FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Have Fun with Misheard Lyrics 2
Quiz about Have Fun with Misheard Lyrics 2

Have Fun with Misheard Lyrics 2 Quiz


I have so much fun with misheard lyrics that I've decided to do more quizzes on the same topic. This is the second in my "Have Fun with Misheard Lyrics" series. With one exception, the songs in this quiz are from the 1960s and 1970s.

A multiple-choice quiz by spiritseeker. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Misheard Lyrics

Author
spiritseeker
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,956
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
10763
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 168 (9/10), Guest 86 (7/10), Guest 167 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. This song by Creedence Clearwater Revival has spawned some hilarious misheard lyrics. Which are the correct lyrics? Hint


Question 2 of 10
2. The title of this song by the Bangles is also contained in the lyrics. This is one song that I knew properly, but many other people heard some funny words in place of the correct ones. Which of these lines, which also contains the title of the song, is correct? Hint


Question 3 of 10
3. Elton John's "Your Song" is a beautiful love song, but it's amazing how many people get the lyrics wrong. Which of the following lines is correct? Hint


Question 4 of 10
4. Once again, the title of the song can be found in part of this line of lyrics. Can you tell me the correct lyrics for this line, or have your ears been deceiving you? Hint


Question 5 of 10
5. One of Neil Diamond's songs has also given us an opportunity to hilariously mangle the lyrics. Which of the following lines not only has the correct lyrics but is also the title of the song? Hint


Question 6 of 10
6. How many of us have been singing the incorrect words to Lobo's "Me and You and a Dog Named Boo"? I'll find out when you answer this question. Don't worry, you're in good company. Hint


Question 7 of 10
7. Sweet's "Little Willy" used to be one of my favourite songs, because it's fun and so upbeat. Do you remember how the song goes? Hint


Question 8 of 10
8. I always loved Norman Greenbaum's "Spirit in the Sky", mostly because of the music. The words can be a little hard to hear. Can you help me figure out the words that belong at the end of these lines?
"...recommend you
To the spirit in the sky
That's where you're gonna go..."
Hint


Question 9 of 10
9. Led Zeppelin's "Stairway to Heaven" has many places where the lyrics could be misunderstood. Which are the right lyrics for the following line? Hint


Question 10 of 10
10. John Denver's "Rocky Mountain High" is a beautiful song, and yet there are still lyrics that can be confusing to the ear. Which of the following lines is correct? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 26 2024 : Guest 168: 9/10
Feb 25 2024 : Guest 86: 7/10
Feb 21 2024 : Guest 167: 6/10
Feb 19 2024 : Guest 165: 5/10
Feb 15 2024 : dj144: 7/10
Feb 12 2024 : Guest 4: 9/10
Feb 10 2024 : MrNobody97: 10/10
Feb 10 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 06 2024 : RoninWoman: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This song by Creedence Clearwater Revival has spawned some hilarious misheard lyrics. Which are the correct lyrics?

Answer: There's a bad moon on the rise.

"Don't go around tonight,
Well, it's bound to take your life,
There's a bad moon on the rise."

"Bad Moon Rising" was released by Creedence Clearwater Revival (CCR) in 1969, and reached number two on the Billboard Hot 100 chart.

The lyrics for this song, written by John Fogerty, were inspired by a 1941 movie entitled "The Devil And Daniel Webster", in which a hurricane wipes out most of a town.
2. The title of this song by the Bangles is also contained in the lyrics. This is one song that I knew properly, but many other people heard some funny words in place of the correct ones. Which of these lines, which also contains the title of the song, is correct?

Answer: It's just another Manic Monday.

"It's just another manic Monday
I wish it was Sunday
'cause that's my fun day
My I don't have to run day
It's just another manic Monday."

"Manic Monday" was released by the Bangles in 1986. Prince (or whatever he calls himself now) wrote the song in 1984.

"Manic Monday" reached number two on the Billboard Hot 100 chart.
3. Elton John's "Your Song" is a beautiful love song, but it's amazing how many people get the lyrics wrong. Which of the following lines is correct?

Answer: Yours are the sweetest eyes I've ever seen.

