FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Favorite Strange Rock Songs
Quiz about My Favorite Strange Rock Songs

My Favorite Strange Rock Songs Quiz


These are very strange songs with very weird lyrics (that doesn't mean they are bad). Just name the artist of these songs. Enjoy!

A multiple-choice quiz by shadow_6823. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock and Roll
  8. »
  9. Rock Lyrics

Author
shadow_6823
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
736
- -
Question 1 of 10
1. "And I forget just why I taste. Oh yeah, I guess, it makes me smile." Which group wrote this song? Hint


Question 2 of 10
2. "When I became the sun I shone life into the man's hearts!"
Which of these artists wrote this very strange (but good) song?
Hint


Question 3 of 10
3. "Once upon a time at the foot of a great mountain, there was a town where the people known as Happy Folk lived."
Which group wrote this song?
Hint


Question 4 of 10
4. "You can hear happiness standing on down the street. Footprints dressed in red."
Which one of these great artists wrote this famous song?
Hint


Question 5 of 10
5. "He can show you his tatoo. He is in the music business. He is calling you dude!"
This question might be a little hard because they aren't very well known, but do you know who it is?
Hint


Question 6 of 10
6. "Daddy was a bank robber, but he never hurt nobody. He just liked to live that way, and he liked to steal your money."
Which artist is this by?
Hint


Question 7 of 10
7. "...that you had a boyfriend that looked like a girlfriend, that I had in February of last year." Which artist had this song as one of their first hits? Hint


Question 8 of 10
8. "He wear no shoeshine, he got toe-jam football. He got monkey finger, he shoot Coca-Cola."
Which group wrote this song?
Hint


Question 9 of 10
9. "Remember when you broke your foot from jumping out the second floor." Which group wrote this hit song? Hint


Question 10 of 10
10. "Therapy is sweety's brand new drug. Dancing with the Devil's past has never been too fun. It's better off then trying to take a bullet from a gun." Which artist wrote these strange lyrics? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "And I forget just why I taste. Oh yeah, I guess, it makes me smile." Which group wrote this song?

Answer: Nirvana

This song is called "Smells Like Teen Spirit" off of Nirvana's album "Nevermind". It's the album with the baby swimming for a dollar.
2. "When I became the sun I shone life into the man's hearts!" Which of these artists wrote this very strange (but good) song?

Answer: System of a Down

This song is called "Toxicity", which shares the name with the album title. I really enjoy listening to this group, and not just because of their strange lyrics. They have one of the best bass guitarists I have ever heard and their drummer is very good as well.
3. "Once upon a time at the foot of a great mountain, there was a town where the people known as Happy Folk lived." Which group wrote this song?

Answer: Gorillaz

This song is called "Fire Coming Out of a Monkey's Head". I am not joking. The song is from their album "Demon Days".
4. "You can hear happiness standing on down the street. Footprints dressed in red." Which one of these great artists wrote this famous song?

Answer: Jimi Hendrix

Jimi Hendrix is one of the greatest guitarists of all time! This one of my favorite songs from him. It is called "The Wind Cries Mary".
5. "He can show you his tatoo. He is in the music business. He is calling you dude!" This question might be a little hard because they aren't very well known, but do you know who it is?

Answer: Cake

This is an odd song called "Comfort Eagle" from the album of the same name.
6. "Daddy was a bank robber, but he never hurt nobody. He just liked to live that way, and he liked to steal your money." Which artist is this by?

Answer: The Clash

This song makes sense, but it's just odd. It is called "Bankrobber". The song appeared on the compilation album "Story of The Clash, Volume I" as a non-LP single.
7. "...that you had a boyfriend that looked like a girlfriend, that I had in February of last year." Which artist had this song as one of their first hits?

Answer: The Killers

This is off their breakout album "Hot Fuss". The song is called "Somebody Told Me". Did you know The Killers are from Las Vegas?
8. "He wear no shoeshine, he got toe-jam football. He got monkey finger, he shoot Coca-Cola." Which group wrote this song?

Answer: The Beatles

This is off their famous album "Abbey Road". It makes no sense whatsoever. I think that they were on some kind of drug when they wrote this song. Nevertheless it is pretty good.
9. "Remember when you broke your foot from jumping out the second floor." Which group wrote this hit song?

Answer: My Chemical Romance

The song is "I'm Not Okay (I Promise)". The album is "Three Cheers for Sweet Revenge".
10. "Therapy is sweety's brand new drug. Dancing with the Devil's past has never been too fun. It's better off then trying to take a bullet from a gun." Which artist wrote these strange lyrics?

Answer: Garbage

The song is "Bleed Like Me". The album is also "Bleed Like Me". One of the guys in this band is Butch Vig who, before Garbage was a producer to one of my favorite groups of all time, Nirvana.
Source: Author shadow_6823

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us