 10
10. I've almost decided to stop singing in public at all after my best friend finally points out that I'd been getting the same line from Queen's 'Bohemian Rhapsody' wrong for years. I'd always thought the words were "Beelzebub is a rebel for signing me". What did my considerate friend tell me the words should be? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 15 2024 : 4wally: 9/10
Jan 11 2024 : Lord_Digby: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Singing 'Lucy in disguise with diamonds' in public was mortifying as the words were not quite right! What was this line from The Beatles meant to be?

Answer: Lucy in the sky with diamonds

'Lucy in the Sky With Diamonds' was from the "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" album, released in 1967. It is often alleged that the song is about drug taking due to the major initials in the title (LSD).
2. Quite understandably I got the following lyrics wrong. Rather than laughing, my friends sympathized as Australian Crawl songs are SO hard to understand! I sang "Let me tell you about my mountain home" (correct), then "With all the ladies on the phone". That was wrong, but what was that second line supposed to be?

Answer: Where all the ladies names are Joan

From the song "The Boys Light Up" (1980) - a favorite at many Australian parties, with an iconic harmonica "riff". The lead singer of 'Aussie Crawl', James Reyne, had a unique voice that was often very hard to understand as his diction was frequently indistinct.
3. Led Zeppelin's "Stairway to Heaven" is a classic, but much to my chagrin I sang "there's a meaning I bet" (incorrect), followed by "when I look to the west". What was that first phrase meant to be?

Answer: there's a feeling I get

Debating the meaning of this song is always an interesting, and essentially futile, pass-time! 'Stairway' is the signature song on Led Zeppelin's fourth album and for many years the guitar introduction was so popular that music store owners would not allow people to play it when testing out new guitars for purchase!
4. 'Great, "Purple Haze" by Jimi Hendrix' I thought. 'I know that.' I started singing and stopped when I saw the strange expressions on my friends' faces after belting out "excuse me while I kiss this guy". What should I have sung?

Answer: excuse me while I kiss the sky

Purple Haze is a type of extremely potent marijuana. The song was from the 1967 'Are You Experienced?' album from The Jimi Hendrix Experience. Sometimes the lyrics are written as "'scuse me" rather than "excuse me".
5. At primary (elementary) school in Australia, we used to sing "God save our biscuit tin, don't let the ants get in", which in hindsight was quite disrespectful! At that time, 'God Save the Queen' was the Australian National Anthem and the correct first line was "God save our gracious Queen". What was the correct second line?

Answer: Long live our noble Queen

Following a public opinion poll in 1974, "Advance Australia Fair" was proposed by the Federal Government of Gough Whitlam to replace "God Save the Queen" as the Australian National Anthem. This was affirmed in a plebiscite in 1977. However it wasn't until 1984 (and with slightly altered words) that "Advance Australia Fair" became the official national anthem. "God Save the Queen" remains the British National Anthem.

The three incorrect options are other lines in the first verse of the anthem.
6. At a 70's retro party, a Slade album was placed on the turntable. "C'mon feel the noise" deafened us from the large speakers. Unfortunately I messed up the second line by screaming out "girls grab your toys". What line did Noddy Holder actually sing?

Answer: girls grab the boys

"C'mon Feel the Noise" (1973) was written by James Lea and Noddy Holder. Slade was a glam rock band from Wolverhampton in the UK.
7. Perhaps the most famous 'mondegreen' (mistaken song words) comes from Manfred Mann's 1976 version of 'Blinded by the Light'. I sang "revved up like a deuce, another runner in the night". Was I correct?

Answer: Yes

A myriad of misrepresentations of this line exist - most involve being 'wrapped up like a douche', whatever that means! Bruce Springsteen's original version from his debut 1973 album 'Greetings from Asbury Park N.J.' is 'cut loose like a deuce, another runner in the night'.

The Springsteen version was released as a single but did not make the charts. Irrespective of the correct words, this is a great song!
8. I walked late into a party and the music was in full swing. I heard the distinctive sounds of John Fogerty and Creedence Clearwater Revival. Listening to words about hurricanes and nasty weather and, perhaps foreshadowing a future need, I sang out "there's a bathroom on the right". Obviously wrong but what should this line be?

Answer: There's a bad moon on the rise

"Bad Moon Rising" was the first single from CCR's "Green River" album which was released in 1969. It reached gold record status. There have more than 20 cover versions and it has appeared in movie soundtracks for 'Sweet Home Alabama' and 'The Big Chill' amongst several others.
9. The night has been long and I'm feeling 'Comfortably Numb' as the unmistakable sounds of Pink Floyd reach my ears. Without thinking, I start singing "There is no brain you are receiving". Hysterical laughter greets this obviously incorrect effort. What should I have sung?

Answer: There is no pain, you are receding

'Comfortably Numb' is from 'The Wall'. It reflects the loss of engagement with the real world of the rock star protagonist, Pink. It also highlights the exploitation of the artist by management (as earlier expressed in 'Welcome to the Machine' from the 'Wish You were Here' album). The guitar work of David Gilmour is a standout.
10. I've almost decided to stop singing in public at all after my best friend finally points out that I'd been getting the same line from Queen's 'Bohemian Rhapsody' wrong for years. I'd always thought the words were "Beelzebub is a rebel for signing me". What did my considerate friend tell me the words should be?

Answer: Beelzebub has a devil put aside for me

The correct version does make more sense! Lead singer Freddie Mercury wrote the song in 1975 for the 'Night at the Opera' album. The structure of the song is extremely complex and the studio version contained over 150 dubs. The song remains an enduring classic and always rates highly in lists of best ever rock songs.
Source: Author MikeMaster99

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us