"So excuse me forgetting but these things I do
You see I've forgotten if they're green or they're blue
Anyway the thing is what I really mean
Yours are the sweetest eyes I've ever seen."

"Your Song" was released in 1970. The music was composed by Elton John and the lyrics were written by Bernie Taupin.
"Your Song" reached number eight on the Billboard Top 100 chart.
4. Once again, the title of the song can be found in part of this line of lyrics. Can you tell me the correct lyrics for this line, or have your ears been deceiving you?

Answer: All that's left is a band of gold.

"Now that you're gone
All that's left is a band of gold
All that's left of the dreams I hold
Is a band of gold."

"Band of Gold" was first released by Freda Payne in 1970. It reached number three on the Billboard Hot 100 chart.
"Band of Gold" was also released by Bonnie Tyler in 1986, by Belinda Carlisle in 1986, and by Kimberley Locke in 2007.
5. One of Neil Diamond's songs has also given us an opportunity to hilariously mangle the lyrics. Which of the following lines not only has the correct lyrics but is also the title of the song?

Answer: forever in blue jeans

"Money talks
But it don't sing and dance
And it don't walk
As long as I can have you here with me
I'd much rather be
Forever in blue jeans."

"Forever in Blue Jeans" can be found on Neil Diamond's album entitled "You Don't Bring Me Flowers", which was released in 1978. "Forever in Blue Jeans" reached number 20 on the Billboard Hot 100 chart.
6. How many of us have been singing the incorrect words to Lobo's "Me and You and a Dog Named Boo"? I'll find out when you answer this question. Don't worry, you're in good company.

Answer: How I love being a free man.

"Me and you and a dog named Boo
Travellin' and livin' off the land.
Me and you and a dog named Boo
How I love bein' a free man."

"Me and You and a Dog Named Boo" was released by Lobo as a single in 1971. It reached number five on the Billboard Hot 100 chart.
7. Sweet's "Little Willy" used to be one of my favourite songs, because it's fun and so upbeat. Do you remember how the song goes?

Answer: Little Willy, Willy won't, go home.

"Cos little Willy, Willy won't go home
But you can't push Willy round
Willy won't go, try tellin' everybody but, oh no
Little Willy, Willy won't go home."

"Little Willy" was released by Sweet in 1973. It reached number three on the Billboard Hot 100 chart.
8. I always loved Norman Greenbaum's "Spirit in the Sky", mostly because of the music. The words can be a little hard to hear. Can you help me figure out the words that belong at the end of these lines? "...recommend you To the spirit in the sky That's where you're gonna go..."

Answer: when you die

"Gonna recommend you
To the spirit in the sky
That's where you're gonna go when you die
When you die and they lay you to rest
You're gonna go to the place that's the best."

"Spirit in the Sky" was released by Norman Greenbaum in 1969. It reached number three on the Billboard Hot 100 chart.
9. Led Zeppelin's "Stairway to Heaven" has many places where the lyrics could be misunderstood. Which are the right lyrics for the following line?

Answer: if there's a bustle in your hedgerow

"If there's a bustle in your hedgerow
Don't be alarmed now
It's just a spring clean for the May queen."

Due to the song's length, Led Zeppelin did not release "Stairway to Heaven" as a single for sale to the public. However, it was released in 7 inch vinyl format for use in jukeboxes. The song is eight minutes and one second in length.
"Stairway to Heaven" can be found on the album "Led Zeppelin IV", which was released in 1971.

In 2004, "Rolling Stone" magazine listed "Stairway to Heaven" at number 31 on its list of "500 Greatest Songs of All Time".
10. John Denver's "Rocky Mountain High" is a beautiful song, and yet there are still lyrics that can be confusing to the ear. Which of the following lines is correct?

Answer: I've seen it rainin' fire in the sky.

"And the Colorado Rocky Mountain High,
I've seen it rainin' fire in the sky
You can talk to God and listen to the casual reply.
Rocky Mountain High"

"Rocky Mountain High" was released as a single by John Denver in 1973. It reached number nine on the Billboard Top 100 chart.

"Rocky Mountain High" is the official state song for Colorado in the United States.
Source: Author spiritseeker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us