FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about No 1 Hits of the 80s Vol21
Quiz about No 1 Hits of the 80s Vol21

No. 1 Hits of the 80s Vol.21 Trivia Quiz


This is for the MTV generation. This is the continuing series of songs that were U.S. Billboard number one hits during the 1980s. How many do you remember? You may need the title or artist of the song. You may find some clues along the way. Have fun.

A multiple-choice quiz by fredsixties. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. No. 1 Hits
  8. »
  9. 1980s Number Ones

Author
fredsixties
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,198
Updated
Feb 22 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1748
Last 3 plays: OLDSKOOLGAGRL (5/10), Guest 24 (6/10), Guest 79 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Jefferson Airplane, Jefferson Starship, Starship. Whatever you call them, they had a number one song in 1985. Which was it? Hint


Question 2 of 10
2. "White Nights" a 1985 motion picture, gave us this song from its soundtrack. It was voiced by Marilyn Martin and Phil Collins. What was the song? Hint


Question 3 of 10
3. It might surprise you, but the band named Boston only had one number one tune during their careers. What was this 1986 tune? Hint


Question 4 of 10
4. The Human League recorded this number one tune in 1986. This one is easy. You already have the clue.

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. Lisa Lisa and Cult Jam had a quick run of success in the late 1980s, however the success is not lost on us. One of their hits was "Head to Toe". What did they follow up with? (Clue provided) Hint


Question 6 of 10
6. Gee, a Michael Jackson question. Not surprising in the 1980s. Written composed and co-produced by Jackson, this song was the title track from one of his albums. Fill in the blank, unless you're not good at this.

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. Def Leppard had a number one tune on the Billboard Hot 100 charts called "Love Bites" in 1988, and it was the only time they hit the top of the charts.


Question 8 of 10
8. UB40 took this Neil Diamond tune from the 1960s and made it a number one tune in 1988. What song was this? Hint


Question 9 of 10
9. "I Don't Want to Lose You" was a number one single in 1989 for this performer with a Latin flair. What performer is this? Hint


Question 10 of 10
10. "Girl I'm Gonna Miss You" was a number one tune for this duo that had some controversy later in their careers. Something about lip-synching I think. Who were they? You can fill in this blank.

Answer: (Two Words (the words rhyme))

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 16 2024 : OLDSKOOLGAGRL: 5/10
Apr 15 2024 : Guest 24: 6/10
Mar 26 2024 : Guest 79: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 73: 3/10
Mar 17 2024 : Hayes1953: 6/10
Mar 10 2024 : Guest 199: 9/10
Mar 10 2024 : toddruby96: 8/10
Feb 17 2024 : Guest 75: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jefferson Airplane, Jefferson Starship, Starship. Whatever you call them, they had a number one song in 1985. Which was it?

Answer: We Built This City

The remnants of the 1960s Jefferson Airplane rose from the ashes to become first Jefferson Starship, and then merely Starship in the mid 1980s. Grace Slick and Mickey Thomas were still around and part of the group that gave us "We Built This City" of the 1985 album "Knee Deep in the Hoopla", with the song becoming a number one tune spending two weeks at the top of the U.S. Billboard Hot 100 charts. Perplexingly, Blender magazine published a poll in 2004 which listed this song as "The Worst #1 Song Ever".
2. "White Nights" a 1985 motion picture, gave us this song from its soundtrack. It was voiced by Marilyn Martin and Phil Collins. What was the song?

Answer: Separate Lives

"Separate Lives" was the song sung by Phil Collins and Marilyn Martin, which went to number one on the Billboard Hot 100 charts in the fall of 1985 and spent one week there. "Say You, Say Me" was also a number one tune, but was by Lionel Richie, and although in the film, was not included on the soundtrack.
3. It might surprise you, but the band named Boston only had one number one tune during their careers. What was this 1986 tune?

Answer: Amanda

Boston initially burst onto the scene in 1976 with their debut album called "Boston" which gave us such hits as "More Than a Feeling", "Peace of Mind" and "Long Time", but the group disappeared from view until 1986 when they came back with an album called "Third Stage". "Amanda" was a release from this album which gave the group their biggest hit, reaching number one on the U.S. Billboard Hot 100 charts and remaining there for two weeks in the fall of 1986.
4. The Human League recorded this number one tune in 1986. This one is easy. You already have the clue.

Answer: Human

"Human" was the second number one song recorded by The Human League, and it hit the top of the U.S. Billboard Hot 100 charts for a one week stay in the fall of 1986. The song was off an album called "Crash" and was a follow up to their first number one "Don't You Want Me".
5. Lisa Lisa and Cult Jam had a quick run of success in the late 1980s, however the success is not lost on us. One of their hits was "Head to Toe". What did they follow up with? (Clue provided)

Answer: Lost in Emotion

"Lost in Emotion" was the follow up number one tune for Lisa Lisa and Cult Jam, spending a week at the top of the U.S. Billboard Hot 100 charts in the fall of 1987. The group scored two straight number one hits, and then virtually disappeared from the mainstream, although they did continue to have some success on the R&B charts.
6. Gee, a Michael Jackson question. Not surprising in the 1980s. Written composed and co-produced by Jackson, this song was the title track from one of his albums. Fill in the blank, unless you're not good at this.

Answer: Bad

"Bad" was the title track and second release from the Michael Jackson album of the same name. The song spent two weeks at the top of the U.S. Billboard Hot 100 charts in the fall of 1987. It also reached number three in the U.K, and number five in Canada. The song was co-produced by Quincy Jones.
7. Def Leppard had a number one tune on the Billboard Hot 100 charts called "Love Bites" in 1988, and it was the only time they hit the top of the charts.

Answer: True

"Pour Some Sugar on Me" (I knew you were thinking of that one) only got to number two on the Billboard charts. However, that tune gave Def Leppard some momentum and they scored a number one tune with their next tune "Love Bites" which was their only number one tune on Billboard, reaching that peak in the fall of 1988 for one week. The song came off an album called "Hysteria".
8. UB40 took this Neil Diamond tune from the 1960s and made it a number one tune in 1988. What song was this?

Answer: Red Red Wine

Neil Diamond's version of "Red Red Wine" was released in 1968, and could only manage a number 62 placing on the U.S. Billboard charts. In 1988, the British reggae group UB40 tried their hand at the song, and took in to the top of the U.S. Billboard Hot 100 charts for a week in the fall that year.
9. "I Don't Want to Lose You" was a number one single in 1989 for this performer with a Latin flair. What performer is this?

Answer: Gloria Estefan

Gloria Estefan went to number one with this beautiful ballad in the fall of 1989. The song spent a week at the top of the Billboard charts. The song was nominated for a Grammy Award the following year. It was off the album called "Cuts Both Ways.
10. "Girl I'm Gonna Miss You" was a number one tune for this duo that had some controversy later in their careers. Something about lip-synching I think. Who were they? You can fill in this blank.

Answer: Milli Vanilli

"Girl I'm Gonna Miss You" went to number one for Milli Vanilli in the fall of 1989. It spent two weeks at the top of the U.S. Billboard charts and was Top 10 in twelve other countries.
Source: Author fredsixties

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us