FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mondegreen Madness The Songs You Misheard
Quiz about Mondegreen Madness The Songs You Misheard

Mondegreen Madness: The Songs You Misheard Quiz


Many of us have been convinced that words of a song were something different to what the lyricist intended. The technical term is 'mondegreen'. Find the real song for the misheard lyrics. Sometimes the rhyme helps, sometimes it doesn't!

A multiple-choice quiz by darksplash. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Misheard Lyrics

Author
darksplash
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
381,713
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
484
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "These ants are my friends and blowin' in the wind." Hint


Question 2 of 10
2. "We're calling a trout." Hint


Question 3 of 10
3. "We didn't start the fire. It was always burning, said the worst attorney." Hint


Question 4 of 10
4. "Obama's elf." Hint


Question 5 of 10
5. "I wanna know what you know about bee stings." Hint


Question 6 of 10
6. "I can't stand gravy." Hint


Question 7 of 10
7. "Hold me closer, Tony Danza." Hint


Question 8 of 10
8. "You got me begging you for birdseed." Hint


Question 9 of 10
9. "Spare him his life from this warm sausage tea." Hint


Question 10 of 10
10. "Jojo was a man who thought he was a woman." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "These ants are my friends and blowin' in the wind."

Answer: Blowing In The Wind - Bob Dylan

The correct lyrics are: "The answer, my friend, is blowin' in the wind".
"Blowing In the Wind" appeared on Dylan's 1963 album "Freewheeling". It has been covered by numerous artists, including Peter, Paul, and Mary, who took it to Number Two in the Billboard pop charts in 1963.
2. "We're calling a trout."

Answer: Suspicious Minds - Elvis Presley

The correct lyrics are: "We're caught in a trap".
A great song, many believe, yet the original recording by Mark James just did not sell, while Presley picked it up and took it to the top of the Billboard charts in 1969. It was his 18th and final US Number One (as a living artist, that is.)
3. "We didn't start the fire. It was always burning, said the worst attorney."

Answer: We Didn't Start The Fire - Billy Joel

The correct lyrics are: "It was always burning since the world's been turning".
From the album "Storm Front", the song references 40 years of historical occurrences and was a Billboard Number One in 1989. For a songwriter with such a well-regarded catalogue, surprisingly Joel only had two other Number Ones in the US: "Tell Her About It" in 1983 and "It's Still Rock And Roll To Me" in 1990. (Quite a shocking fact for this admirer of the piano man.)
4. "Obama's elf."

Answer: All By Myself - Eric Carmen

The correct lyrics are: "All by myself."
Released in 1972, "All By Myself" reached Number Two in the Billboard Hot 100. Musically it was based on a Rachmaninov piano concerto.
5. "I wanna know what you know about bee stings."

Answer: How Will I Know? - Whitney Houston

The correct lyrics are: "I'm asking you what you know about these things".
Taken from Houston's eponymous debut album, "How Will I Know" in 1985, the single topped the Billboard Hot 100.
6. "I can't stand gravy."

Answer: Constant Craving - k. d. lang

The correct lyrics are: "A constant craving."
Although it did not trouble the top of the charts, the song, from the album "Ingénue", won lang a Grammy for Best Female Pop Vocal Performance in 1993.
7. "Hold me closer, Tony Danza."

Answer: Tiny Dancer - Elton John

The correct lyrics are: "Hold me closer, tiny dancer."
With words by Bernie Taupin and music by Elton John, the song was on the 1971 album "Madman Across The Water." It was a platinum-selling single in the US, but was not released as a single in the UK.
8. "You got me begging you for birdseed."

Answer: Mercy - Duffy

The correct lyrics are: "You got me begging you for mercy."
Taken from Duffy's first studio album "Rockferry" in 2008, "Mercy" was a chart topper in 11 countries around the world, including her native Great Britain, but only reached Number 27 in the US Billboard charts.
9. "Spare him his life from this warm sausage tea."

Answer: Bohemian Rhapsody - Queen

The correct lyrics are: "Spare him his life from this monstrosity."
Who would have predicted that a six-minute long song could be a chart topper? Yet "Bohemian Rhapsody" did just that - reaching number one in six countries, including the UK, in 1976. In the US it reached only Number Nine in the Billboard charts that year, but hit Number Two on re-release in 1992. With a changing tempo and comprising several "episodes", the song was accompanied by an outstanding music video.
10. "Jojo was a man who thought he was a woman."

Answer: Get Back - The Beatles

The correct lyrics are: "Jojo was a man who thought he was a loner."
(Personal confession time: This was one I was convinced of.)
Written by Paul McCartney, the song entered the UK pop charts at Number one in 1969 and stayed there for six weeks. It was to become the Fab Four's 17th US Billboard chart topper
Source: Author darksplash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us