FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Have Fun with Misheard Lyrics
Quiz about Have Fun with Misheard Lyrics

Have Fun with Misheard Lyrics Trivia Quiz


I've had so much fun taking the quizzes on misheard lyrics that I decided to do one of my own. The songs in this quiz are from the 1970s, with one exception.

A multiple-choice quiz by spiritseeker. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Misheard Lyrics

Author
spiritseeker
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,355
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
10073
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: matthewpokemon (9/10), chang50 (9/10), looney_tunes (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. I've always sung the wrong lyrics to Manfred Mann's "Blinded by the Light". Can you tell me which words I should be singing in the next line of the song?

"Blinded by the light..."
Hint


Question 2 of 10
2. In Queen's "Bohemian Rhapsody", I used to sing,
"Sends shivers down my spine
And I'm aching all the time"

What should I have been singing?
Hint


Question 3 of 10
3. The first of these two lines in the Eagles' "Hotel California" is wrong. What's the right line? Just for the record, I actually knew and sang the right words, for a change.

"Murals on the ceiling,
The pink champagne on ice"
Hint


Question 4 of 10
4. "I'd Really Love to See You Tonight" by England Dan and John Ford Coley was one of my favourite songs. Yet again, though, I was singing the wrong words. Please help me out by giving me the right words.

Hint


Question 5 of 10
5. "Tiny Dancer" by Elton John is another song that I didn't understand properly. What are the proper words to this song? Hint


Question 6 of 10
6. Jimmy Buffet's "Margaritaville" is a fun song, but for some reason, Jimmy's words are hard to understand at times. Do you know the correct words to this line? Hint


Question 7 of 10
7. This song by Queen is sometimes played as a joke at weddings. If you sing along, be sure to sing the proper words. What are the proper words, which are also the title of the song? Hint


Question 8 of 10
8. This song by Frankie Valli and the Four Seasons caused an ongoing argument between my sister and me. She kept insisting that they were singing, "Requesting Quiet". What were they really singing? Hint


Question 9 of 10
9. David Bowie's "Space Oddity" is one of my favourite songs. As usual, though, I have been singing some of the words incorrectly. Which of the following are the correct words? Hint


Question 10 of 10
10. Although Johnny Nash sang about being able to see clearly, I obviously couldn't hear clearly. Help me with the right lyrics to the song, "I Can See Clearly Now". What is the next line?

"I can see clearly now, the rain is gone
________________________________________"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 26 2024 : matthewpokemon: 9/10
Feb 20 2024 : chang50: 9/10
Feb 20 2024 : looney_tunes: 10/10
Feb 18 2024 : fado72: 10/10
Feb 15 2024 : Guest 134: 7/10
Feb 13 2024 : Guest 38: 7/10
Feb 13 2024 : Guest 156: 9/10
Feb 10 2024 : Guest 174: 8/10
Feb 05 2024 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I've always sung the wrong lyrics to Manfred Mann's "Blinded by the Light". Can you tell me which words I should be singing in the next line of the song? "Blinded by the light..."

Answer: Revved up like a deuce, another runner in the night

Manfred Mann's "Blinded by the Light" reached number one on Billboard's Hot 100 chart.
Bruce Springsteen wrote "Blinded by the Light", and he was the first to record it.
2. In Queen's "Bohemian Rhapsody", I used to sing, "Sends shivers down my spine And I'm aching all the time" What should I have been singing?

Answer: Body's aching all the time

"Bohemian Rhapsody" was written by Freddie Mercury of Queen, and it was released as a single in 1975. An interesting feature of "Bohemian Rhapsody" is that it has no chorus.
In 1977, "Bohemian Rhapsody" was named "The Best Single of the Last 25 Years" by the British Phonographic Industry (BPI).
"Bohemian Rhapsody" reached number nine on the Billboard Hot 100 chart.
3. The first of these two lines in the Eagles' "Hotel California" is wrong. What's the right line? Just for the record, I actually knew and sang the right words, for a change. "Murals on the ceiling, The pink champagne on ice"

Answer: Mirrors on the ceiling

"Hotel California" was released as a single in 1977. It reached number one on Billboard's Hot 100 chart.
4. "I'd Really Love to See You Tonight" by England Dan and John Ford Coley was one of my favourite songs. Yet again, though, I was singing the wrong words. Please help me out by giving me the right words.

Answer: But there's a warm wind blowing the stars around, and I'd really love to see you tonight.

"I'd Really Love to See You Tonight" reached number two on the Billboard Hot 100 chart.
England Dan's real name was Dan Seals, brother of Jim Seals of the band
Seals & Crofts. Dan Seals' nickname was England Dan because he was a fan of the Beatles.
5. "Tiny Dancer" by Elton John is another song that I didn't understand properly. What are the proper words to this song?

Answer: Hold me closer, tiny dancer

"Tiny Dancer" was released as a single in 1971. Bernie Taupin, who wrote the lyrics for many of Elton John's songs, wrote the lyrics for "Tiny Dancer". The song was written about one of Elton John's dancers, who later married Bernie Taupin.
6. Jimmy Buffet's "Margaritaville" is a fun song, but for some reason, Jimmy's words are hard to understand at times. Do you know the correct words to this line?

Answer: Searchin' for my lost shaker of salt

"Margaritaville" was released as a single in 1977. It reached number eight on the Billboard Hot 100 chart.
Alan Jackson did a cover of "Margaritaville" on his 1999 album entitled "Under the Influence", and Jimmy Buffet sang on the last verse of the song with Alan Jackson.
7. This song by Queen is sometimes played as a joke at weddings. If you sing along, be sure to sing the proper words. What are the proper words, which are also the title of the song?

Answer: Another one bites the dust

"Another One Bites the Dust" was released in 1980. It reached number one on the Billboard Hot 100 chart. This song also reached number two on the R&B charts. Over seven million copies of Queen's "Another One Bites the Dust" have been sold.
8. This song by Frankie Valli and the Four Seasons caused an ongoing argument between my sister and me. She kept insisting that they were singing, "Requesting Quiet". What were they really singing?

Answer: Big girls don't cry

"Big Girls Don't Cry" reached number one on the Billboard Hot 100 chart in November of 1962 and stayed there for five weeks.
"Big Girls Don't Cry" was written by Bob Crewe and Bob Gaudio. Gaudio apparently got his inspiration for the song from a line in the 1955 movie "Tennessee's Partner", which featured Ronald Reagan.
9. David Bowie's "Space Oddity" is one of my favourite songs. As usual, though, I have been singing some of the words incorrectly. Which of the following are the correct words?

Answer: Though I'm past one hundred thousand miles, I'm feeling very still.

"Space Oddity" was released as a single in 1969. "Space Oddity" was featured in the BBC's television coverage of the Apollo 11 moon landing, which occurred on July 20, 1969.
10. Although Johnny Nash sang about being able to see clearly, I obviously couldn't hear clearly. Help me with the right lyrics to the song, "I Can See Clearly Now". What is the next line? "I can see clearly now, the rain is gone ________________________________________"

Answer: I can see all obstacles in my way.

Johnny Nash's "I Can See Clearly Now" reached number one on the Billboard Hot 100 chart in November of 1972.
The song was later recorded by other artists, including Anne Murray, and Sonny and Cher.
"I Can See Clearly Now" was also featured in several movies, including "Cool Runnings" from 1993, "Grosse Pointe Blank" from 1997, and "Thelma & Louise" from 1991.
Source: Author spiritseeker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us