FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Misunderstood Song Lyrics  Oldies
Quiz about Misunderstood Song Lyrics  Oldies

Misunderstood Song Lyrics - Oldies Quiz


Have you ever found yourself cruising in your car, wailing along with the radio and singing the wrong lyrics? This quiz might help.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Misheard Lyrics

Author
rblayer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,553
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8939
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 134 (3/10), Guest 174 (7/10), Guest 201 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What band had a 1960s hit with a title that sounded a lot like "Die Violet"? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following are the correct lyrics to the song "Do Wah Diddy"? Hint


Question 3 of 10
3. What are the correct lyrics finishing the "California Dreamin'" line, "Got down on my knees..."? Hint


Question 4 of 10
4. Songwriter Richard Berry wrote a song in 1956 about a sailor pouring out his heart to a bartender named Louie. Which of the following are the correct lyrics to "Louie Louie". Hint


Question 5 of 10
5. What was the man doing in Roberta Flack's "Killing Me Softly With His Song"? Hint


Question 6 of 10
6. Perhaps one of the most misunderstood lines in rock history was in Jimi Hendrix's "Purple Haze". What did he kiss in the song? Hint


Question 7 of 10
7. What was the correct line in Herman's Hermits' "Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter"? Hint


Question 8 of 10
8. In the Elvis Presley song, "Return to Sender", after a "lover's spat" his "letter keeps coming back". Finish the line: "She wrote upon it: Return to sender, address unknown. No such number, no such _______". Hint


Question 9 of 10
9. The song "We Are the Champions" has become an American mainstay at sports victory celebrations. What are the correct lyrics to finish the line that begins, "But it's been no bed of roses..."? Hint


Question 10 of 10
10. In 1966 a young U.S. Army Staff Sergeant sang "The Ballad of Green Berets" on "The Ed Sullivan Show". Which of the following are the correct lyrics following the line, "Fearless men ..."? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 15 2024 : Guest 134: 3/10
Feb 10 2024 : Guest 174: 7/10
Jan 31 2024 : Guest 201: 3/10
Jan 21 2024 : bevw: 6/10
Jan 19 2024 : Guest 1: 10/10
Jan 17 2024 : Guest 45: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What band had a 1960s hit with a title that sounded a lot like "Die Violet"?

Answer: The Animals

"Sky Pilot" was a seven-minute long 1968 Animals hit. "Sky Pilot" is term for a military chaplain, and the song begins with the line, "He blesses the boys as they stand in line/ The smell of gun grease and their bayonets they shine/ He's here to help them all that he can/ To make them feel wanted he's a good holy man".
2. Which of the following are the correct lyrics to the song "Do Wah Diddy"?

Answer: I'm hers, she's mine

The 1964 Manfred Mann hit said "I'm hers. She's mine. I'm hers, she's mine, wedding bells are gonna chime". In the movie "Stripes", Bill Murray's character used the song as a marching cadence.
3. What are the correct lyrics finishing the "California Dreamin'" line, "Got down on my knees..."?

Answer: And I pretend to pray

The 1966 hit was written by John and Michelle Phillips of the Mamas and the Papas. Supposedly, the group was in New York City on a cold night, and longed to be back in California.
4. Songwriter Richard Berry wrote a song in 1956 about a sailor pouring out his heart to a bartender named Louie. Which of the following are the correct lyrics to "Louie Louie".

Answer: A fine little girl, she waits for me

Many people thought that the indecipherable lyrics of the 1964 Kingsmen classic were obscene, causing the governor of Indiana to request that it be banned. Often, the incorrect "We gotta go" is sung instead of the official "Me gotta go". The song, a favorite of many high school marching bands, was featured in the film "Animal House".
5. What was the man doing in Roberta Flack's "Killing Me Softly With His Song"?

Answer: Strumming my pain with his fingers

Flack's song was a number one hit in the U.S., and won Grammys in 1974 for Record Of The Year, Song Of The Year, and Best Female Pop Vocal.
6. Perhaps one of the most misunderstood lines in rock history was in Jimi Hendrix's "Purple Haze". What did he kiss in the song?

Answer: The sky

The actual lyrics of the 1967 song were: "Purple haze all in my brain/ Lately things just don't seem the same/ Acting funny but I don't know why/ 'Scuse me while I kiss the sky". Hendrix claimed that his inspiration was a dream where he was walking in a purple haze under the sea.
7. What was the correct line in Herman's Hermits' "Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter"?

Answer: Girls as sharp as her are something rare

Mop-topped teenager Peter Noone was 'Herman' in the popular British group. Their heavy accent caused frequent misinterpretation of their song's lyrics. The next line of the song was: "But it's sad, she doesn't love me now/ She's made it clear enough it ain't no good to pine".
8. In the Elvis Presley song, "Return to Sender", after a "lover's spat" his "letter keeps coming back". Finish the line: "She wrote upon it: Return to sender, address unknown. No such number, no such _______".

Answer: Zone

The multi-million selling hit "Return to Sender" was featured in the 1962 film "Girls, Girls, Girls". Elvis portrayed an out-of-work charter boat captain trying to raise money to buy his own boat. To finance the purchase, Elvis worked on a tuna boat and sang in a nightclub.
9. The song "We Are the Champions" has become an American mainstay at sports victory celebrations. What are the correct lyrics to finish the line that begins, "But it's been no bed of roses..."?

Answer: No pleasure cruise

The 1977 Queen hit was written by the late Freddie Mercury. The song was played during the end credits of the 1990s movies "The Mighty Ducks" and "D2".
10. In 1966 a young U.S. Army Staff Sergeant sang "The Ballad of Green Berets" on "The Ed Sullivan Show". Which of the following are the correct lyrics following the line, "Fearless men ..."?

Answer: Who jump and die

Barry Sadler's tribute to his comrades-in-arms sold over two million copies in five weeks making it the number one single for 1966. Sadler also became a best-selling author with over two million books sold. He died under mysterious circumstances in 1989 after being shot in the head while in Guatemala City.
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us